Αρχική

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ομοιοπαθητική και αϋπνία


Ομοιοπαθητική Ιατρική για την αϋπνία
Η κλασική ομοιοπαθητική ιατρική,  μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την μόνιμη επίλυση της αϋπνίας.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν προκαλούν σωματική εξάρτηση ή εθισμό, ούτε έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες.
Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η ομοιοπαθητική βοηθά το σώμα να ανακάμψει πιο γρήγορα από την ασθένεια, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο της έκθεσης σε επικίνδυνα φάρμακα και τις παρενέργειές τους.
Η επιλογή της ολιστικής θεραπείας έχει περισσότερο νόημα ως επιλογή πρώτης γραμμής πριν χορηγηθούν κλασσικά φάρμακα για την αϋπνία.
Ορισμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα  για τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου.
Τα καλύτερα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την αϋπνία
  • Argenticum nitricum - Άτομα που χρειάζονται αυτό το φάρμακο συχνά υποφέρουν από άγχος και αϋπνία. Είναι εξαιρετικά ταραγμένοι και διατηρούνται ξύπνιοι από τους πολλούς φόβους και τις ανησυχίες.
  • Arsenicum album - Τα άτομα που επωφελούνται από αυτό το φάρμακο, επίσης, τείνουν να είναι ανήσυχα, αλλά δεν έχουν φόβους. Συχνά δεν κοιμούνται, επειδή δεν μπορούν να βρουν μια άνετη θέση και αλλάζουν συνεχώς θέσεις στο κρεβάτι το βράδυ.
  • Coffea cruda - Τα άτομα που επωφελούνται από αυτό το φάρμακο, συχνά, βιώνουν μια αυξημένη αίσθηση συνείδησης και διανοητικής δραστηριότητας το βράδυ. Το μυαλό τους είναι ενεργό, με πολλές σκέψεις, ακόμη και αν το σώμα τους είναι εξαντλημένο.
  • Nux vomica - Τα άτομα που επωφελούνται από αυτό το φάρμακο, συνήθως, έχουν συνηθίσει να πίνουν για να κοιμηθούν και υπάρχει βαρύ ιστορικό αλκοόλ, τσιγάρου και καφέ. 
Βιβλιογραφία
homeopathicmd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου