Αρχική

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η γιόγκα θεραπεύει τις αρρυθμίες


Γιόγκα για τις αρρυθμίες
Οι συστηματικές ασκήσεις γιόγκα μπορούν να μειώσουν στο ήμισυ τα επεισόδια καρδιακής αρρυθμίας στους ασθενείς που υποφέρουν από ανωμαλία στις καρδιακές συστολές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη.
Οι ερευνητές υποστήριξαν πως η γιόγκα έχει σημαντική επίδραση στη ρύθμιση των καρδιακών παλμών των ασθενών και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην έρευνα συμμετείχαν 49 ασθενείς που έπασχαν από μια διαταραχή η οποία προκαλεί αρρυθμίες στη συστολή των κόλπων της καρδιάς. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες της έρευνας, οι ασθενείς μπορούσαν να κάνουν οποιοδήποτε είδος άσκησης. Στο επόμενο τρίμηνο έπρεπε να κάνουν τρία μαθήματα γιόγκα την εβδομάδα με επαγγελματία καθηγητή, ενώ επαναλάμβαναν τις ασκήσεις στο σπίτι, με τη βοήθεια DVD.
Αν και κανείς από τους ασθενείς αυτούς δεν είχε κάνει ξανά γιόγκα, οι συγκεκριμένες ασκήσεις βοήθησαν στη μείωση των επεισοδίων αρρυθμίας, σε σύγκριση με ασθενείς που παρακολούθησαν άλλο είδος άσκησης.
Μάλιστα οι ερευνητές, απέδειξαν ότι η γιόγκα περιορίζει τα καταθλιπτικά συναισθήματα και το άγχος, ενώ τονώνει την αυτοεκτίμηση.
Βιβλιογραφία
theheart.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου