Αρχική

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επιμήκυνση πέους με ασκήσεις Kegel


Σκληρότερο πέος και μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις

Ο Δρ Arnold Kegel τη δεκαετία του 1940 για να βοηθήσει τις γυναίκες  να σφίξουν τον  κόλπο μετά τον τοκετό, επινόησε τις ασκήσεις Kegel.
Οι ασκήσεις Kegel αργότερα βρέθηκαν  να είναι εξίσου ευεργετικές για τους άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.
Εδώ είναι μια γρήγορη λίστα με τα οφέλη από τις ασκήσεις Kegel:

  • Σκληρότερο πέος και μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις
  • Βελτίωση της ροή αίματος στο πέος
  • Διατήρηση της υγείας προστάτη
  • Αύξηση της γωνίας της στύσης
  • Έμμεση διεύρυνση του πέους
  • Αύξηση του όγκου εκσπερμάτισης
  • Ισχυρότερους οργασμούς και πιο έντονες  εκσπερματίσεις
  • Καθυστέρηση εκσπερμάτισης
  • Διορθώνει την ακτίνα των ούρων
  • Μεγαλύτερη σεξουαλική αντοχή και πολλαπλούς οργασμούς
Οι ασκήσεις Kegel ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους.
Για να βρείτε τον μυ όταν είστε στην ούρηση, σταματάτε την ούρηση. Οι μύες που χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν την ούρηση είναι οι μυς που θέλετε να τονώσετε.
Για ασκήσεις Kegel, και τόνωση των μυών του πυελικού εδάφους όταν δεν είστε σε ούρηση. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη συστολή όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν απαιτεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια  και γίνεται οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή - είτε είναι σε ένα αυτοκίνητο, είτε μπροστά στον υπολογιστή, στο τρέξιμο, ή ακόμη και ενώ εργάζεστε.

Η τεχνική...
1. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας τον μυ.
2. Κατόπιν «ρουφήξτε» την πυελική σας περιοχή και την περιοχή του πρωκτού προς τα μέσα και προς τα πάνω και παράλληλα σφίξτε τον πρωκτό σας. Μείνετε εκεί λίγο. Χαλαρώστε και ελευθερώστε την περιοχή.
3. Έπειτα ξανατραβήξτε τους μύες της περιοχής και του πρωκτού προς τα πάνω, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, μείνετε για λίγο και χαλαρώστε.
Για τις πρώτες εβδομάδες κάνετε 50 Kegels κάθε δεύτερη μέρα. Κάθε Kegel θα πρέπει να διαρκεί για ένα έως πέντε δευτερόλεπτα, ανάλογα με τη δύναμη των μυών. Την πρώτη φορά το Kegel, πιθανώς δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Με περισσότερη άσκηση και εμπειρία, οι πυελικοί μύες θα γίνουν πολύ ισχυρότεροι και τα Kegels θα διαρκούν πολύ περισσότερο.
Με την πάροδο του χρόνου θα φτάσετε να κάνετε ασκήσεις Kegels πέντε έως δέκα λεπτά την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Kegels οπουδήποτε, οποτεδήποτε
Η επόμενη άσκηση Kegel είναι να σταματήσει ένας άντρας την εκσπερμάτιση ακριβώς πριν το σπέρμα αρχίζει να κινείται μέσω του πέους.

Θέλει επιμονή και υπομονή.

Kegels και διεύρυνση πέους: Κάνωντας τεντώματα του πέους προάγεται περισσότερο η ροή του αίματος στο πέος.

Οι Kegels ασκήσεις δεν είναι μόνο για τους άνδρες: Οι Kegel ασκήσεις μπορεί να γίνουν από τους άνδρες και τις γυναίκες. Διδάξτε τη σύντροφό σας να κάνει σε Kegels και προσθέστε απόλαυση στη σεξουαλική εμπειρία σας. Αν μια γυναίκα σφίγγει τους πυελικούς μυς κατά τη συνουσία, το αιδοίο της σφίγγει αυξάνοντας την ευχαρίστηση και για τους δύο!

Ασκήσεις Kegel και πρόωρη εκσπερμάτιση: Στην αρχή των ασκήσεων Kegel μπορεί ένας άνδρας να έχει πρόωρη εκσπερμάτιση. Αυτό είναι προσωρινό και περνά συνήθως μέσα σε  λίγες εβδομάδες.

Χρησιμοποιείται πολλές φορές  μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή που μετρά με ακρίβεια σκληρότητα της στύσης του πέους.

Διαγνωστική εξέταση για την επιλόχειο κατάθλιψη



Μια απλή εξέταση αίματος θα μπορεί προβλέψει αν μια έγκυος πρόκειται να εμφανίσει επιλόχειο κατάθλιψη
Η εξέταση αποδείχτηκε ότι έχει 85% ακρίβεια μετά από κλινικές δοκιμές. 
Οι επιστήμονες ελπίζουν το νέο διαγνωστικό εργαλείο να είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.
Στόχος είναι να διακρίνονται εγκαίρως τα πρώτα συμπτώματα της νόσου που ταλαιπωρεί μια στις 5 νέες μητέρες, όπως είναι η εξουθένωση, η νευρικότητα, η έλλειψη όρεξης και το αίσθημα ότι τίποτα δεν έχει νόημα.
Έτσι, οι γυναίκες που θα διαγνωστούν με αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν επιλόχειο κατάθλιψη θα μπορούν να ακολουθήσουν την κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να μειωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης ή ακόμα και να προληφθεί η εμφάνισή της, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι επιβλαβής τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. 
Οι ερευνητές εντόπισαν δυο γονίδια, τα οποία όταν έχουν συγκεκριμένη μορφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαίνεται να «προμηνύουν» την εμφάνιση της κατάθλιψης.
Τα γονίδια TTC9B HP1BP3, των οποίων οι επιγενετικές τροποποιήσεις μεταβάλλουν τη λειτουργία των γονιδίων χωρίς να μεταβάλλεται η υποκείμενη δομή DNA, μπορεί να ανιχνευθούν σε ένα τεστ αίματος κατά τη διάρκεια κάθε τριμήνου της κύησης με 85 τοις εκατό ακρίβεια. Και τα δύο γονίδια φαίνεται να υπεραντιδρούν με τα οιστρογόνα, μια ορμόνη η οποία είχε προηγουμένως δειχθεί ότι αναστέλλει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα οιστρογόνα είναι ένας παράγοντας που επιδρά στα κύτταρα του ιππόκαμπου, ένα τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη διάθεση. Τα δύο γονίδια εμπλέκονται στη δημιουργία νέων κυττάρων στον ιππόκαμπο και επιτρέπουν στον εγκέφαλο να αναδιοργανωθεί και να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές αλλαγές, στις λειτουργίες του και στη διάθεση. Σε ένα σχετικά μικρό δείγμα με 52 έγκυες γυναίκες, η ομάδα του Johns Hopkins  επιβεβαίωσε την ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των γυναικών με επιλόχεια συμπτώματα κατάθλιψης και τις επιγενετικές αλλαγές σε αυτά τα δύο γονίδια που τα κάνει να υπεραντιδρούν στα οιστρογόνα.
Βιβλιογραφία
futurity.org

Επιληψία του κροταφικού λοβού


Η επιληψία που επηρεάζει την βραχυπρόθεσμη μνήμη
Η επιληψία κροταφικού λοβού ICD-10 G40.1-G40.2, είναι μια μορφή επιληψίας, μια χρόνια νευρολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις.
Είναι γνωστοί πάνω από 40 τύποι επιληψιών, οι οποίες  χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:
Εστιακές επιληψίες και γενικευμένη επιληψία.
Στις εστιακές επιληψίες κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι δεν διαταράσσεται η συνείδηση. Οι εστιακές επιληψίες αποτελούν το 60% όλων των περιπτώσεων επιληψίας ενηλίκων και η επιληψία κροταφικού λοβού (TLE- Temporal lobe epilepsy) είναι η πιο συχνή μορφή.
Οι επιληψίες του κροταφικού λοβού είναι μία ομάδα διαταραχών στις οποίες οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα βιώνουν επαναλαμβανόμενες επιληπτικές κρίσεις που προκύπτουν από τον ένα ή και τους δύο κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου.
Οι δύο κύριοι διεθνώς αναγνωρισμένοι τύποι σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση κατά της Επιληψίας είναι:
  • Medial temporal lobe epilepsy (MTLE): Επιληψία μέσου κροταφικού λοβού, που εκλύεται από τον ιππόκαμπο, την παραϊπποκαμποειδή έλικα και  την αμυγδαλή της έσω επιφάνειας του κροταφικού λοβού.
  • Lateral temporal lobe epilepsy (LTLE): Επιληψία πλάγιου κροταφικού λοβού που εκλύεται από το νεοφλοιό της εξωτερικής επιφάνειας του κροταφικού λοβού του εγκεφάλου.
Λόγω των ισχυρών διασυνδέσεων, σπασμοί που αρχίζουν είτε στη μέση είτε στις  πλευρικές κροταφικές περιοχές συχνά εξαπλώνονται και στις δύο περιοχές του κροταφικού λοβού και επίσης, σε γειτονικές περιοχές στην ίδια πλευρά του εγκεφάλου, καθώς και στον αντίπλευρο κροταφικό λοβό. Η δραστηριότητα μπορεί  να εξαπλωθεί και στον παρακείμενο μετωπιαίο λοβό και στον βρεγματικό και στον ινιακό λοβό.
Επιληψία μέσου κροταφικού λοβού
Το σύνδρομο της επιληψίας του μέσου κροταφικού λοβού μπορεί να αρχίσει όταν υπάρχει μια βλάβη στον αριστερό ή δεξιό ιππόκαμπο. Τα βρέφη μπορούν να παρουσιάσουν το σύνδρομο, από πυρετό λόγω πνευμονικής ή δερματικής λοίμωξης.  Τα μωρά  έχουν ένα ανώριμο σύστημα θερμορύθμισης και η εγκεφαλική δραστηριότητα έχει χαμηλή ουδό. Σε ορισμένα παιδιά επίσης, η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να προκαλέσει πυρετικούς  σπασμούς.
Οι πυρετικοί σπασμοί είναι σχετικά ένα φυσιολογικό φαινόμενο, παρατηρούνται σε 2-5% των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών και διαρκούν μόνο λίγα λεπτά ή ακόμα και δευτερολέπτα, αλλά δεν είναι σοβαροί. Σε ένα μικρό αριθμό των βρεφών, οι σπασμοί μπορεί να διαρκέσουν για πάνω από μια ώρα με επαναλαμβανόμενα σπαστικά επεισόδια. Αυτοί είναι γνωστοί ως σύνθετοι πυρετικοί σπασμοί και μπορεί να σχετίζονται με την κροταφική επιληψία. Πάντως παραμένει αμφιλεγόμενο κατά πόσο οι σύνθετοι πυρετικοί σπασμοί στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν κροταφική επιληψία ή αν είναι οι σύνθετοι πυρετικοί σπασμοί είναι η πρώτη εκδήλωση της κροταφικής επιληψίας.
Μερικές μελέτες έχουν αναδείξει ανωμαλίες του ιππόκαμπου στην μαγνητική τομογραφία (MRI) σε επιληπτική κατάσταση, η οποία υποστηρίζει τη θεωρία ότι υπάρχει βλάβη του εγκέφαλου από τις παρατεταμένες επιληπτικές κρίσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι σε ορισμένες περιπτώσεις MTLE (επιληψίας μέσου κροταφικού λοβού), δεν παρατηρούνται τυπικές αλλαγές ή άλλες ανωμαλίες στις μαγνητικές τομογραφίες. Αυτή έχει ονομαστεί παράδοξη εγγύς επιληψία του κροταφικού λοβού. Η επιληψία σε αυτούς τους ασθενείς τείνει να συμβεί σε μεγαλύτερη ηλικία, και θα μπορούσε να υποδηλώνει πρώιμα βλάβη στον ιππόκαμπο.
Άλλες μελέτες έχουν επισημάνει τον ανθρώπινο ερπητοϊό 6 (HHV- 6) ως μια πιθανή αιτία της  σχέσης μεταξύ πυρετικών σπασμών και ανάπτυξης μετέπειτα MTLE. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η HHV-6 λοίμωξη συμβαίνει πριν από την εμφάνιση των πυρετικών σπασμών. Ωστόσο, μόνο μια μειοψηφία των πρωτογενών λοιμώξεων με HHV-6 μπορεί να σχετίζεται με πυρετικούς  σπασμούς. Άλλες μελέτες σχετίζουν την ύπαρξη HHV-6 DNA στον ιστό του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την μέση κροταφική επιληψία.
Σπάνια, η μέση κροταφική επιληψία μπορεί  να είναι κληρονομική ή να σχετίζεται με όγκους του εγκεφάλου, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, τραύμα στο κεφάλι ή δυσμορφίες των αιμοφόρων αγγείων. Η MTLE μπορεί να συνυπάρχει με άλλες δυσπλασίες του εγκεφάλου. Τις περισσότερες φορές, η αιτία δεν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα.
Πλάγια κροταφική επιληψία
Η πλάγια κροταφική επιληψία (LTLE) είναι λιγότερο συχνή. Μπορεί να είναι κληρονομική, με τον αυτοσωμικό επικρατούντα χαρακτήρα. Η πλάγια επιληψία του κροταφικού λοβού (ADLTLE) με ακουστικές ή οπτικές διαταραχές, σχετίζεται με όγκους, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, τραύμα, αγγειακές δυσπλασίες ή συγγενείς δυσπλασίες του εγκεφάλου. Και πάλι, σε πολλά άτομα η αιτία δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Τα συμπτώματα που γίνονται αισθητά από τον ασθενή, αλλά και που παρατηρούνται από τους παρευρισκόμενους αρχίζουν στον κροταφικό λοβό και εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες περιοχές του κροταφικού λοβού και τις γειτονικές περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται.

Η Διεθνής Ταξινόμηση των επιληπτικών κρίσεων που δημοσιεύθηκε το 1981 από τη Διεθνή Ένωση κατά της Επιληψίας (ILAE) αναγνωρίζει τρεις τύπους κρίσεων σε άτομα με κροταφική επιληψία.
  • Απλές εστιακές επιληπτικές κρίσεις (SPS) που αφορούν μικρές περιοχές του κροταφικού λοβού, όπως η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος. Ο όρος «απλή» σημαίνει ότι η συνείδηση δεν μεταβάλλεται. Στις απλές εστιακές επιληψίες κροταφικού λοβού SPS συνήθως προκαλούνται παραισθήσεις. Αυτές οι παραισθήσεις μπορεί να είναι déjà vu (η αίσθηση της οικειότητας), jamais vu (η αίσθηση της άγνοιας), μία συγκεκριμένη ανάμνηση ή σύνολο αναμνήσεων, ή αμνησία. Οι παραισθήσεις μπορεί να είναι ακουστικές, όπως ένας ήχος ή μελωδία, της γεύσης ή οσφρητικές, όπως μια μυρωδιά που δεν είναι φυσικά παρούσα. Οι παραισθήσεις μπορεί, επίσης, να είναι οπτικές και συμπεριλαμβάνουν  συμπτώματα από το δέρμα ή τα εσωτερικά όργανα. Τα τελευταία συμτώματα έχουν σχέση με το ότι κάτι κινείται πάνω στο σώμα. Δυσφορία ή αισθήματα ευφορίας, ο φόβος, ο θυμός, και άλλες αισθήσεις μπορεί, επίσης, να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της κροταφικής επιληψίας. Συχνά, είναι δύσκολο για τα άτομα με απλές εστιακές κρίσεις  του κροταφικού λοβού να περιγράψουν την παραίσθηση. Από πολλούς οι απλές εστιακές κροταφικές επιληψίες ονομάζονται αύρα.
  • Οι σύνθετες εστιακές επιληπτικές κρίσεις (CPS) εξ ορισμού είναι κρίσεις οι οποίες επηρεάζουν τη συνείδηση σε κάποιο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεάσουν την ικανότητα του ατόμου να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Συνήθως, ξεκινούν με μια απλή εστακή επιληπτική κρίση, αλλά στη συνέχεια η κρίση εξαπλώνεται σε μεγαλύτερο τμήμα του κροταφικού λοβού με αποτέλεσμα διαταραχή της συνείδησης. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ακινησία,  αυτόματες κινήσεις των ματιών, των χεριών ή του στόματος, ασυνήθιστη ομιλία ή ασυνήθιστη συμπεριφορά.
  • Κρίσεις που αρχίζουν στο κροταφικό λοβό, αλλά στη συνέχεια εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον εγκέφαλο είναι ευρέως γνωστές ως Δευτερεύουσες Γενικευμένες τονικοκλονικές κρίσεις (SGTCS). Αυτές αρχίζουν με μια απλή εστακή κρίση αρχικά, αλλά στη συνέχεια ο κορμός και τα πόδια παραμένουν σε κάμψη και στη συνέχεια ακολουθούν κλονικές σπασμωδικές κινήσεις των άκρων συχνά και είναι γνωστές ως "grand mal" επιληπτικές κρίσεις.
Μετά από αυτές τις επιληπτικές κρίσεις, υπάρχει κάποια περίοδος ανάκτησης στην οποία η νευρολογική λειτουργία μεταβάλλεται. Ο βαθμός και η διάρκειά της συσχετίζεται άμεσα με τη σοβαρότητα των 3 τύπων κρίσεων. Οι απλές εστιακές επιληπτικές κρίσεις συχνά διαρκούν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, οι σύνθετες συχνά διαρκούν λιγότερο από 2 λεπτά, και οι γενικευμένες τονικοκλονικές, συνήθως, διαρκούν λιγότερο από 3 λεπτά. Η κατάσταση μετά την κρίση στην περίπτωση των σύνθετων και γενικευμένων τονικοκλονικών σπασμών συχνά διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι η ίδια η κρίση. Επειδή η κύρια λειτουργία του κροταφικού λοβού είναι η βραχυπρόθεσμη μνήμη, οι CPS και GTCS προκαλούν αμνησία.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα από του στόματος φάρμακα για τη διαχείριση των επιληπτικών κρίσεων.
Τα πιο συχνά είναι: φαινυτοΐνη, καρβαμαζεπίνη, πριμιδόνη, βαλπροϊκό νάτριο και φαινοβαρβιτάλη.
Νεώτερα φάρμακα, όπως η γκαμπαπεντίνη, η τοπιραμάτη, η λεβετιρασετάμη, λαμοτριγίνη, πρεγκαμπαλίνη, τιαγκαμπίνη, η λακοσαμίδη, και η ζονισαμίδη υπόσχονται παρόμοια αποτελεσματικότητα, ενδεχομένως με λιγότερες παρενέργειες. Το Felbamate και η βιγκαμπατρίνη είναι νεότερα ΑΕΦ, αλλά μπορεί να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και δεν θεωρούνται πρώτης γραμμής ΑΕΦ.
Σχεδόν όλα τα φάρμακα μειώνουν τη διέγερση των νευρώνων (π.χ., με αποκλεισμό των ταχέων ή βραδέων διαύλων νατρίου ή με διαμόρφωση των διαύλων ασβεστίου) ή ενισχύουν την αναστολή των νευρώνων (π.χ., με ενίσχυση των αποτελεσμάτων των ανασταλτικών νευροδιαβιβαστών, όπως το GABA). Δυστυχώς, πολλοί ασθενείς με διάμεση επιληψία του κροταφικού λοβού (έως το ένα τρίτο) δεν θα έχουν επαρκή έλεγχο επιληπτικών κρίσεων με φάρμακα.
Για τους ασθενείς με διάμεση TLE, των οποίων οι επιληπτικές κρίσεις παραμένουν ανεξέλεγκτες, μετά από αρκετές δοκιμές με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, χειρουργική εκτομή πρέπει να γίνεται.
Κατά την προετοιμασία για αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι ασθενείς παρακολουθούνται με διάφορες μεθόδους για τον προσδιορισμό της εστίασης των σπασμών τους. Αυτό μπορεί να γίνει με βίντεο-ΗΕΓ παρακολούθηση, ενδοκρανιακή ΗΕΓ (όταν τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται κάτω από το κρανίο ή SPECT απεικόνιση. Οι μελέτες MRI μπορεί, επιπροσθέτως, να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων σκλήρυνσης του ιππόκαμπου. Μόλις η επιληπτική εστία έχει καθοριστεί, μπορεί να αποκοπεί, με συναφαίρεση μέρους του ιππόκαμπου και συχνά της αμυγδαλής. Για να αποφευχθεί η αφαίρεση περιοχών του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την ομιλία η χειρουργική ομάδα θα πραγματοποιήσει την δοκιμή Wada προεγχειρητικά, όπου αμοβαρβιτάλη εγχέεται στην αριστερή ή δεξιά καρωτίδα στο ένα ήμισυ του εγκεφάλου. Αν ο ασθενής έχει χαμηλή επίδοση στις νευροψυχολογικές δοκιμασίες κατά τη διάρκεια της έγχυσης αμοβαρβιτάλης, η χειρουργική ομάδα πρέπει να είναι προσεκτική ή πρέπει να αναβάλλει το χειρουργείο.
Αν ένα άτομο δεν είναι ο βέλτιστος υποψήφιος για χειρουργική της επιληψίας, τότε δοκιμάζεται η διέγερση του πνευμονογαστρικού ή χορηγούνται ΑΕΦ κλινικών δοκιμών ή γίνεται διέγερση του φλοιού του εγκεφάλου ή εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου ή στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (γ-knife).

Κροταφική επιληψία και τέχνες
Oι έντονες συγκινήσεις, η αισθητηριακή εμπειρία με τα ζωντανά χρώματα και ιδιαίτερα η ψυχική κατάσταση που προκαλείται από ανωμαλίες του κροταφικού λοβού μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικών έργων τέχνης. Ένας αριθμός γνωστών συγγραφέων και καλλιτεχνών με επιληψία κροταφικού λοβού, όπως ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο Lewis Carroll και ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι έπασχαν από κροταφική επιληψία. Η διέγερση του κροταφικού λοβού μπορεί να προκαλέσει και παραισθήσεις με παραφυσικά φαινόμενα, όπως τα UFO και τα φαντάσματα. Τα άτομα με επιληψία του κροταφικού λοβού, έχουν μια φυσική τάση να βιώνουν καταστάσεις της συνείδησης, όπως η ευφορία.

Επιληψία του κροταφικού λοβού και ορμόνες
Οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο και τη συχνότητα της επιληπτικής δραστηριότητας. Τα οιστρογόνα είναι προ-επιληπτικά και η προγεστερόνη αντι-επιληπτική (καταμήνια επιληψία).

Κροταφική επιληψία και προσωπικότητα
Η επιληψία προκαλεί αξιοσημείωτες αλλαγές στην προσωπικότητα, όταν τα συμπτώματα επιμένουν για τουλάχιστον 3 μήνες (κροταφολοβιακή επιληψία). Αυτές οι βλάβες είναι χαρακτηριστικά στην επιφάνεια του κροταφικού λοβού. Επιπλέον, αυτές οι βλάβες βρίσκονται άμεσα σε δομές με οδούς εις τα μέρη του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη συναισθηματική συμπεριφορά.

Κροταφική επιληψία και κατάθλιψη
Τα άτομα που πάσχουν από επιληψία του κροταφικού λοβού, έχουν υψηλό επιπολασμό της κατάθλιψης. Τα καταθλιπτικά συμπτώματα έχουν εκτιμηθεί έως και 20-55% σε άτομα που έχουν επιληψία του κροταφικού λοβού.  Τα άτομα που έχουν κροταφική επιληψία και κατάθλιψη έχουν κακή ποιότητα ζωής, με σκέψεις αυτοκτονίας. Η επιληψία και οι ψυχιατρικές διαταραχές θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν κοινά μονοπάτια παθογένειας.  Το εάν ή όχι τα καταθλιπτικά συμπτώματα αρχίζουν πριν ή μετά τις επιληπτικές κρίσεις είναι ακόμα ασαφές.
Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την κροταφική επιληψία
Βιβλιογραφία
  1. Shinnar S, Hesdorffer DC, Nordli DR, et al. (July 2008). "Phenomenology of prolonged febrile seizures: results of the FEBSTAT study". Neurology 71 (3): 170–6.  Dubé CM, Brewster AL, Richichi C, Zha Q, Baram TZ (October 2007). "Fever, febrile seizures and epilepsy".Trends Neurosci. 30 (10): 490–6. 
  2. Provenzale JM, Barboriak DP, VanLandingham K, MacFall J, Delong D, Lewis DV (April 2008). "Hippocampal MRI signal hyperintensity after febrile status epilepticus is predictive of subsequent mesial temporal sclerosis". AJR Am J Roentgenol 190 (4): 976–83. 
  3. Sankar R, Rho JM (May 2007). "Do seizures affect the developing brain? Lessons from the laboratory". J. Child Neurol. 22 (5 Suppl): 21S–9S. 
  4. Karatas H, Gurer G, Pinar A, et al. (January 2008). "Investigation of HSV-1, HSV-2, CMV, HHV-6 and HHV-8 DNA by real-time PCR in surgical resection materials of epilepsy patients with mesial temporal lobe sclerosis". J. Neurol. Sci. 264 (1–2): 151–6.
  5. Fotheringham J, Donati D, Akhyani N, et al. (May 2007). "Association of Human Herpesvirus-6B with Mesial Temporal Lobe Epilepsy". PLoS Med. 4 (5): e180. 
  6. Engle J et al. (2012). "Early surgical therapy for drug-resistant temporal lobe epilepsy: a randomized trial". J Am Med Assoc 307 (9): 322-30. .
  7. Doherty MJ, Rostad SW, Kraemer DL, Vossler DG, Haltiner AM (August 2007). "Neocortical gliosis in temporal lobe epilepsy: gender-based differences". Epilepsia 48 (8): 1455–9. 



Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική


Natrum Muriaticum  ή Χλωριούχο Νάτριο

Το νερό απορροφά περισσότερες ουσίες από οποιοδήποτε άλλο υγρό.
Η ομοιοπαθητική θεραπεία με χλωριούχο νάτριο ή αλάτι της θάλασσας.
Ένας κόκκος αλατιού όταν πέσει στο νερό θα λιώσει, και συμβολικά αυτό είναι η επανένταξη του εγώ στον καθολικό εαυτό (Tantric).
Η σχέση μεταξύ του Nat Mur  και του ωκεανού είναι άμεσα εμφανής. Ο ωκεανός είναι η μητέρα και η πηγή όλης της οργανικής ζωής και το Natrum muriaticum είναι το κύριο συστατικό της.
Η θάλασσα παράγει τη ζωή...

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Natrum muriaticum είναι κατάλληλο για:
- Διατροφή (αίμα, εγκέφαλος, πεπτικό σύστημα  και μύες)
- Την πνευματική διαύγεια
- Την καρδιά
- Τους βλεννογόνους, σπλήνα και ήπαρ
- Το δέρμα

Το ομοιοπαθητικό αυτό φάρμακο που παρασκευάζεται από το θαλασσινό αλάτι έχει μια βαθιά και μακροχρόνια επίδραση στις μεταβολικές διαδικασίες του σώματος. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρόνιες παθήσεις.
Το χλωριούχο νάτριο είναι από τα πιο σημαντικά βασικά μέταλλα και είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων.
Στην ομοιοπαθητική μορφή του,  το χλωριούχο νάτριο μπορεί να ανακουφίσει από τη νευρική ένταση και τις ημικρανίες.
Το χλωριούχο νάτριο χρησιμοποιείται, επίσης, για τη θεραπεία του πόνου, την αδυναμία ή την ασυνήθη απώλεια βάρους.
Όπως και άλλες ομοιοπαθητικές θεραπείες, αυτό το φάρμακο γενικά προβλέπεται για την ανακούφιση παθήσεων σε άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές της συμπεριφοράς. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους αδύναμους, ευερέθιστους και οξύθυμους ανθρώπους που πάσχουν από έντονες  εναλλαγές της διάθεσης ή συναισθηματικές εκρήξεις.  Τα συμπτώματά τους συνήθως επιδεινώνονται από ξαφνικούς θορύβους  ή τη δυνατή μουσική.

Ο τύπος Χλωριούχου Νατρίου
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο έχουν εύθραυστο, απαλό, λαμπερό και ωχρό δέρμα και ένα φολιδωτό εξάνθημα είναι συχνά παρόν, ειδικά στην γραμμή των μαλλιών και πίσω από τα αυτιά.

Για να προσδιορίσετε αν είστε ένας τύπος χλωριούχου νατρίου  ελέγξτε τα χαρακτηριστικά σας:
1. Είστε ευαίσθητοι, αλλά έχετε την τάση να καταπνίγετε τα συναισθήματά σας;
2. Έχετε έντονες εναλλαγές της διάθεσης και είστε επιρρεπείς σε συναισθηματικά ξεσπάσματα;
3. Υποφέρετε από αϋπνία όταν θυμώνετε;
4. Σας αρέσει πολύ το αλάτι;
5. Φοβάστε τα ύψη ή τα έντομα και ανησυχείτε  πολύ για όλα;
6. Τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται μετά από επιπλήξεις ή προσβολές;
Αν έχετε πάνω από 3 από τα παραπάνω στοιχεία τότε τα οφέλη του χλωριούχου νατρίου θα είναι πολλά.
Το χλωριούχο νάτριο βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από νευρική ένταση, ειδικά εκείνους που αισθάνονται λυπημένοι χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Το νευρικό τους σύστημα μπορεί να είναι κάτω από έντονο στρες, προκαλώντας ευερεθιστότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία στον πόνο.
Το χλωριούχο νάτριο είναι για τα συμπτώματα της ασθένειας που έχουν αναπτυχθεί σε μια περίοδο ετών και όχι για οξείες καταστάσεις, όπως για τους πονοκεφάλους, την ανησυχία, την έλλειψη συγκέντρωσης, την επίμονη βρογχίτιδα, τις συσπάσεις των μυών και τις χρόνιες καρδιακές παθήσεις.


Ανακούφιση της ημικρανίας
Το χλωριούχο νάτριο είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους πονοκεφάλους και την ημικρανία, ιδιαίτερα όταν ο πόνος συνοδεύεται από έμετο. Αυτοί οι τύποι των πονοκεφάλων συχνά χαρακτηρίζονται από διαταραχές της όρασης, όπως προσωρινή τύφλωση ή ο ασθενής βλέπει μοτίβα ή φώτα που αναβοσβήνουν. Τα συμπτώματα είναι χειρότερα το πρωί.


Προετοιμασία του φαρμάκου
Οι περισσότερες θεραπείες χλωριούχου νατρίου παράγονται από θαλασσινό αλάτι. Το άλας διαλύεται σε νερό. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται με υψηλή ισχύ του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, όπως 30C ή υψηλότερη.


Χρησιμοποιείται, κυρίως, για  τις ημικρανίες και άλλους πονοκεφάλους, κρυολογήματα, πυρετούς, επιχείλιο έρπη, νευρική ένταση και πόνο στην πλάτη.
Κύριες ενδείξεις

  • Συναισθηματική υγεία
-Φυσικά ή ψυχολογικά συμπτώματα που προέρχονται από ανησυχίες
-Κλειστοφοβία
-Απώλεια μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης
-Ξεσπάσματα οργής
-Συναισθηματικές εκρήξεις
  • Κεφάλι
-Πονοκέφαλοι που προέρχονται από την καταπόνηση των ματιών, αναστέλλοντας την ικανότητα συγκέντρωσης
-Συχνοί πονοκέφαλοι που επαναλαμβάνονται κάθε 3 ή 4 ημέρες
-Ημικρανίες που χαρακτηρίζονται από προσωρινή τύφλωση ή διαταραχές της όρασης
  • Μυϊκό σύστημα
-Ο πόνος στην πλάτη που χαρακτηρίζεται από ακραία ευαισθησία στην παραμικρή πίεση
-Νευρικό τρεμούλιασμα και συσπάσεις των μυών σε όλο το σώμα
  • Στομάχι
-Δυσάρεστη αίσθηση του κορεσμού μετά το φαγητό
-Ισχυρή επιθυμία να πιει κρύο νερό
-Συχνή δυσκοιλιότητα, με ξηρά και σκληρά κόπρανα
  • Δέρμα
-Ξηρότητα των βλεννογόνων, μια ρωγμή στο κέντρο του κάτω χείλους ή μια υδαρής λευκή ή σαν ασπράδι αυγού ρινική έκκριση
-Χρόνια κατακράτηση νερού (οίδημα)
-Διαφανής επιδερμίδα
-Δερματικά εξανθήματα, κνίδωση ή κονδυλώματα
Διαβάστε για το θαλασσινό αλάτι

Παγκόσμιος οδηγός καλής συμπεριφοράς


Αν ταξιδεύετε συχνά πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε του κώδικες επικοινωνίας του κάθε λαού
Μαθαίνοντας τον παγκόσμιο οδηγό καλής συμπεριφοράς, το σίγουρο είναι ότι θα γλιτώσετε τα μπλεξίματα.
Και αν είσαστε σε ξένη χώρα, κανείς δεν ξέρει με τι τρόπο και πότε  θα ξεμπερδέψετε...
  • Στη Βρετανία όταν είστε σε μπαρ, ποτέ μην ζητήσετε από τον μπάρμαν 2 ποτά δείχνοντας δείκτη και μέσο. Για του Βρετανούς αυτό ισοδυναμεί με την δική μας χειρονομία του μεσαίου δακτύλου.
  • Αν πάτε στην Βραζιλία μην κάνετε κύκλο με τον αντίχειρα και τον δείκτη για να πείτε OK! Στην Βραζιλία με αυτόν τον κύκλο συμβολίζουν την συνουσία, οπότε μετά για να γλιτώσετε από τους Βραζιλιάνους το βάζετε στα πόδια.
  • Στην Ιαπωνία καλύπτουμε το στόμα μας με το χέρι όταν γελάμε, διότι αλλιώς θα μας θεωρήσουν ανόητους και φυσικά υποκλινόμαστε όταν χαιρετάμε.
  • Στην Ταϋλάνδη το να σκαλίζει ο συνομιλητής σας τη μύτη του θεωρείται συνήθεια υγιεινής, οπότε μην θορυβηθείτε.
  • Στην Αίγυπτο σταυροπόδι και άπλωμα ποδιών προς τα εμπρός είναι απαγορευτικά αν η σόλα των παπουτσιών είναι ορατή στους απέναντι.
  • Στην Κίνα μην αδειάζετε το πιάτο όταν τρώτε. Θα νομίζουν ότι δεν χορτάσατε και θέλετε κι άλλο φαγητό, ενώ αν σας σερβίρουν ολόκληρο κεφάλι κοτόπουλου στο πιάτο θεωρείται ιδιαίτερη τιμή.
  • Στην Ιταλία, μην αγγίζετε τα λαχανικά στα μανάβικα και μην παραγγέλνετε καπουτσίνο μετά τις 12, γιατί οι Ιταλοί το θεωρούν αγένεια.
  • Τα λευκά τριαντάφυλλα στην Κίνα συμβολίζουν το θάνατο.
  • Σε ΜαρόκοΝεπάλΤουρκία και Ινδία το αριστερό χέρι είναι αυτό της τουαλέτας, οπότε για φαγητό και επαφή επιτρέπεται μόνο το δεξί.
  • Στις μουσουλμανικές χώρες, είναι ζωτικής σημασίας το πότε θα καλύπτετε όχι μόνο το πρόσωπο αν είστε γυναίκες αλλά και τους αστραγάλους. Στους ναούς απαγορεύονται τα σορτς για τους άνδρες και προτιμούνται τα παρεό.
Καλά σας ταξίδια!

Ο καρκινικός δείκτης CA-125


Ο καρκινικός δείκτης για την παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο ωοθηκών
Το CA-125 είναι γλυκοπρωτεΐνη και αποτελεί τον καλύτερο καρκινικό δείκτη για την παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο ωοθηκών.
Εκτός του αίματος, ανευρίσκεται στο ασκιτικό υγρό και στο υγρό κύστεων, εκκρίσεων από τη μήτρα και τον τράχηλο.
Τα επίπεδα του CA-125 είναι αυξημένα κατά την παραγωγική φάση του κύκλου. Αυξημένες τιμές παρατηρούνται στο 1-2% φυσιολογικών ατόμων, στο 5% ατόμων με καλοήθη νόσο και στο 28%
γυναικών με μη γυναικολογικούς καρκίνους.
Σε γυναίκες με ωοθηκικό καρκίνο το 80% εμφανίζει επίπεδα >35U/ml. Αυξημένα επίπεδα παρουσιάζει το 50% των γυναικών που βρίσκεται στο στάδιο Ι της νόσου, 90% στο στάδιο ΙΙ και
>90% στα στάδια ΙΙΙ και ΙV.
Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της συγκέντρωσης του CA-125, του μεγέθους του όγκου και της κατηγοριοποιήσεως.
Σε γυναίκες με ιστορικό συγγενούς καρκίνου των ωοθηκών προτείνεται ετησίως ο προσδιορισμός CA-125 μαζί με κλινική και υπερηχογραφική εξέταση.
Οι χρονικά επαναλαμβανόμενες μετρήσεις CA-125 βοηθούν στη διαφοδιάγνωση υψηλών τιμών σε κακοήθεις και μη κακοήθεις νόσους. Στην πρώτη περίπτωση οι τιμές αυξάνονται με το χρόνο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση παραμένουν σταθερές.
Γενικά τιμές CA-125 μεγαλύτερες από 95 U/ml σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορούν να διαχωρίσουν κακοήθεις από καλοήθεις όγκους πύελου.
Έπειτα από εγχείρηση για Ca ωοθηκών οι ασθενείς θα πρέπει να ελέγχονται με CA-125 κάθε 3 με 4 μήνες για 2 χρόνια και μετά κάθε 6 μήνες. Αυξανόμενες ή διπλασιαζόμενες τιμές CA-
125 υποδηλώνουν υποτροπή της νόσου.
Ασθενείς με μετεεγχειρητικά επίπεδα CA-125 >65U ml εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερη 5ετή επιβίωση. Έπειτα από χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία πτώση των επιπέδων CA
-125 στα φυσιολογικά επίπεδα σχετίζονται με βελτίωση της επιβίωσης, ενώ σταθερά υψηλές τιμές υποδηλώνουν κακή πρόγνωση.
Μέθοδος
• Χημειοφωταύγεια.
Προετοιμασία ασθενούς και δείγματος
Ορός. Καμία.
Φυσιολογικές τιμές
<33 U/ml
SI: <33 KU/L.
Κλινική χρησιμότητα
• Παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο ωοθηκών και ενδομητρίου.
Μεταβολές
• Καρκίνος ωοθηκών
• Καρκινος ενδομητρίου
• Καρκίνος σαλπίγγων
• Καρκίνος τραχήλου
• Καρκίνος παγκρέατος
• Καρκίνος πνευμόνων
• Καρκίνος μαστού
• Καρκίνος εντέρου
• Κύηση
• Ενδομητρίωση
• Κύστεις ωοθηκών
• Ηπατίτιδα
• Περικαρδίτιδα
• Φλεγμονές πυέλου

Κροταφική επιληψία



Επιληπτική δραστηριότητα που ξεκινά από έναν κροταφικό λοβό του εγκεφάλου
Κροταφική επιληψία
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Οι επιληψίες του κροταφικού λοβού εμφανίζονται τυπικά με τις εξής δύο κλινικές εικόνες:

  • Σύνθετοι εστιακοί σπασμοί (απώλεια συνείδησης με παθολογικές χειρονομίες ή αυτόματες κινήσεις)
  • Απλοί εστιακοί σπασμοί (διατήρηση της συνείδησης με αίσθηση ασυνήθιστης γεύσης, όσφρησης, σκέψης ή διαταραγμένης λειτουργίας του σώματος).
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της επιληπτογόνου εστίας εμφανίζεται πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία με αντιεπιληπτικά φάρμακα.

Eκλεκτική αλαλία


Όταν το παιδί δεν μπορεί να εκφραστεί
Η εκλεκτική αλαλία, ICD-10 F94.0 είναι μια διαταραχή που προέρχεται από το άγχος και κατά την οποία το παιδί δεν καταφέρνει να εκφραστεί για κάποια πράγματα και με κάποιους ανθρώπους. Ένα παιδί με εκλεκτική αλαλία μπορεί, για παράδειγμα να μιλάει κανονικά στο σπίτι, ή όταν μένει μόνο του με τους γονείς του, αλλά δεν μπορεί να μιλάει, ή να μιλάει ψιθυριστά, σε κάποιο άλλο κοινωνικό περιβάλλον – στο σχολείο, δημοσίως, ή σε οικογενειακές συγκεντρώσεις.


Με ποιο τρόπο εντοπίζεται
Εάν το παιδί σας υποφέρει από εκλεκτική αλαλία, μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στο σπίτι, αλλά να μην εκφράζεται λεκτικά στο σχολείο. Κάποια παιδιά φαίνονται να παραλύουν από φόβο όταν δεν μπορούν να μιλήσουν, και δυσκολεύονται ακόμη να επικοινωνήσουν και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Κάποια άλλα θα χρησιμοποιήσουν χειρονομίες, θα αλλάξουν την έκφραση στο πρόσωπό τους, και θα κάνουν νεύμα για να ξεφύγουν από μια δύσκολη κατάσταση. Ακόμη και στο σπίτι μπορεί να πέσουν σε σιγή όταν κάποιος εκτός από τα μέλη της οικογένειας είναι παρών. Οι γονείς συχνά αντιλαμβάνονται σημάδια εκλεκτικής αλαλίας όταν σε ένα παιδί είναι τριών ή τεσσάρων ετών, οι προσπάθειες να το κάνουν να μιλήσει δεν έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


Αίτια
Η επιστημονική κοινότητα είναι αβέβαιη για τα αίτια που προκαλούν την εκλεκτική αλαλία, η οποία εμφανίζεται σε ποσοστό μεταξύ 0.7% και 2% – ή επηρεάζει το λιγότερο 1 στα 140 παιδιά – αλλά εξαιτίας της συσχέτισης με διαταραχές στο άγχος, πολλοί ισχυρίζονται ότι η κατάσταση αυτή είναι κληρονομική και πιθανόν γενετική. Γενικά, τουλάχιστον ένας γονέας που έχει παιδί με εκλεκτική αλαλία αναφέρει ότι το παιδί είχε προβλήματα με το άγχος όταν ήταν μικρό.



Αντιμετώπιση
Η αντιμετώπιση που είναι περισσότερο εμπεριστατωμένη και προτείνεται για την εκλεκτική αλαλία είναι η συμπεριφορική θεραπεία. Ο θεραπευτής δουλεύει με το παιδί και τους γονείς για να προσεγγίσει σταδιακά τα σημεία που το δυσκολεύουν, ενισχύοντας έτσι κάθε φορά την αυτοπεποίθησή του. Το παιδί δεν πιέζεται ποτέ να μιλήσει, και ενθαρρύνεται πάντα θετικά. Εξειδικευμένες τεχνικές χρησιμοποιούνται για να καθοδηγήσουν την αυξημένη έκθεση του παιδιού σε δύσκολες καταστάσεις, και ο θεραπευτής θα διδάξει τους γονείς και το παιδί πώς να χρησιμοποιούν τις τεχνικές αυτές σε πραγματικές καταστάσεις.
Νεότερες προσεγγίσεις αποδεικνύουν ότι η εντατική αγωγή από τη στιγμή της διάγνωσης μπορεί να αποδειχτεί πιο αποτελεσματική από ότι οι παραδοσιακές εβδομαδιαίες συνεδρίες. Κάποιοι ειδικοί στην εκλεκτική αλαλία παρέχουν στους ασθενείς ημερήσιες και εβδομαδιαίες εμπειρίες στο σχολείο και την κατασκήνωση για να μπορέσουν πιο ρεαλιστικά να προσομοιώσουν τις πραγματικές καταστάσεις της ζωής στις οποίες δυσκολεύονται τα παιδιά.
Βιβλιογραφία
asha.org

Πλησιάστε τον άλλο


Εσείς είστε ευγνώμων ή αγνώμων; 
Το να ευχαριστείτε τον ή την σύντροφό σας για ενέργειες που του κοστίζουν υλικά ή συναισθηματικά και παράλληλα ωφελούν εσάς, είναι πολύ σημαντικό.
Είναι μια ενέργεια που πείθει τον άλλο για τα συναισθήματά σας και για τον καλό χαρακτήρα σας. Το αποτέλεσμα τέτοιων πράξεων στην πορεία μιας σχέσης είναι εντυπωσιακό. Το ταίρι σας θα ανταποκριθεί αμέσως κατανοώντας και αυτό τις δικές σας ανάγκες και δημιουργείται έτσι ένας κύκλος ευγνωμοσύνης και κατανόησης που βοηθάει τη σχέση σας να προχωρήσει.
Τα απαραίτητα βήματα:
  • Δώστε σημασία στις προσπάθειες που κάνει το ταίρι σας για να σας κάνει ευτυχισμένες ή ευτυχισμένους.
  • Σημειώστε τις καλές πράξεις του και δείξτε για καθεμία την ευγνωμοσύνη σας.
  • Ανταποκριθείτε με τρυφερότητα και παράλληλα εκφράστε το με λόγια.
  • Εξετάστε κατά πόσον το ταίρι σας δείχνει αντίστοιχη ευγνωμοσύνη σε ανάλογες ενέργειες. Αν όχι, τσεκάρετε κατά πόσον εσείς δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Δείτε επίσης το ενδεχόμενο να μην έχετε αντιληφθεί την προσπάθειά του να σας πει «ευχαριστώ».
  • Αν δεν ισχύουν τα προηγούμενα, ελέγξτε την πιθανότητα να μην είναι αρκετά δεμένος ή δεμένη μαζί σας ή να σας θεωρεί δεδομένους. Στην περίπτωση αυτή, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε την επιλογή σας και να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας. Ζητήστε από το ταίρι σας να απομακρυνθείτε λιγάκι για να δείτε αν πραγματικά υπάρχει αγάπη μεταξύ σας…
by PREDICT