Αρχική

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Protelos


Protelos - Ρανελικό Στρόντιο
Προσοχή! Αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου
Το ρανελικό στρόντιο (Protelos) είναι εγκεκριμένο για την θεραπευτική αγωγή της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε άνδρες με οστεοπόρωση για την μείωση των σπονδυλικών καταγμάτων και των καταγμάτων ισχίου.
Το Protelos αντενδείκνυνται σε ασθενείς με τρέχοντα ή προηγούμενα φλεβικά θρομβοεμβολικά επεισόδια (ΦΘΕ), συμπεριλαμβανομένης της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής
Επίσης, το Protelos αντενδείκνυται σε προσωρινή ή μόνιμη ακινητοποίηση, λόγω π.χ. μετεγχειρητικής ανάρρωσης ή παρατεταμένης κατάκλισης.
Επίσης, το φάρμακο ενοχοποιείται για αντιδράσεις υπερευαισθησίας, όπως φαρμακευτικό εξάνθημα με ηωσινοφιλία και συστηματικά συμπτώματα (σύνδρομο DRESS), σύνδρομο Stevens-Johnson (SJS) και τοξική επιδερμική νεκρόλυση (TEN) και άλλες σοβαρές δερματικές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της Σερβιέ το Protelos δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια. Επίσης, συνιστάται να γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και αν χορηγηθεί η αγωγή να γίνεται έλεγχος για τακτά χρονικά διαστήματα, Οι ασθενείς με υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδη διαβήτη, κάπνισμα παίρνουν ρανελικό στρόντιο μετά από προσεκτική αξιολόγηση και αν ο ασθενής εκδηλώσει ισχαιμική καρδιοπάθεια, περιφερική αρτηριοπάθεια, αγγειοεγκεφαλική νόσο ή αρρύθμιστη υπέρταση το φάρμακο πρέπει να διακόπτεται.
Βιβλιογραφία
ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου