Εξαιρετικές πηγές τρισθενούς σιδήρου
|
Καλές πηγές τρισθενούς σιδήρου
|
Πασατέμπος
|
Πατάτα με τη φλούδα
|
Εμπουτισμένα με σίδηρο δημητριακά πρωινού
|
Δαμάσκηνα & βερίκοκα αποξηραμένα
|
Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, αρακάς) με ρύζι
|
Σπαράγγια
|
Χυμός δαμάσκηνου
|
Σπανάκι, μαγειρεμένο
|
Καρύδια/αμύδγαλα/κάσιους
|
Πράσινα φασολάκια
|
Αποξηραμένες σταφίδες
|
Αγγινάρες
|
Πετιμέζι
| |
Τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου
|
Τροφές που μειώνουν την απορρόφηση σιδήρου
Γάλα
|
Κρέας/ψάρι/πουλερικά
|
Κόκκινο κρασί
|
Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, φράουλες, γκρεϊπφρούτ, μούρα, ρόδια, μύρτιλλα, ακτινίδια)
|
Καφές/Τσάι
Σπανάκι, σέσκουλο, φύλλα πατζαριού, γλυκοπατάτα
|
Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, πατάτα, ντομάτα, ντοματοχυμό, κόκκινες & πράσινες πιπεριές)
|
Πίτυρο (ολικής άλεσης προϊόντα)
|
Λευκό κρασί
|
Σόγια και τα προιόντα της
|
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013
Οι καλύτερες πηγές σιδήρου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου