Αρχική

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Μάθετε ποιο είναι το κάρμα σας


To κάρμα... Οι πράξεις  που προκαλούν  και καθορίζουν τα σώματα που θα αποκτήσει στο μέλλον…  
Έχετε την αίσθηση πως διαρκώς και μάλλον μοιραία ελκύετε συγκεκριμένα μοντέλα σχέσεων που σας ταλαιπωρούν;
Ανακυκλώνετε συμπεριφορές και τάσεις ζωής που σας οδηγούν σε αδιέξοδα, αλλά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτές;
Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιο είναι το κάρμα σας και πως θα μπορέσετε να αποπληρώσετε σ’ αυτή τη ζωή!
Το κάρμα μας, σύμφωνα με τις ανατολικές φιλοσοφίες, είναι το χρέος με το οποίο ερχόμαστε σ’ αυτή τη ζωή.
Μια οφειλή που δημιουργήθηκε από πράξεις, λάθη, παραλείψεις και γεγονότα που βιώσαμε σε κάποια από τις προηγούμενες ζωές μας και τα οποία μας ακολουθούν στην τωρινή, πιέζοντάς μας να επανορθώσουμε.
Είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε στην παρούσα ενσάρκωσή μας, προκειμένου να φτάσουμε στην πνευματική και ψυχική μας ολοκλήρωση, έτσι ώστε να μην έχουμε λόγο επανενσάρκωσης, αφού θα έχουμε ενωθεί με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Βασική αρχή του κάρματος είναι η πίστη στην μετενσάρκωση, ότι δηλαδή η ψυχή μας, που είναι μία,  έρχεται και ξανάρχεται στη γη, χρησιμοποιώντας ως κατοικία, διαφορετικά σώματα, με σκοπό την εκπαίδευση και κατ’ επέκταση την τελειοποίησή της.
Πώς πραγματοποιείται όμως αυτή η εκπαίδευση;
Η ύπαρξή μας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα τεράστιο υφαντό. Το αρχικό του σχέδιο δημιουργήθηκε με την πρώτη ενσάρκωσή μας στη γη και σε κάθε “κατάβασή” μας προστίθενται σ’ αυτό επιπλέον νήματα, τα οποία διασταυρώνονται με άλλα νήματα (ανθρώπους).
Στη διάρκεια δηλαδή της επίγειας ζωής μας δημιουργούμε καρμικές σχέσεις με ανθρώπους, που προορισμό έχουν να μας βοηθήσουν να εξελιχτούμε, λειτουργώντας ως δάσκαλοί μας αλλά και εμείς ως δικοί τους.
Αυτοί μάλιστα που μας ταλαιπωρούν συμβάλουν πολύ περισσότερο στην εξέλιξή μας, αφού όταν πάψει να μας ενοχλεί ή να μας «μπλοκάρει» η συμπεριφορά τους, θα σημαίνει πως επιτέλους αποκτήσαμε μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, άρα προχωρήσαμε!
Εννοείται βέβαια, πως όσο δεν αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις, τόσο αυτές επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά με την ίδια συμπεριφορά.
emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου