Αρχική

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Διακοπές μαζί ή καλύτερα χώρια;


Ένα ζευγάρι πρέπει να είναι μαζί και στις διακοπές;
Διακοπές αλήθεια τι σημαίνει; Διακοπές σημαίνει διακόπτω τον καθημερινό αγχωτικό τρόπο ζωής, πατάω φρένο και ησυχάζω από τις υποχρεώσεις, έστω και για λίγο.
Όσον αφορά τα ζευγάρια οι διακοπές τους δίνουν την ευκαιρία να ερωτευτούν ξανά, μιας και η καθημερινότητα δεν τους επιτρέπει να βλέπονται όσο ή όπως θα ήθελαν.
Πολλά είναι εκείνα τα ζευγάρια που σχεδιάζουν από κοινού τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίες συχνά αναζωογονούν τη σχέση, τόσο σε σεξουαλικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο.
Τι συμβαίνει όμως όταν ο ένας σύντροφος θέλει να πάει διακοπές χωρίς το έτερον ήμισυ;
Οι χωριστές διακοπές δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα για τα ζευγάρια. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό του, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει καλύτερα τη σχέση, να αναθεωρήσει δεδομένα και να θέσει νέες βάσεις για μια καλύτερη συσχέτιση.
Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να περάσει τις διακοπές του χώρια, τότε ο κάθε σύντροφος μπορεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες που αρέσκεται, αλλά ο σύντροφος του απεχθάνεται. Έτσι προστατεύεται το Εγώ του, ενώ παράλληλα διατηρείται η ψυχική του  ισορροπία.
Βέβαια, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ιδέα των χωριστών διακοπών συνιστάται σε ζευγάρια που έχουν ήδη αφιερώσει χρόνο για την ανάπτυξη και την εδραίωση μιας καλής συντροφικής και ερωτικής σχέσης. Βασική επίσης προϋπόθεση είναι να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός. Διαφορετικά οι χωριστές διακοπές μπορεί να γίνουν αιτία  διενέξεων, ζήλιας, αρνητικής κριτικής ακόμα και χωρισμού.
Μάλιστα οι ειδικοί συνιστούν στα ζευγάρια να πηγαίνουν διακοπές πρώτα μαζί και στη συνέχεια χωριστά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια στην αρχή του γάμου τους. Η σωστή θεμελίωση ενός νέου γάμου είναι ουσιώδες συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση, και όταν το ζευγάρι περνάει χρόνο μαζί στις διακοπές του, ο γάμος δομείται πιο στέρεα.
Και όσοn αφορά τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά, η ανάγκη των χωριστών διακοπών γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, παρά το δύσκολο να επιτευχθεί. Για τις οικογένειες που μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, η οικογένεια να πηγαίνει πρώτα όλη μαζί διακοπές και στη συνέχεια χωριστά. Τα παιδιά γίνονται, συχνά, αιτία έντασης στο ζευγάρι, λόγω των αυξημένων οικονομικών απαιτήσεων αλλά και τις επιπρόσθετης ευθύνης που απαιτείται για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα η ιδέα των χωριστών διακοπών ίσως να μην ενδείκνυται, μιας και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει εστία περισσοτέρων προβλημάτων και να βλάψει τη σχέση. Αυτό ισχύει σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει σεβασμός και ειλικρίνεια ανάμεσα στους συντρόφους, και επικρατεί καχυποψία και αμφιβολία.
Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους ζητάει να περάσουνε τις διακοπές τους χωριστά, είναι σημαντικό να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια και συναισθηματική έκφραση, όπως για παράδειγμα θα ζηλεύω που θα είσαι με τους φίλους σου, φοβάμαι μήπως με απατήσεις, θα μου λείπεις κτλ.
Χαλαρώστε και κάνετε τις διακοπές σας όπως εσείς τις ονειρεύεστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου