Αρχική

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εξατομικευμένη Θεραπεία


Όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έτσι είναι και οι ασθένειες
Γι’ αυτό η ίδια αγωγή δεν ταιριάζει πάντα σε όλους.
Κάθε ασθενής αναζητά την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αγωγή και σήμερα η επιστήμη βοηθά σε αυτό. Η αυξανόμενη γνώση των αιτιών και της εξέλιξης των ασθενειών σε μοριακό επίπεδο, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται οι ασθένειες.
Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και γι’ αυτόν το λόγο μία θεραπεία δεν ταιριάζει σε όλους.
Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε, όσο το δυνατόν, τη θεραπεία στις ανάγκες των ασθενών.
Η ιατρική καθίσταται ολοένα και περισσότερο εξατομικευμένη.
Με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο με καινοτομίες μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η ποιότητα στη φροντίδα υγείας. Ακριβώς γι’ αυτό, οι καινοτομίες αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής μας και το κλειδί για ασφαλέστερα, πιο οικονομικά σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και φιλικότερα στη χρήση φάρμακα.
Oι άνθρωποι διαφέρουν, όπως οι ασθένειες
Οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά σε συγκεκριμένες θεραπείες λόγω της μεταβλητότητας των γονιδίων τους. Επιπλέον, πολλές ασθένειες αναπτύσσονται σε γενετικώς διακριτούς υποτύπους που ποικίλλουν ως προς την κλινική τους πορεία και την πρόγνωση. Έτσι, δύο ασθενείς που φαινομενικά πάσχουν από την ίδια ασθένεια και υποβάλλονται στην ίδια φαρμακευτική αγωγή είναι δυνατόν να αντιδρούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο ένας ενδέχεται να ωφελείται πλήρως από την αγωγή, ενώ ο άλλος να εκδηλώνει ανεπιθύμητες ενέργειες ή να μην απολαμβάνει κανένα κλινικό όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου