Αρχική

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πλησιάστε τον άλλο


Εσείς είστε ευγνώμων ή αγνώμων; 
Το να ευχαριστείτε τον ή την σύντροφό σας για ενέργειες που του κοστίζουν υλικά ή συναισθηματικά και παράλληλα ωφελούν εσάς, είναι πολύ σημαντικό.
Είναι μια ενέργεια που πείθει τον άλλο για τα συναισθήματά σας και για τον καλό χαρακτήρα σας. Το αποτέλεσμα τέτοιων πράξεων στην πορεία μιας σχέσης είναι εντυπωσιακό. Το ταίρι σας θα ανταποκριθεί αμέσως κατανοώντας και αυτό τις δικές σας ανάγκες και δημιουργείται έτσι ένας κύκλος ευγνωμοσύνης και κατανόησης που βοηθάει τη σχέση σας να προχωρήσει.
Τα απαραίτητα βήματα:
  • Δώστε σημασία στις προσπάθειες που κάνει το ταίρι σας για να σας κάνει ευτυχισμένες ή ευτυχισμένους.
  • Σημειώστε τις καλές πράξεις του και δείξτε για καθεμία την ευγνωμοσύνη σας.
  • Ανταποκριθείτε με τρυφερότητα και παράλληλα εκφράστε το με λόγια.
  • Εξετάστε κατά πόσον το ταίρι σας δείχνει αντίστοιχη ευγνωμοσύνη σε ανάλογες ενέργειες. Αν όχι, τσεκάρετε κατά πόσον εσείς δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Δείτε επίσης το ενδεχόμενο να μην έχετε αντιληφθεί την προσπάθειά του να σας πει «ευχαριστώ».
  • Αν δεν ισχύουν τα προηγούμενα, ελέγξτε την πιθανότητα να μην είναι αρκετά δεμένος ή δεμένη μαζί σας ή να σας θεωρεί δεδομένους. Στην περίπτωση αυτή, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε την επιλογή σας και να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας. Ζητήστε από το ταίρι σας να απομακρυνθείτε λιγάκι για να δείτε αν πραγματικά υπάρχει αγάπη μεταξύ σας…
by PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου