Αρχική

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γιόγκα γέλιου


Η Γιόγκα Γέλιου είναι μια μοναδικά απλή ιδέα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Είναι η νέα τάση της γιόγκα που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, και αποτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα για καλύτερη ποιότητα ζωής σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο.
Συνδυάζει ειδικές ασκήσεις γέλιου με αναπνοή γιόγκα (Πραναγιάμα), οι οποίες φέρνουν περισσότερο οξυγόνο στο σώμα και τον εγκέφαλό μας, τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνουν τις στρεσογόνες ορμόνες, ελαττώνουν τον πόνο, χαλαρώνουν τους μύες και προλαμβάνουν καρδιακά νοσήματα. 
Εμπνευστής της Γιόγκα Γέλιου, είναι ο Ινδός γιατρός Μαντάν Κατάρια, που πίστεψε στη θεραπευτική ιδιότητα του γέλιου και αναζήτησε τρόπο για να το φέρει πιο κοντά στον σύγχρονο  άνθρωπο.
Ο ρόλος του συντονιστή μιας συνάντησης  Γιόγκας του Γέλιου είναι να επιδεικνύει τις ασκήσεις, τις αναπνοές και να φροντίζει να υπάρχει μια ροή στη διαδικασία. Φυσικά, η δική του εγρήγορση και θετική ενέργεια μεταβιβάζεται στην ομάδα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι η δυναμική της ομάδας είναι τελικά εκείνη που οδηγεί σε εγκάρδιο γέλιο και ό,τι θετικό αυτό επιφέρει στους συμμετέχοντες και σε εμάς. Αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα συλλογικής ξεκαρδιστικής διάθεσης!
Όσο πιο πολύ γελάει κάποιος σαν άσκηση, τόσο περισσότερο έρχεται σε επαφή με αυτό που λέμε «Πνεύμα του Γέλιου». Είναι μια ποιότητα που όλοι έχουμε μέσα μας: ανιδιοτελές, αστείρευτο γέλιο.
Η διαδικασία της Γιόγκας του Γέλιου θα σας κάνει να βρίσκεστε αποκλειστικά στο παρόν. Δε σκέφτεστε το πριν ή το μετά, είστε απλά εκεί και γελάτε χωρίς λόγο.
Για την ακρίβεια, όταν όλοι έχουμε τις μαύρες μας τότε είναι που έχουμε ανάγκη να γελάσουμε περισσότερο, για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να λειτουργήσει με περισσότερη αισιοδοξία και να αντιμετωπίσει το εκάστοτε θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου