Αρχική

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Διατροφή με έντομα


Τώρα που οι εποχές οικονομικά θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες είναι μια λύση
 «Τρώτε έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων», είναι, λοιπόν, το τελευταίο μήνυμα του Παγκόσμιου  Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας.
Η σκέψη της διατροφής με σκαθάρια, κάμπιες και μυρμήγκια μπορεί να σας χαλάει, αλλά μια έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε αναφέρει ότι η κατανάλωση θρεπτικών εντόμων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της οικονομικής κρίσης.
Περισσότερα από 1.900 είδη εντόμων καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Αφρική και την Ασία, αλλά οι άνθρωποι στη Δύση δεν το αντέχουν.
Οι συγγραφείς της μελέτης από Τμήμα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), δήλωσαν ότι πολλά έντομα περιέχουν την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών και ανόργανων συστατικών, όπως το κρέας, αλλά πιο υγιεινά λίπη και οι γιατροί πρέπει να τα συνιστούνστην ισορροπημένη διατροφή.
Εστιατόρια στην Ευρώπη, έχουν, ήδη, αρχίσει να προσφέρουν τα έντομα σε πιάτα, σε γευσιγνώστες σαν εξωτικά εδέσματα.
Το εστιατόριο Noma, στη Δανία, για παράδειγμα, στέφθηκε το καλύτερο στον κόσμο, για τρία συνεχόμενα έτη, σε μία δημοσκόπηση, γιατί χρησιμοποιεί συστατικά ζύμωσης μυρμηγκιών και ακρίδων.
Η παχυσαρκία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1980 και επηρεάζει περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.
Επίσης, αναφέρεται στην έκθεση ότι θα δοθούν θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως σε γυναίκες, που συχνά είναι υπεύθυνες για τη συλλογή των εντόμων στις αγροτικές κοινότητες.
Τα εμπόδια για να απολαύσει κάποιος π.χ. ένα γιαούρτι με προνύμφες των μελισσών είναι ψυχολογικά και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ξεπεραστούν...
Σκεφθείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε...
Βιβλιογραφία
reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου