Αρχική

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πότε απαγορεύεται το σεξ στην εγκυμοσύνη


Σεξ στην εγκυμοσύνη
Το σεξ στην εγκυμοσύνη δεν απαγορεύεται, εκτός αν ο γιατρός συστήσει το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν θα πρέπει η έγκυος να συμβουλεύεται τον γυναικολόγο που την παρακολουθεί και που γνωρίζει το ιστορικό και την πορεία της εγκυμοσύνης της. 
Ενδεικτικά κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους μπορεί ο γιατρός να συστήσει στο ζευγάρι να απέχει από τις επαφές είναι οι εξής:
- Αν υπάρχει αποβολή στο ιστορικό της εγκύου
- Αν έχει προηγηθεί πρόωρος τοκετός
- Αν συμβεί κάποια αιμορραγία
- Αν είναι πρόδρομος ο πλακούντας
- Αν είναι ανεπαρκής ο τράχηλος
- Αν υπάρχει ρήξη των εμβρυϊκών υμένων (σπάσουν τα νερά)
Σεξ όμως δεν σημαίνει μόνο «διείσδυση». Ακόμα και αν το απαγορεύσει ο γιατρός το ζευγάρι μπορεί να διατηρήσει την ερωτική του σχέση ζεστή και τρυφερή χρησιμοποιώντας κάποια από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.
Η σεξουαλική επιθυμία στην εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένη επιθυμία, ενώ κάποιες άλλες δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται.
Αντίστοιχα συναισθήματα έχουν και οι άντρες. Ορισμένοι βρίσκουν ιδιαίτερα ποθητή την σύντροφο τους, καθώς το στήθος της έχει μεγαλώσει και οι καμπύλες της έχουν στρογγυλέψει, ενώ κάποιοι άλλοι διστάζουν να την αγγίξουν μήπως τραυματίσουν την ίδια ή το έμβρυο. Τέτοια περίπτωση πάντως δεν υφίσταται, καθώς το έμβρυο είναι απόλυτα προστατευμένο μέσα στον αμνιακό σάκο.
Η διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να πειραματιστείτε με νέες στάσεις, που δεν θα πιέζουν τη κοιλιά σας. 
Όταν κάνετε sex, δεν θα πρέπει να νιώθετε άβολα ή να πονάτε, διαφορετικά θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως.
emedi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου