Αρχική

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Απλοί τρόποι για αλκαλοποίηση του οργανισμού


Η ισορροπία του ph του σώματος συνδέεται με την υγεία. 
Οι ερευνητές έχουν τεκμηριώσει ότι όσο πιο όξινο είναι το αίμα, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί μια νόσος. 
Οι δίαιτες με ζάχαρη, ψωμί, δημητριακά και κρέας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα έχει βρεθεί ότι προκαλούν «προοδευτική οξίνιση», ενώ η αύξηση της πρόσληψης των νωπών λαχανικών και φρούτων αυξάνει την  αλκαλικότητα του αίματος και επιφέρει βελτίωση της υγείας.
Τα τρόφιμα δεν χαρακτηρίζονται ως όξινα ή αλκαλικά πριν καταναλωθούν, αλλά μετά την πέψη, απορροφώνται και μεταβολίζονται. Όταν τα τρόφιμα μεταβολίζονται, αφήνουν χημικά  υπολείμματα και σχηματίζουν όξινα ή αλκαλικά προϊόντα.
Τα αλκαλικά προϊόντα είναι οι υγιείς φορείς και τα όξινα προϊόντα οδηγούν στην εκφύλιση, τη στέρηση οξυγόνου και  σε ασθένειες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν,  ιδιαίτερα, επεξεργασμένα τρόφιμα που προκαλούν οξίνιση του σώματος, όπως κρέατα,  σάκχαρα, άλευρα, γάλα και τυρί.
Τρώγοντας πάρα πολλά όξινα τρόφιμα επέρχεται κορεσμός του οργανισμού με οξέα, επιβραδύνεται η αποβολή των τοξινών, προκαλώντας συσσώρευση δύσοσμων αερίων, όπως είναι το θείο και ο φώσφορος, τα οποία συνδέονται με άλλες χημικές ουσίες για να σχηματίσουν οξέα. 
Μια μεγάλη συσσώρευση αυτών των οξέων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία  προβλημάτων  υγείας. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η υπερβολική οξύτητα είναι υπεύθυνη για μια σειρά από νόσους, συμπεριλαμβανομένων των  ρευματισμών, της αρθρίτιδας, των πονοκεφάλων, πέτρες στα νεφρά και πέτρες στη χολή.
Δημιουργήστε μια φυσική ισορροπία
Το σώμα πρέπει να έχει ένα ρΗ 7.4. Όταν επέρχεται οξίνιση, το σώμα αντιδρά με  χρήση νερού και ανόργανων συστατικών, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και σίδηρο για να επανακτήσει το αλκαλική ισορροπία. Εάν το σώμα είναι ήδη αφυδατωμένο, δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιεί τα μέταλλα αφαιρώντας τα  από το σώμα, όπως από τα οστά, για να αποκατασταθεί η αλκαλική ισορροπία.
Για να αποφευχθεί η υπερβολική οξύτητα  ο οργανισμός ζητά αποθεματικά των αλκαλικών σχηματισμών για να απομακρυνθεί η  τυχόν περίσσεια οξέων. 
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε τον οργανισμό είναι να τρώτε περισσότερο αλκαλικά τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, οι σαλάτες, τα χόρτα και τα φρούτα.
Σε γενικές γραμμές, οι πρωτεΐνες, τα άμυλα, τα λίπη, τα σάκχαρα και τα φασόλια αφήνουν υπολείμματα  οξέος που περιέχουν χλώριο, φώσφορο και θείο.
Τα περισσότερα λαχανικά, οι σαλάτες, τα βότανα και τα φρούτα είναι αλκαλικά. Αφήνουν υπολείμματα ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου  που βοηθούν στην απομάκρυνση της περίσσειας του οξέος.
Και τα δύο είδη των τροφίμων είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και οι όξινες και οι αλκαλικές τροφές, αλλά να διατηρηθεί η καλή υγεία, το σώμα μας χρειάζεται να λαμβάνει υψηλότερο ποσοστό αλκαλικών τροφίμων. 
Προσπαθήστε να τρώτε περίπου  80% αλκαλικά τρόφιμα τέφρα και 20% όξινα τρόφιμα.
 Απλοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό:
• Αυξήστε την πρόσληψη σαλάτας και λαχανικών
• Συμπεριλάβετε μεγάλη ποικιλία από λαχανικά ή σαλάτες σε κάθε γεύμα και δείπνο
• Τρώτε τουλάχιστον δύο φρέσκα φρούτα κάθε ημέρα, ανάμεσα στα γεύματα ή  το πρωί
Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που έχουν αλκαλοποιητική επίδραση στον οργανισμό. Η ανάπαυση, ο ύπνος, η τακτική άσκηση, ο καθαρός αέρας και μια θετική στάση δρουν όλα αλκαλοποιητικά.
Διαβάστε, επίσης,
Αλκαλοποίηση του οργανισμού για απώλεια βάρους
Πώς το όξινο ph συνδέεται με τον καρκίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου