Αρχική

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Tεστ DNA


Η βιολογική μας ταυτότητα
Η βιολογική ταυτότητα κάθε ανθρώπου είναι η βάση της ύπαρξής του και αποτελεί το μεγαλύτερο αποδεικτικό για το ποιοι είμαστε.
Σκοπός της ανάλυσης DNA είναι να προσφέρει υπηρεσίες ταυτοποίησης DNA και ανίχνευσης βιολογικών στοιχείων, όπως αίματος, σιέλου και σπέρματος σε υποθέσεις που συνδέονται με εγκληματικές ενέργειες, όπως δολοφονίες, βιασμοί και απαγωγές.
Εκτός αυτού, μπορεί να παρέχει αναλύσεις για την επιβεβαίωση βιολογικών δεσμών, όπως τεστ πατρότητας, τεστ αδελφών, τεστ συγγένειας, μέσω μιας απλής δειγματοληψίας π.χ σάλιου.
Η αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος ήταν σταθμός τόσο για την γενετική όσο και για την μοριακή βιολογία.
Η μελέτη του DNA είναι ένας σύγχρονος επιστημονικός κλάδος γενετικής, που μελετά τον γενετικό κώδικα (DNA), χρησιμοποιώντας τεχνικές Μοριακής Βιολογίας.
Η μελέτη του DNA ασχολείται με την μελέτη γονιδίων που σχετίζονται με την εμφάνιση γενετικών νοσημάτων, όπως η μεσογειακή αναιμία, η κυστική ίνωση, η θρομβοφιλία, αλλά και με την γενετική ταυτοποίηση των ατόμων, δηλαδή με την εξακρίβωση της βιολογικής τους ταυτότητας  και της βιολογικής τους σύνδεσης με άλλα άτομα, καθώς και με την ταυτοποίησή τους για πιθανή συμμετοχή σε εγκληματικές ή άλλες ενέργειες.
emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου