Αρχική

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πώς τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο


Υπάρχει συσχέτιση των εμβολίων της πολιομυελίτιδας με την εμφάνιση καρκίνου
Ερωτήματα δημιούργησε η διαγραφή του άρθρου που είχε αναρτήσει το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) για τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας και την πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο αυτοί που έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις.
Το CDC διέγραψε μια σελίδα στην οποία ανέφερε ότι 98 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας και έχουν μολυνθεί με  καρκίνο - που συνδέεται με τον ιό του πιθήκου SV40.
Ο  SV40 είναι ένας ιός που βρίσκεται σε μερικά είδη πιθήκων. Ο SV40 ανακαλύφθηκε το 1960. Λίγο αργότερα, ο ιός βρέθηκε στο εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Περισσότερα από 98 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου πολιομυελίτιδας ανάμεσα στο 1955-1963, όταν ένα ποσοστό των εμβολίων ήταν μολυσμένα με τον SV40.  Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να έχουν λάβει μία τουλάχιστον δόση με SV40 μολυσμένο εμβόλιο.
Ο ιός SV40 έχει βρεθεί σε ορισμένους τύπους καρκίνου στον άνθρωπο.
Ο SV40 βρέθηκε να είναι παρών στο υγρό της ενέσιμης μορφής του εμβολίου πολιομυελίτιδας (IPV) μεταξύ 1955-1963.
Μετέπειτα ανάλυση έδειξε ότι τα εμβόλια που παράγονταν από την πρώην σοβιετική ένωση μέχρι το 1980, και χρησιμοποιήθηκαν στην ΕΣΣΔ, την Κίνα, την Ιαπωνία και αρκετές χώρες της Αφρικής, ενδέχεται να έχουν μολυνθεί. Εκατοντάδες εκατομμύρια  άτομα  ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον SV40.
Αλλά αυτή η είδηση είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Ο SV40 αποτελεί ένα μόνο ένα παράδειγμα από ένα ευρύ φάσμα των αποκαλούμενων «τυχαίων» ιών που  μολύνουν τα εμβόλια και το υπόστρωμα (κύτταρα που χρησιμοποιούνται για να αυξηθεί το εμβόλιο), τα οποία περιλαμβάνουν ενδογενείς ρετροϊούς, όπως οι ιοί όγκου μαστού ποντικιών (mouse mammary tumor virus) και πολλοί άλλοι οι οποίοι πρέπει ακόμη να προσδιοριστούν.  
Ο SV - 40 έχει έναν πολύ γνωστό μηχανισμό  καρκινογένεσης. Αυτός ο ιός καταστέλλει τις μεταγραφικές ιδιότητες της ογκοκατασταλτικής πρωτεΐνης p53 στον άνθρωπο, που είναι " ο φύλακας του γονιδιώματος '' λόγω της ζωτικής σημασίας του  στην πρόληψη της αστάθειας του γονιδιώματος και την έναρξη του καρκίνου. Όταν το ογκοκατασταλτικό p53 είναι μεταλλαγμένο ή μειωμένο, ο προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος (απόπτωση) και η λειτουργία του κυτταρικού κύκλου καθίστανται δυσλειτουργικά, με αποτέλεσμα τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τον σχηματισμό όγκων.
Ο ιός SV40, άλλωστε είναι ένας πολύ γνωστός συμπαράγοντας στην παθογένεση μερικών όγκων.

Το 2005, το περιοδικό Cancer Research δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο, «Ορισμένα από του στόματος εμβόλια πολιομυελίτιδας ήταν μολυσμένα με τον ιό SV40 μετά το 1961». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκδωσε σύσταση το 2000 για τη χορήγηση των εμβολίων της πολιομυελίτιδας μετά το 1961. Διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια που κατασκευάζονταν στην Ανατολική Ευρώπη περιείχαν μολυσματικούς ιούς SV40. Τα εμβόλια αυτά παράγονταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως το 1978 και χρησιμοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν 3 διαφορετικές τεχνικές απόδειξης της μόλυνσης των εμβολίων με SV40 (PCR, άμεση και έμμεση καλλιέργεια) για να επιβεβαιωθεί η παρουσία των δύο χωριστών SV40 μολυσματικών στελεχών στα εμβόλια.
Τα εμβόλια που ήταν ελεύθερα  από τον SV40 μετά από έλεγχο άρχισαν να παρασκευάζονται τη δεκαετία του 1980. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα από του στόματος εμβόλια πολιομυελίτιδας είχαν διακοπεί στις ΗΠΑ, λόγω των γνωστών κινδύνων για μόλυνση από τη νόσο. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για την  Ανοσοποίηση (ACIP) το 2000 συστήνει την απαγόρευση του  εμβολίου της πολιομυελίτιδας από το στόμα (OPV), το οποίο, όμως, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε όλο τον τρίτο κόσμο, παρά τους γνωστούς κινδύνους νόσησης λόγω του ότι περιέχει ζώντες ιούς.
Ο  ιός με κάποιο τρόπο μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά. Μια Ιταλική μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι το 18 %  υγιών εθελοντών βρέθηκαν μολυσμένοι με τον ιό SV40.
Οι υποθέσεις για την θετικότητα στον ιό  SV40
1 ) εκτέθηκαν στον ιό SV40 μέσα από τους σύγχρονους εμβολιασμούς 
2 ) εκτέθηκαμ οριζόντια μέσω μετάδοσης από μια παλαιότερη γενιά που έλαβαν το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας που ήταν μολυσμένο με SV40
3 ) περνά κάθετα από το γονέα στο παιδί
Βιβλιογραφία 
activistpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου