Αρχική

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Shiatsu


Shiatsu στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάκτυλα.
Το Shiatsu είναι μια μέθοδος εργασίας πάνω στο σώμα του ανθρώπου, όπου με τον αντίχειρα, τα δάκτυλα και τις παλάμες, χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου, εφαρμόζεται πίεση, για να διορθώσει εσωτερικές δυσλειτουργίες, να προωθήσει και να διατηρήσει την υγεία και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.
Το Shiatsu επαναφέρει την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας, Κι (Qi) κατά τους Ιάπωνες, στο σώμα μας. Το Κι (Qi) ρέει στο σώμα μας μέσα από τους μεσημβρινούς που είναι κανάλια ενέργειας, που δεν έχουν υλική δομή αλλά είναι σαν τις ακτίνες του ήλιου, υπάρχουν μόνο εφόσον υπάρχει ενέργεια, δηλαδή ζωή. Μπορούμε όμως να τους νιώσουμε με την αφή και να καταλάβουμε αν κάπου έχει παγιδευτεί η ενέργεια ή αν κάπου λείπει και με τους κατάλληλους χειρισμούς να τους εξισορροπήσουμε. 
Ο κάθε μεσηβρινός τρέφει με ενέργεια κάποιο ζωτικό όργανο, οπότε ξεμπλοκάροντάς τον, ενεργοποιούμε και την σωστή λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου, π.χ. ο μεσημβρινός του στομάχου καθορίζει την καλή ή κακή λειτουργία του στομάχου, καθώς και την συναισθηματική του εξισορρόπηση γιατί πίσω από κάθε όργανο κρύβεται κι ένα συναίσθημα, π.χ. πίσω από τα νεφρά κρύβεται ο φόβος.
Το Shiatsu έχει άμεση σχέση με τον βελονισμό, γιατί και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν τα ίδια σημεία, μόνο που στο βελονισμό χρησιμοποιούνται βελόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου