Αρχική

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Είναι επικίνδυνο το sexting στην εφηβεία;


"Sexting" στην εφηβεία
Το "Sexting" από τους εφήβους έχει γίνει μόδα.
Οι έφηβοι επιδίδονται σε αποστολή γυμνών ή εν μέρει γυμνών φωτογραφιών σε άλλους μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι έφηβοι χρησιμοποιούν, επίσης, το Διαδίκτυο για να κάνουν φίλους και να γνωρίσουν άλλους εφήβους.
Οι συγγραφείς μιας νέας μελέτης συμπεριέλαβαν πάνω από 1.700 Ολλανδούς έφηβους ηλικίας 12 έως 18 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το όριο που χωρίζει την offline και την online ζωή γίνεται ολοένα και πιο θολό."
Είναι σημαντικό οι παιδίατροι και οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης να επικεντρωθούν στις διαδικτυακές συμπεριφορές.
Οι γονείς πρέπει να προσέχουν, επίσης, γιατί αν ένας έφηβος που κάνει sexting, μπορεί  να εμπλακεί σε επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στον πραγματικό κόσμο.
Δεν υπάρχουν βέβαια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Διαδίκτυο ενισχύει τον κίνδυνο να κάνουν τα παιδιά επικίνδυνα πράγματα στην πραγματική τους ζωή, αλλά η μελέτη έδειξε ότι τα  παιδιά με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και οι γονείς θα πρέπει να ζητούν βοήθεια από τους ειδικούς.
Βιβλιογραφία
http://www.nlm.nih.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου