Αρχική

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχος για AIDS στο σπίτι


Γρήγορο ατομικό τεστ για τον έλεγχο AIDS είναι έτοιμο.
Το ατομικό τεστ που γίνεται στο σπίτι και κυκλοφορεί με την ονομασία OraQuick λέγεται ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Η δυνατότητά του να περιορίσει την εξάπλωση του ιού μεταξύ των ανθρώπων είναι μεγάλη. Το τεστ διαρκεί 20 λεπτά, είναι κατά 93% ακριβές στα θετικά αποτελέσματα και κατά 99,8% στα αρνητικά, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία OraSure Technologies Inc, με έδρα την Πενσιλβάνια. Αυτό σημαίνει ότι το τεστ με μεγάλη βεβαιότητα δείχνει ότι κάποιος δεν έχει AIDS, ενώ υπάρχουν κάποιες αυξημένες πιθανότητες να δείξει μία ανύπαρκτη μόλυνση. Η τιμή του θα είναι 50 ευρώ περίπου.
Το τεστ ελέγχει ένα δείγμα από τα στοματικά υγρά στην εξωτερική περιοχή των ούλων. Το τεστ πρέπει να γίνεται, αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες από την τελευταία επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου.
Για να είναι πάντως κανείς απολύτως σίγουρος, θα πρέπει στη συνέχεια να κάνει κι ένα τεστ αίματος για AIDS, το οποίο είναι πιο ακριβές.
Στα καλά νέα προστίθεται η έγκριση του φαρμάκου Truvada σε μορφή ταμπλέτας, που παράγεται από την εταιρία Gilead Sciences Inc και δρα προστατευτικά για τους υγιείς απέναντι στον ιό HIV. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου