Αρχική

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Regorafenib για τον μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου


Νέα στοχευμένη θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου.
Ένα φάρμακο που ονομάζεται regorafenib επιβραδύνει την εξέλιξη των όγκων και επιμηκύνει τη ζωή των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου, σε μια διεθνή φάσης ΙΙΙ κλινική δοκιμή. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Gastrointestinal Cancers Symposium of the American Society of Clinical Oncology στο San Francisco.
Οι ασθενείς με μεταστατικό ορθοκολικό καρκίνο υποβάλλονται για χρόνια στις συνήθεις χημειοθεραπείες οι οποίες είναι αναποτελεσματικές. 
Το  regorafenib δείχνει βελτίωση στη συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου.
Οι ερευνητές εξέτασαν το regorafenib σε μία φάσης ΙΙΙ, τυχαιοποιημένη μελέτη, που διεξήχθη ταυτόχρονα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κίνα. Ανέλυσαν τα αποτελέσματα της επιβίωσης σε 760 ασθενείς των οποίων ο καρκίνος είχε προχωρήσει παρά τα πολλά σχήματα χημειοθεραπείας. Το Regorafenib είναι ένας πολυαναστολέας κινασών, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων και της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων του όγκου που εμπλέκονται σε πολλά βιολογικά μονοπάτια που δραστηριοποιούν τους όγκους. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο παρουσίασαν αύξηση 29 τοις εκατό στη συνολική επιβίωση σε σύγκριση με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η μέση διάρκεια επιβίωσης των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο αυξήθηκε  5 - 6,5 μήνες. Συνολικά, το regorafenib μείωσε του κινδύνου θανάτου των ασθενών από καρκίνο κατά τη διάρκεια της μελέτης κατά 23 τοις εκατό.
Πηγή
Mayo Clinic


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου