Αρχική

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου


Η άσκηση προφυλάσσει από τον καρκίνο παχέος εντέρου              
Ένα ακόμη όφελος της σωματικής άσκησης φαίνεται ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν 24% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο παχέος εντέρου.
Οι ερευνητές επανεξέτασαν 52 παλαιότερες μελέτες, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους σε διάφορες μορφές εκγύμνασης των συμμετεχόντων, από την χειρωνακτική εργασία έως και το τρέξιμο ή την άσκηση στο γυμναστήριο. Διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές που είχαν μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα εμφάνιζαν μειωμένο κατά ένα τέταρτο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο παχέος εντέρου.
«Τα αποτελέσματα αυτά μας παρέχουν έναν αξιόπιστο υπολογισμό για τις θετικές επιδράσεις που έχει η άσκηση. Είναι πολύ θετικό να βλέπουμε ότι η άσκηση έχει ένα τόσο ξεκάθαρο όφελος στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο παχέος εντέρου. Ελπίζουμε ότι το γεγονός αυτό θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προσθέτοντας την άσκηση στην καθημερινότητά τους», δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης δρ. Kathleen Wolin.
Μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του παχέος εντέρου. Στις χώρες του λεγόμενου Δυτικού κόσμου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί την τρίτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή καρκίνου και για τα δυο φύλα και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο.
 Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο ‘British Journal of Cancer’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου