Αρχική

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Thuja occidentalis


Η Thuja occidentalis λέγεται και δέντρο της ζωής.
Η Thuja είναι ένα δέντρο και τα φύλλα και το έλαιο των φύλλων χρησιμοποιούνται ως φάρμακο.
Η Thuja occidentalis είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο, το οποίο είναι εγγενές στην βορειαανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών και τα Νοτιοανατολικά του Καναδά, αλλά καλλιεργείται ευρέως ως καλλωπιστικό φυτό.
Το φύλλωμα του Thuja occidentalis είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και πιστεύεται ότι θεράπευσε το σκορβούτο του Jacques Cartier. Λόγω της νευροτοξικότητας του ελαίου η  εσωτερική χρήση μπορεί να είναι επιβλαβής αν χρησιμοποιείται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η Thuja χρησιμοποιείται για λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού, όπως βρογχίτιδα, βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος και για έρπητα.
Επίσης, χρησιμοποιείται για επώδυνες καταστάσεις,  συμπεριλαμβανομένης της οστεοαρθρίτιδας και της νευραλγίας τριδύμου.
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τούγια για να ρευστοποιήσουν τα φλέγματα (ως αποχρεμπτικό), να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα (ως ανοσοδιεγερτικό), καθώς και για την αύξηση της ροής των ούρων (ως διουρητικό). Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει αποβολές.
Η Thuja είναι μερικές φορές εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για πόνο στις αρθρώσεις, οστεοαρθρίτιδα και πόνο στους μυς. Το έλαιο Thuja χρησιμοποιείται, επίσης, για ασθένειες του δέρματος, κονδυλώματα, κρεατοελιές, σπίλους, διογκωμένους λεμφαδένες και για τον καρκίνο.
Επίσης, είναι ένα ιατρικό για την εξάντληση και την μεγάλη απώλεια βάρους και δρα θετικά σε ανορεξία, απέχθεια της τροφής, πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, τυμπανισμό, στη φουσκωμένη κάτω κοιλιακή χώρα και στη χρόνια διάρροια. Άλλες γαστρεντερικές ενδείξεις είναι οι εντερικοί κολικοί, η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στην κοιλιά και οι ραγάδες πρωκτού. 
Επίσης χρησιμοποιείται και ως εντομοαπωθητικό.
Σε τρόφιμα και ποτά η τούγια χρησιμοποιείται ως ένας αρωματικός παράγοντας.
Επίσης, η τούγια χρησιμοποιείται ως άρωμα σε καλλυντικά και σαπούνια.
Βιβλιογραφία
  • Lust J. The herb book. New York, NY: Bantam Books, 1999.
  • Thuja, American Cancer Society




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου