Αρχική

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το διαδίκτυο βοηθάει στην υγεία


Μια μελέτη ενηλίκων στις ΗΠΑ διαπιστώνει ότι 1 στους 3 Αμερικανούς  έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να τους βοηθήσει να διαγνώσουν μια ιατρική κατάσταση, είτε για τον εαυτό τους ή κάποιον άλλο. 
Όταν το ζήτημα υγείας είναι σοβαρό βέβαια, ζητούν την γνώμη του ειδικού.
  • Το 81% των Αμερικανών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ιατρική γνώμη, 
  • 70% πηγαίνει σε έναν επαγγελματία υγείας
  • 60% ζητάει συμβουλές από οικογένεια και τους φίλους και
  • 24% δηλώνει ότι συμβουλεύεται άλλους με την ίδια πάθηση
Η έρευνα, έδειξε, επίσης, ότι το το 46% ήθελε τη γνώμη ενός γιατρού, το 38% δήλωσε ότι θα μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους με τις πληροφορίες από το διαδίκτυο και το 11% ανέφερε ότι είναι απαραίτητα και τα δύο.
Όσο για την ακρίβεια του διαδικτύου για την τεκμηρίωση της διάγνωση, πάνω από το 40% είπε ότι ο γιατρός επιβεβαίωσε την διαδικτυακή ορθότητα των πληροφοριών, ενώ το 35% δήλωσαν ότι δεν αναζητούν μια επαγγελματική γνώμη.
Οι γυναίκες, ιδίως από εύπορες  οικογένειες, οι νέες και λευκές, που είναι μορφωμένες εμπιστεύονται το διαδίκτυο. Από τους άνδρες, οι νεότεροι, οι λευκοί,από πιο εύπορες οικογένειες, που έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο κολεγίου, εμπιστεύονται κι αυτοί το διαδίκτυο για την υγεία τους.
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ακόμη και πριν από το διαδίκτυο, οι άνθρωποι, πάντα, προσπαθούσαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία στο σπίτι και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν πρέπει να επισκεφθούν το γιατρό.
Το διαδίκτυο είναι πλέον μια πηγή πληροφοριών που τροφοδοτεί την απόφαση αυτή, και οι νοσοκομειακοί γιατροί εξακολουθούν να αποτελούν κεντρική πηγή βοήθειας για σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς  η φροντίδα και η συζήτηση γίνεται, κυρίως, εκτός σύνδεσης.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το California Healthcare Foundation.
Βιβλιογραφία
medicalnewstoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου