Αρχική

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γιόγκα νίντρα


Η απόλυτη χαλάρωση
Η γιόγκα νίντρα είναι  μια συστηματική μέθοδος που δημιουργήθηκε από τον Paramahamsa Satyananda, και επιφέρει σωματική, νοηματική και συναισθηματική χαλάρωση. Ο όρος αυτός προέρχεται από δύο σανσκριτικές λέξεις, γιόγκα, που σημαίνει ενότητα ή επικεντρωμένη επίγνωση, και νίντρα που σημαίνει ύπνος. 
Μπορεί να λύσει τα προβλήματα ύπνου που δημιουργούνται από την ένταση και την ανησυχία. Είναι ένας ύπνος με επιλεγμένα κατασκευασμένα όνειρα που μπορεί να φτάσει και να εξελιχθεί σε διαλογισμό. Με την πρακτική μπορεί να σας δώσει την ικανότητα να κατευθύνεται το όνειρο την ώρα που κοιμάστε. Η Γιόγκα Νίντρα μας φέρνει σε επαφή με τον ίδιο μας εαυτό, αυξάνει την επίγνωση και είναι και μέθοδος αυτογνωσίας. Σαν μέθοδος χαλάρωσης η Γιόγκα Νίντρα απομακρύνει την ένταση και το άγχος από το σώμα το νου και τη ψυχή. Είναι εμπειρία βαθιάς χαλάρωσης για την πλήρη ανανέωση και εξισορρόπηση της ενέργειας μέσα μας. Η ολοκληρωμένη Γιόγκα Νίντρα με όλα τα χαρακτηριστικά της μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο από μισή ώρα. Προσαρμόζουμε την Γιόγκα Νίντρα στα χρονικά όρια ενός μαθήματος γιόγκα. Μια κανονική και πλήρης Γιόγκα Νίντρα (γιογκικός ύπνος) είναι μοναδική εμπειρία βαθιάς χαλάρωσης που μπορείτε να τη ζήσετε στα μαθήματα-εργαστήρι: Καθοδηγούμενη Χαλάρωση, Αυτοΰπνωση που είναι ιδιαίτερα αφιερωμένα στη τεχνική και στη Γιόγκα Νίντρα (Yoga Nidra). Στην πλήρη Γιόγκα Νίντρα υπάρχει η θετική προβολή που την ονομάζουμε "απόφαση" μια απόφαση που γίνεται πραγματικότητα στη καθημερινότητα.
Η γιόγκα νίντρα, λοιπόν, είναι μια διαδικασία εσωτερικού μετασχηματισμού που οδηγεί σε διαλογισμό. Μερικά ακόμα οφέλη της γιόγκα νίντρα είναι η υπερμάθηση, η αυτοΐαση και η επίτευξη στόχων. Μέσω της άσκησης στη γιόγκα νίντρα και τη χρήση θετικών αυθυποβολών ο νους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει οτιδήποτε.
Βιβλιογραφία
yogajournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου