Αρχική

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ice sex


Είναι καλοκαίρι και τα παιχνίδια στο σεξ με παγάκια δροσίζουν
Ερωτικά παιχνίδια με πάγο για να λιώσετε τον ή την σύντροφο
  • Παγωμένο φιλί. Θέλει παγάκι στο στόμα το οποίο μεταβιβάζεται στο στόμα του άλλου. Μετά η παγωμένη γλώσσα περνάει από διάφορα σημεία του σώματος.
  • Τα παγάκια λιώνουν στο σώμα. Δύο παγάκια σε κάθε χέρι και τοποθετούνται στον αφαλό. Εκεί θα αρχίσουν να λιώνουν. Ζητήστε από τον ή την σύντροφο να πιει νερό.
  • Τα παγάκια γλιστρούν στο σώμα. Ενώ φοράνε τα ρούχα και είναι στα προκαταρκτικά τα παγάκια τρίβουν το σώμα έξω από τα εσώρουχα. ''Κατά λάθος'' θα γλιστρήσουν μέσα στο εσώρουχο. Πρέπει να ψάξουν να βρουν τα παγάκια.
  • Τα παγάκια χαϊδεύουν το σώμα. Αφού περάσει ο  πάγος πάνω από το στήθος ή την πλάτη  μέχρι το ύψος των γεννητικών οργάνων, μετά περνάει και η γλώσσα. Η αλλαγή της θερμοκρασίας θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση. 
  • Στοματικό σεξ με παγάκια. Κατά την εκτέλεση του στοματικού σεξ  θα έχουν τα παγάκια στο στόμα για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι  συγκλονιστική η αλλαγή στη θερμοκρασία.
  • Χάιδεμα γεννητικών οργάνων με παγάκια. Προσοχή μπορεί να προκαλέσει σμίκρυνση πέους και κολεόσπασμο, αλλά η αλλαγή θερμοκρασίας είναι ερεθιστική.
  • Παγάκια στις πατούσες. Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τις πατούσες, βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή που διεγείρει και τα γεννητικά όργανα.
  • Μασάζ με παγάκια. Το μασάζ με παγάκια πάνω από την πλάτη ηρεμεί μετά το σεξ.
Βιβλιογραφία
www.cosmopolitan.com




Η δίαιτα του αυγού


Egg Diet-Η δίαιτα του αυγού
Μια δίαιτα απλή, εύκολη και ικανοποιητική.
Η δίαιτα γίνεται 1 ημέρα την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή.
Τα ωμά αυγά όταν τρώγονται ωμά είναι πιο θρεπτικά και πιο εύπεπτα, γιατί με το μαγείρεμα χάνουν πολλές από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Παρόλο που σε κάποιους δεν θα αρέσει η ιδέα του ωμού αυγού, το emedi αναφέρει πως το παρακάτω ρόφημα είναι πολύ γευστικό.
Θεωρείται και είναι από τις καλύτερες δίαιτες.
Το ρόφημα
Υλικά
-1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
-1 ωμός κρόκος αυγού
-1 φλιτζάνι καφέ σκέτο
Εκτέλεση
-Προσθέτετε πρώτα την ζάχαρη στον καφέ κι έπειτα το αυγό και μετά χτυπάτε στο μπλέντερ.
-Η δίαιτα υπενθυμίζεται ότι γίνεται 1 ημέρα την εβδομάδα.
Διαιτολόγιο
Πρωί: Το ρόφημα
Μεσημέρι: Το ρόφημα
Βράδυ: Το ρόφημα

by Savvi Diet

Lady Gaga η προληπτική

Η Lady Gaga είναι προληπτική.
Για τις ημερομηνίες της περιοδείας της, φήμες λένε, ότι συμβουλεύεται ειδική ομάδα αστρολόγων!
Η Lady Gaga θέλει τα άστρα να είναι σε ορθή πορεία όταν θα ξεκινήσει την περιοδεία. Επιπλέον, κοιτά συνεχώς το ωροσκόπιό της.
Ακόμη η ποπ σταρ λέγεται ότι δεν γεμίζει μόνη της το ποτήρι που πίνει, γιατί αυτό της φέρνει κακή τύχη, γι' αυτό έχει προσλάβει μόνιμο υπάλληλο που το κάνει αυτό.
Για να κάνει σεξ με κάποιον πρέπει να την αγαπάει, γιατί αλλιώς θα της ρουφήξει την ενέργεια.
Τέλος, ο τυχερός της αριθμός είναι το 13 και θεωρεί καλοτυχία τις μαύρες γάτες.

Test Pap υγρής φάσης


Γράφει ο
Σαββούρας Οδυσσέας
Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου (μετά τον καρκίνο του μαστού) στις γυναίκες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο έχουμε 500.000 ΝΕΑ κρούσματα.
Από ποια ηλικία η γυναίκα πρέπει να ελέγχεται για να μην πάθει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;
Η μέση ηλικία των ασθενών είναι τα 45 έτη. Αυτό σημαίνει ότι λάθος πιστεύουν οι γυναίκες ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος που συναντάμε σε πιο μεγάλες ηλικίες, γιατί μπορεί να παρουσιαστεί και σε γυναίκες που διανύουν τη τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Γι’ αυτό όλες οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τεστ Παπ σε όποια ηλικία και αν είναι.
Κάθε ποτέ πρέπει να γίνεται το τεστ Παπ;
Από την στιγμή που η γυναίκα ξεκινάει την ενεργό σεξουαλική της ζωή πρέπει κάθε χρόνο να υποβάλλεται σε γυναικολογική εξέταση και τεστ παπ, ακόμα και οι γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Πρέπει δε να γίνεται σαν έλεγχος ρουτίνας, γιατί το τεστ παπ είναι ικανό να βρει μικρές αλλοιώσεις στα κύτταρα πριν υπάρξουν συμπτώματα, όπως πόνος, αίμα ή άλλα συμπτώματα τα οποία μπορούν να εξελιχτούν σε καρκίνο.
Η εξέταση του τεστ παπ είναι επώδυνη για την γυναίκα;
Όχι, δεν είναι επώδυνη και διαρκεί πολύ λίγο.
Τι ακριβώς είναι το τεστ παπ;
Ουσιαστικά είναι μία απλή συλλογή κυττάρων η οποία γίνεται με μια βούρτσα και μια σπάτουλα από την επιφάνεια του τραχήλου. Με αυτό τον τρόπο συλλέγουμε κύτταρα που είναι ενδεικτικά προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων, ελέγχουμε την παρουσία κυττάρων που έχουν προσβληθεί από μικρόβια, μύκητες τριχομονάδες κτλ ή ακόμα που είναι και το πιο σημαντικό, κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HPV (τον κοινό λεγόμενο ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων- κονδυλωμάτων). Μετά ο ιατρός κάνει επάλειψη μια γυάλινης πλάκας, με τα κύτταρα που έχει συλλέξει και τα αποστέλλει στον κυτταρολόγο για μικροσκοπική εξέταση.
Υπάρχει και το γενιάς τεστ παπ υγρής φάσης (thin prep). Πού υπερέχει από το κλασσικό τεστ παπ;
Η διαδικασία λήψης είναι η ίδια. Η διαφορά είναι στο ότι τα κύτταρα αντί να επιστρώνονται σε γυάλινη πλάκα (εκεί έχουμε και φθορά των κυττάρων κατά την επάλειψη στην πλάκα, πολλά από αυτά τα κύτταρα συνθλίβονται), μεταφέρονται πλέον σε ένα ΕΙΔΙΚΟ ΦΙΑΛΙΔΙΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. Με αυτό τον τρόπο στον κυτταρολόγο στέλνουμε πολύ περισσότερα κύτταρα, χωρίς φθορές και απώλειες γιατί το ειδικό βουρτσάκι που συλλέγουμε τα κύτταρα, το ξεπλένουμε στο φιαλίδιο με το υγρό και το στέλνουμε για εξέταση μαζί και αυτό με όσα κύτταρα έχει πάνω του, ενώ στο παλιό τεστ παπ το βουρτσάκι και την σπάτουλα την πετούσαμε στο καλάθι των αχρήστων. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει τη συλλογή ΟΛΩΝ των κύτταρων της λήψης και τη σωστή συντήρηση και επίστρωση τους.
Υπάρχουν στοιχεία ότι το νέο τεστ παπ, υγρής φάσης είναι πιο αποτελεσματικό;
Πολλές μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, απέδειξαν ότι το νέο τεστ παπ έχει ακριβέστερα αποτελέσματα και αποτελεί σήμερα την πιο ευαίσθητη μέθοδο προληπτικού ελέγχου και διάγνωσης βλαβών του τραχήλου της μήτρας. Ουσιαστικά το τεστ παπ υγρής φάσης είναι η πρώτη πραγματική βελτίωση του τεστ Παπανικολάου από την πρωτοεμφάνισή του εδώ και 50 χρόνια.
Tι άλλα πλεονεκτήματα έχει το νέο τεστ παπ υγρής φάσης;
Ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (ΗPV) είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο, ότι αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Έχουμε 130 διαφορετικούς τύπους του ιού μέχρι σήμερα, από τους οποίους οι 40 μπορούν να επηρεάσουν τα γεννητικά όργανα και από αυτούς οι 15 μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο. Με το νέο τεστ παπ, υγρής φάσης, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η ανίχνευση και η τυποποίηση του τύπου που έχει μια γυναίκα, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί σε βιοψία τραχήλου.
Σαββούρας Αθ. Οδυσσέας
Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος
Εξειδικευμένος στην Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική στη Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο STANFORDUSA.
·         -Μιλτιάδου 1 και Αμφιθέας, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΤΤΙΚΗ, τηλ. 2108239735
·         -Βραυρώνος 85 - (4η στάση λεωφορείων - Ν. Αρτέμιδας), ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ, τηλ. 2294089009
Κιν: 6972910395, 6945774544
e-mail: drosavvouras@gmail.com


Αθερίνα


Sand-Smelt or Silverside - Αθερίνα (Atherina hepsetus)
Η αθερίνα είναι αφρόψαρο, το οποίο εντοπίζουμε και σε βαθύτερα νερά. 
Το βρίσκουμε τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, ψαρεύεται με απόχη, αλλά, επίσης και με δίχτυα (αθερινόδιχτο).  Όταν γυαλίζει, συνήθως κοιμάται.
Είναι μικρό ψάρι 7-15 εκ., σχεδόν διάφανο που λαμπυρίζει.  Είναι ο πιο κλασικός μεζές του ούζου και της ρετσίνας. Τρώγεται τηγανητή, σαν τη μαρίδα, αλλά στην Μυτιλήνη όπως και στην Κρήτη γίνεται πιτούλες με κρεμμύδια και αλεύρι.

Αδενοσυλομεθειονίνη


SAM-e - S-αδενοσυλομεθειονίνη
Η αδενοσυλομεθειονίνη αποτελεί μια ουσία που παρασκευάζεται φυσικά από το υπάρχον αμινοξύ στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι κατασκευασμένο από τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ) και μεθειονίνη.
Η SAM είναι απαραίτητη για την κυτταρική ανάπτυξη και επιδιόρθωση. Επίσης, εμπλέκεται στην βιοσύνθεση διαφόρων ορμονών και νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η SAM πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης, έχει εγκριθεί στη Ρωσία, την Ιταλία και τη Γερμανία. 
Πολλαπλές κλινικές δοκιμές, έχουν δείξει ότι η SAM σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, στην ηπατική νόσο  και στον πόνο της οστεοαρθρίτιδας. Στην οστεοαρθρίτιδα καλύτερα να συνδυάζεται με ιχθυέλαια και κουρκουμίνη.
Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι η SAM μπορεί να έχει θεραπευτικές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με Αλτσχάιμερ κι εμποδίζει τις οξειδωτικές βλάβες και τις διανοητικές διαταραχές. Η ψυχική διάθεση βελτιώνεται με την ενίσχυση της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, είτε με τη ρύθμιση της κατανομής τους ή με την επιτάχυνση της παραγωγής από τα μόρια των υποδοχέων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Το ίδιο έχει μελετηθεί και στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Το SAMe μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. και φαίνεται ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Πρόσθετες μελέτη είναι αναγκαία για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.
Η από του στόματος χορήγηση της SAM επιτυγχάνει μέγιστες συγκεντρώσεις στο πλάσμα τρεις έως πέντε ώρες μετά την κατάποση του εντεροδιαλυτού δισκίου (400-1000 mg). Ο χρόνος ημισείας ζωής είναι περίπου 100 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί  και ένας μήνα για να επιτευχθεί η πλήρης αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Το SAM απορροφάται καλύτερα με άδειο στομάχι.
Παρενέργειες
  • Γαστρεντερικές διαταραχές, δυσπεψία και άγχος μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης SAM.  
  • Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης σε επικίνδυνα επίπεδα. Μικρές μελέτες δεν έχουν δείξει μια σταθερή επίδραση της SAM στα επίπεδα ομοκυστεΐνης, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης έχουν συσχετισθεί με την αρτηριοσκλήρυνση (σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών), καθώς και με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων, ηπατική βλάβη και, ενδεχομένως, τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ως εκ τούτου, συμπληρώματα βιταμίνης Β συχνά λαμβάνονται μαζί με το SAM. Αυτά βοηθούν στον μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης σε άλλα χρήσιμα συστατικά. 
  • Μια άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια του SAM είναι η αϋπνία  ως εκ τούτου, το συμπλήρωμα δίνεται το πρωί. 
  • Άλλες αναφορές ήπιες παρενέργειες περιλαμβάνουν την έλλειψη όρεξης, δυσκοιλιότητα, ναυτία, ξηροστομία, εφίδρωση, άγχος και / νευρικότητα. Μερικοί χρήστες αναφέρουν αυξημένο άγχος με μόλις 50 mg/ημέρα. 
  • Όταν το SAM  δοθεί παρεντερικά προκαλεί επαγωγή της μανίας σε ασθενείς με διπολική διαταραχή. 
  • Τέλος, το SAM μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία, όταν λαμβάνεται μαζί με αντιδιαβητικά φάρμακα.
Οι θεραπευτικές δόσεις της SAM κυμαίνονται από 400 mg/ημέρα και 1600 mg/ημέρα, αν και υψηλότερες δόσεις  χρησιμοποιούνται σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένοι γιατροί συνιστούν χαμηλότερες δόσεις, που κυμαίνονται από 50 έως 200 mg/ημέρα, για τη θεραπεία της ήπιας κατάθλιψης, χωρίς να προκαλούνται αρνητικές παρενέργειες.
Βιβλιογραφία
1.         Booker, SJ; Grove, TL (2010). "Mechanistic and functional versatility of radical SAM enzymes" . F1000 biology reports 2 : 52.
2.         S-Adenosyl-L-Methionine for Treatment of Depression, Osteoarthritis, and Liver Disease , Agency for Healthcare Research and Quality (Department of Health and Human Services)
3.         ""SAMe"". mayoclinic .
4.         Thompson MA, Bauer BA, Loehrer LL et al. (May 2009). "Dietary supplement S-adenosyl-L-methionine (AdoMet) effects on plasma homocysteine levels in healthy human subjects: a double-blind, placebo-controlled, randomized clinical trial" . J Altern Complement Med 15 (5): 523–9.
5.         "SAM-e & homocysteine ". www.nutraseal.com.
6.         Ray Sahelian, MD (2009-05-05). "SAM-e supplement benefits for depression and side effects by Ray Sahelian, MD, mood, liver, and arthritis, dosage 100mg, 200mg".


Οι μεταμορφώσεις της Rihanna


Rihanna η απαιτητική
Είναι όμορφη και ταλαντούχα, αλλά γιατί έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται συνεχώς αλλάζοντας το στυλ και το χρώμα στα μαλλιά της. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ανατρέπει την εικόνα της και να εκπλήσσει με κάθε look.
Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της, άλλωστε!
Λέγεται μάλιστα ότι ο κομμωτής της είναι σε διάθεση 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμη και στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα να δεχτεί τηλέφωνο, θα πρέπει να τρέξει για άμεση επέμβαση!
Βιβλιογραφία
www.glamourmagazine.co.uk

Προσοχή το Revlimid έχει πολλές παρενέργειες


Η Celgene σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και τον Εθνικό Όργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει ότι το Revlimid (lenalidomide):
  • Σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα που λαμβάνουν θεραπεία με λεναλιδομίδη σε συνδυασμό με δεξαμεθαζόνη, έχουν αναφερθεί μερικές σοβαρές περιπτώσεις ηπατικών βλαβών, μερικές από τις οποίες θανατηφόρες, όπως οξεία ηπατική ανεπάρκεια, τοξική ηπατίτιδα, κυτταρολυτική ηπατίτιδα, χολοστατική ηπατίτιδα και μεικτή ηπατίτιδα.

Σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να προσαρμόζεται η δόση λεναλιδομίδης, ώστε να αποφεύγονται τα υψηλά επίπεδα πλάσματος για να αποφευχθούν οι σοβαρές ανεπιθύμητες αιματολογικές ανεπιθύμητες παρενέργειες και η ηπατοτοξικότητα.
Η προϋπάρχουσα ιογενής ηπατική νόσος, οι αυξημένες τιμές ηπατικών ενζύμων και η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι παράγοντες κινδύνου.
Όταν ο ασθενής παίρνει λεναλιδομίδη απαιτείται παρακολούθηση της ηπατικής λειτουργίας, ακόμη και αν ο ασθενής παίρνει παρακεταμόλη.
  • Επίσης, υπάρχει κίνδυνος εξέλιξης σε οξεία μυελογενή λευχαιμία σε μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα.
  • Ο κίνδυνος τερατογένεσης είναι μεγάλος με την λεναλιδομίδη και απαγορεύεται η χορήγησή της στην κύηση.
  • Ακόμη η λεναλιδομίδη κάνει μυελοκαταστολή με ουδετεροπενία και θρομβοπενία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φλεβικής και αρτηριακής θρόμβωσης, υποθυρεοειδισμού, περιφερικής νευροπάθειας, συνδρόμου λύσεως του όγκου, αλλεργικών και δερματικών αντιδράσεων και δεύτερων πρωτοπαθών κακοηθειών (4πλάσια αύξηση κινδύνου).

Το Revlimid ενδείκνυται για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος σε συνδυασμό με δεξαμεθαζόνη, όταν έχει ο ασθενής λάβει μια τουλάχιστον θεραπεία και για τη θεραπεία ασθενών με αναιμία που απαιτεί μεταγγίσεις λόγω μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων χαμηλού ή μεσαίου κινδύνου που σχετίζονται με τη μεμονωμένη κυτταρογενετική ανωμαλία απώλειας του μακρού σκέλους του χρωμοσώματος 5, όταν άλλες θεραπευτικές επιλογές είναι ανεπαρκείς ή ακατάλληλες.  
Βιβλιογραφία
Genesis Pharma


Κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα


Τσιπ μπορεί να ανιχνεύσει κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα
Ερευνητές έχουν βρει έναν τρόπο για έλεγχο στο αίμα για κύτταρα που δείχνουν ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί και χρησιμοποιούν τη μέθοδο για πρόβλεψη υποτροπής μετά τη θεραπεία.
Οι  ομάδες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης ανέπτυξαν το τεστ και το δοκίμασαν σε  20 άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Βρήκαν κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς με όγκους που δεν είχαν φαινομενικά εξαπλωθεί.
Ένα τέτοιο τεστ μπορεί να χρησιμεύσει επιπρόσθετα με τον έλεγχο PSA, για να αναγνωριστούν οι ομάδες ασθενών που απαιτούν και οι ομάδες ασθενών που δεν απαιτούν θεραπεία.
Επίσης, η δοκιμή μπορεί να είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση ασθενών που παίρνουν στοχευμένες θεραπείες, οι οποίες επηρεάζουν τα καρκινικά κύτταρα με συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις. Με εξέταση του αίματος μπορεί να ελεγχθεί αν στην πορεία ο γονότυπος αλλάζει και απαιτείται αλλαγή της θεραπείας.
Η μέθοδος μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και 200 καρκινικά κύτταρα σε ένα κουταλάκι αίμα.
Βιβλιογραφία
Reuters

Regorafenib για τον μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου


Νέα στοχευμένη θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου.
Ένα φάρμακο που ονομάζεται regorafenib επιβραδύνει την εξέλιξη των όγκων και επιμηκύνει τη ζωή των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου, σε μια διεθνή φάσης ΙΙΙ κλινική δοκιμή. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Gastrointestinal Cancers Symposium of the American Society of Clinical Oncology στο San Francisco.
Οι ασθενείς με μεταστατικό ορθοκολικό καρκίνο υποβάλλονται για χρόνια στις συνήθεις χημειοθεραπείες οι οποίες είναι αναποτελεσματικές. 
Το  regorafenib δείχνει βελτίωση στη συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου.
Οι ερευνητές εξέτασαν το regorafenib σε μία φάσης ΙΙΙ, τυχαιοποιημένη μελέτη, που διεξήχθη ταυτόχρονα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κίνα. Ανέλυσαν τα αποτελέσματα της επιβίωσης σε 760 ασθενείς των οποίων ο καρκίνος είχε προχωρήσει παρά τα πολλά σχήματα χημειοθεραπείας. Το Regorafenib είναι ένας πολυαναστολέας κινασών, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων και της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων του όγκου που εμπλέκονται σε πολλά βιολογικά μονοπάτια που δραστηριοποιούν τους όγκους. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο παρουσίασαν αύξηση 29 τοις εκατό στη συνολική επιβίωση σε σύγκριση με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η μέση διάρκεια επιβίωσης των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο αυξήθηκε  5 - 6,5 μήνες. Συνολικά, το regorafenib μείωσε του κινδύνου θανάτου των ασθενών από καρκίνο κατά τη διάρκεια της μελέτης κατά 23 τοις εκατό.
Πηγή
Mayo Clinic


Άλουστα μαλλιά


H Reese Witherspoon προσέχει τα μαλλιά της.
Η σταρ του Χόλιγουντ Reese Witherspoon, όταν δεν είναι σε συνεντεύξεις ή στα κόκκινα χαλιά αφήνει τα μαλλιά της άλουστα για όσο καιρό γίνεται για να τα ξεκουράζει.
Η σταρ καταφεύγει σε αυτήν την αντισυμβατική μέθοδοι γιατί θέλει να διατηρεί τα ''φυσικά συστατικά'' των μαλλιών της όσο περισσότερο μπορεί.
Αυτό πιστεύει, ότι θα της χαρίσει πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, για να ανταπεξέλθει στο συχνό styling λόγω της δουλειάς της.
Βιβλιογραφία
http://www.posh24.com

Σύνδρομο των ανήσυχων των γεννητικών οργάνων


Η επίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων ή Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD) ή Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS) ή Restless Genital Syndrome (ReGS or RGS) ή σύνδρομο της επίμονης σεξουαλικής διέγερσης ή σύνδρομο των ανήσυχων των γεννητικών οργάνων  οδηγεί σε μια αυθόρμητη, επίμονη και ανεξέλεγκτη διέγερση των γεννητικών οργάνων των γυναικών, με ή χωρίς οργασμό ή υπεραιμία των γεννητικών οργάνων που δεν σχετίζεται με τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας.
Η νόσος αυτή τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά από τον Δρ Sandra Leiblum το 2001 και μόλις πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ξεχωριστό σύνδρομο στην ιατρική βιβλιογραφία. Μερικοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο σύνδρομο επίμονης σεξουαλικής διέγερσης και άλλοι θεωρούν ότι το σύνδρομο του πριαπισμού στους άνδρες είναι η ίδια διαταραχή. 
Ο πριαπισμός είναι μια αναγνωρισμένη ιατρική πάθηση (Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών IV), ενώ η PSAS δεν είναι. Δεν έχει σχέση με την υπερσεξουαλικότητα, γνωστή ως νυμφομανία. Η υπερσεξουαλικότητα και η νυμφομανία, δεν αναγνωρίζονται επίσης ως ιατρικές καταστάσεις από το DSM-IV.
Η Επίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων είναι πολύ σπάνια και οι πάσχοντες μπορεί να νιώθουν  ντροπή ή αμηχανία.
Η φυσική διέγερση που προκαλείται από αυτό το σύνδρομο μπορεί να είναι πολύ έντονη και να επιμένει για μεγάλες περιόδους, ημέρες ή εβδομάδες. Ο οργασμός μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση μερικές φορές, αλλά μέσα σε λίγες ώρες τα συμπτώματα επιστρέφουν. Η επιστροφή των συμπτωμάτων είναι αιφνίδια και απρόβλεπτη. Η μη ανακούφιση των συμπτωμάτων οδηγεί συχνά σε κύματα από αυθόρμητους οργασμούς στις γυναίκες και εκσπερμάτιση στους άντρες. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξουθενωτικά, να επηρεάζουν την συγκέντρωση και την κοινωνικότητα. Ορισμένες καταστάσεις, όπως η οδήγηση σε ένα αυτοκίνητο ή στο τρένο, οι δονήσεις από τα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και η ούρηση ή η αφόδευση μπορεί να επιδεινώσουν το σύνδρομο αφόρητα προκαλώντας ταλαιπωρία και πόνο.
Μια ολλανδική μελέτη έχει συνδέσει την ασθένεια PSAS με το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών.
Δεν είναι γνωστή η αιτία για την επίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων. Οι ιατροί πιστεύουν ότι προκαλείται από μια ανωμαλία στα αισθητήρια νεύρα και η διαταραχή έχει την τάση να προσβάλλει γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση ή εκείνες που έχουν υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.
Ορισμένα φάρμακα, όπως η τραζοδόνη μπορούν  να προκαλέσουν πριαπισμό ως παρενέργεια και η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής μπορεί να φέρει ανακούφιση. Επιπλέον, η κατάσταση μπορεί μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί  μετά τη διακοπή των αντικαταθλιπτικών SSRIs. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύνδρομο προκλήθηκε από πυελική αρτηριακή-φλεβική δυσπλασία στο πέος ή την κλειτορίδα και η χειρουργική θεραπεία είναι αποτελεσματική σε αυτή την περίπτωση.
Στις άλλες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί μερικές φορές να μειωθούν με τη χρήση των αντικαταθλιπτικών, αντιανδρογόνων και αναισθητικών.
Ψυχοθεραπεία με γνωστική αναπλαισίωση της διέγερσης ως μία υγιή απόκριση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Πιο πρόσφατα, τα συμπτώματα της πάθησης επίσης σχετίστηκαν με την πίεση των νεύρων του αιδοίου. Το περιφερικό block των νεύρων βοηθάει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία για την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της χειρουργικής παρέμβασης.
Σε μια πρόσφατη υπόθεση, ανακούφιση των συμπτωμάτων σημειώθηκε από τη θεραπεία με βαρενικλίνη, μια θεραπεία για την εξάρτηση από τη νικοτίνη.
Υπάρχει μαρτυρία γυναίκας που πάσχει από την ασθένεια και δημοσιεύθηκε στη Sun. Η Zara Richardson λέει...
''Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν πως ζω μονίμως σε μία έκσταση, αλλά υποφέρω από ένα σπάνιο επίμονο σεξουαλικό σύνδρομο που ονομάζεται (PSAS). Δεν έχω τον έλεγχο της ζωής μου. Το πιο απλό πράγμα μπορεί να με φέρει σε οργασμό. Είτε όταν ανεβαίνω σκάλες, όταν δονείται στην τσέπη μου το τηλέφωνο, ακόμα και όταν με ακουμπήσει κάποιος με το καροτσάκι του μέσα στο σούπερ μάρκετ.''
Όπως εξηγεί καθημερινά ξυπνάει και κοιμάται με αυτό το πρόβλημα...''
Βιβλιογραφία
1.         Leiblum, Sandra; Nathan, Sharon. "Persistent Sexual Arousal Syndrome in Women". Quadrant HealthCom Inc
2.         Leiblum, S.R. & Nathan, S.G. (July 1, 2001). "Persistent Sexual Arousal Syndrome: A Newly Discovered Pattern of Female Sexuality". Journal of Sex & Marital Therapy 27 (4): 365–380.
3.         Goldstein, Irwin (1 March 2004). "Persistent Sexual Arousal Syndrome". Boston University Medical Campus Institute for Sexual Medicine.
4.         Thompson, Michelle (2008-07-15). "PSAS Persistent Sexual Arousal Syndrome – One Big Climax". mymultiplesclerosis.co.uk.
5.         Waldinger (2008-12-17). "Persistent Imminent Orgasms in Women are Associated with Restless Legs". Science Daily (ScienceDaily LLC).
6.         Goldmeier D, Leiblum SR. Persistent genital arousal in women - a new syndrome entity Int J STD & AIDS 2006; 17:215-6.
7.         Joanna B. Korda, MD et al. (2009-02-18). "Persistent Genital Arousal Disorder: A Case Report in a Woman with Lifelong PGAD Where Serendipitous Administration of Varenicline Tartrate Resulted in Symptomatic Improvement". Journal of Sexual Medicine 6 (5): 1479–1486.


Prunus padus


To Prunus padus είναι το σταφυλοκέρασο. 
Το Prunus padus, γνωστό και ως Bird Cherry ή Hackberry, είναι ένα είδος κερασιού που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και τη βόρεια Ασία. Πρόκειται για ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο 8-16 m ύψος, το οποίο αναπτύσσεται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία. Υπάρχουν, επίσης, μερικά δέντρα στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και στα Βαλκάνια.
Η αγγλική ονομασία του "Hackberry" αναφέρεται στον καρπό, που είναι στυπτικός λόγω της περιεκτικότητας σε τανίνη.


Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα και γονιμοποιούνται από τις μέλισσες και τις μύγες.
Οι γλυκοσίδες, η prulaurasin και αμυγδαλίνη, η οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδης για μερικά θηλαστικά, βρίσκονται στα φύλλα, στους βλαστούς και στα φρούτα.
Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Ο φλοιός του δέντρου, θεράπευε την πανούκλα.
Στην ομοιοπαθητική το σταφυλοκέρασο ανήκει το γενικότερο αίσθημα αδυναμίας.
Βελτιώνει τη ναυτία, τους πόνους στο υποχόνδριο και στην περιοχή του ομφαλού, τους ισχυρούς τυμπανισμούς και τους κολικούς του παχέος εντέρου στην καθιστική θέση και στο περπάτημα.
Στη Σκανδιναβία το χρησιμοποιούν όταν υπάρχουν οιδήματα και πληγές που δεν επουλώνονται
Επίσης, χρησιμοποιείται για πόνους μετά από πίεση, ειδικά σε διάφορα σημεία στο κεφάλι, αλλά και πίσω από το στέρνο, στην περιοχή της καρδιάς και την κοιλιακή χώρα.
Βιβλιογραφία
1.         N.D.Sargison; D.S.Williamson; J.R.Duncan; R.W.McCance (1996). "Prunus Padus (bird cherry) poisoning in cattle". Veterinary Record 138: 188. "…stems, leaves and fruits of P. padus contain the glycosides prulaurasin and amygdalin…"
2.         Boericke W. (2004): Handbunch der homoopathischen Materia medica, Karl F. HaugVerlag Stuttgart


Protelos


Protelos - Ρανελικό Στρόντιο
Προσοχή! Αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου
Το ρανελικό στρόντιο (Protelos) είναι εγκεκριμένο για την θεραπευτική αγωγή της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε άνδρες με οστεοπόρωση για την μείωση των σπονδυλικών καταγμάτων και των καταγμάτων ισχίου.
Το Protelos αντενδείκνυνται σε ασθενείς με τρέχοντα ή προηγούμενα φλεβικά θρομβοεμβολικά επεισόδια (ΦΘΕ), συμπεριλαμβανομένης της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής
Επίσης, το Protelos αντενδείκνυται σε προσωρινή ή μόνιμη ακινητοποίηση, λόγω π.χ. μετεγχειρητικής ανάρρωσης ή παρατεταμένης κατάκλισης.
Επίσης, το φάρμακο ενοχοποιείται για αντιδράσεις υπερευαισθησίας, όπως φαρμακευτικό εξάνθημα με ηωσινοφιλία και συστηματικά συμπτώματα (σύνδρομο DRESS), σύνδρομο Stevens-Johnson (SJS) και τοξική επιδερμική νεκρόλυση (TEN) και άλλες σοβαρές δερματικές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της Σερβιέ το Protelos δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια. Επίσης, συνιστάται να γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και αν χορηγηθεί η αγωγή να γίνεται έλεγχος για τακτά χρονικά διαστήματα, Οι ασθενείς με υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδη διαβήτη, κάπνισμα παίρνουν ρανελικό στρόντιο μετά από προσεκτική αξιολόγηση και αν ο ασθενής εκδηλώσει ισχαιμική καρδιοπάθεια, περιφερική αρτηριοπάθεια, αγγειοεγκεφαλική νόσο ή αρρύθμιστη υπέρταση το φάρμακο πρέπει να διακόπτεται.
Βιβλιογραφία
ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

Look με λεία μαλλιά


Αποκτήστε εύκολα λεία μαλλιά.
Για το look αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το καλό στέγνωμα, οπότε θα πρέπει να γίνεται χρήση προϊόντων κατάλληλων για υψηλή θερμότητα.
Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και ισιώστε τα, χωρίς όμως να το παρακάνετε για να φαίνονται πιο φυσικά.
Στις άκρες πρέπει να βάλετε για λίγη ώρα ρόλεϊ, για λίγη ώρα, ίσα, ίσα για να γυρίσουν ελαφρώς οι άκρες προς τα μέσα και να αποκτήσουν κίνηση τα μαλλιά.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο κάντε το αυτό με σίδερο μαλλιών για πολύ λίγη ώρα.