Αρχική

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για εσάς


Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για εσάς...
Βρείτε τον τύπο του πέλματός σας...
Σε πολλά καταστήματα με αθλητικά είδη κάνουν το τεστ του πέλματος...
Κατόπιν ψωνίστε τα ιδανικά ζευγάρια με αυτά τα μυστικά...
Ποιος είναι ο τύπος του πέλματός σας;
♦Επίπεδος
Αγοράστε ένα παπούτσι με περισσότερη υποστήριξη παρά μαλακή επένδυση. Φροντίστε ο τύπος παπουτσιού να έχει πυκνή επένδυση στο μέσον της σόλας, κάτω από την εσωτερική καμάρα, δημιουργώντας ένα φράγμα που εμποδίζει τα πέλματα τα στρέφονται υπερβολικά προς τα μέσα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του παπουτσιού, η φτέρνα παρέχει έξτρα σταθερότητα, κρατώντας ευθυγραμμισμένο το πέλμα σας, το οποίο τείνει να είναι πιο ευλύγιστο από τους άλλους τύπους, λόγω της ρηχής καμάρας. Για να σιγουρευτείτε αν επιλέγετε τη σωστή κατηγορία, ελέγξτε τη σόλα: πρέπει να είναι πλατιά και επίπεδη, σαν το ίχνος του πέλματός σας.
♦Ψηλή καμάρα
Αγοράστε παπούτσια με ουδέτερη επένδυση, τα οποία παρέχουν έξτρα επένδυση στο μέσον τη σόλας για να απαλύνουν τους κραδασμούς σε κάθε δρασκελιά. Είναι, επίσης, πιο ευλύγιστα από τα άλλα παπούτσια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πέλματα με ψηλή καμάρα δεν απαιτούν επιπλέον σταθερότητα, ενώ αντίθετα χρειάζονται ώθηση για να στρέφονται με ασφάλεια. Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σωστά παπούτσια στο κατάστημα; Οι σόλες έχουν σχήμα μπανάνας και αντί να ακουμπούν τελείως στο έδαφος, στρέφονται ελαφρώς προς τα πάνω στα δάχτυλα.
Όταν αγοράζετε αθλητικά παπούτσια
  • Τα πέλματα σας πρήζονται μέσα στην ημέρα –το ίδιο και όταν τρέχετε- γι’ αυτό ψωνίστε το απόγευμα ή αφού πάτε για τρέξιμο. Τα πέλματά σας θα είναι μισό νούμερο μεγαλύτερα κι αυτό είναι το μέγεθος που πρέπει να πάρετε.
  • Πιάστε το μπροστινό μέρος του παπουτσιού με το ένα χέρι και τη φτέρνα με το άλλο και λυγίστε το μπροστινό μέρος προς τα πάνω. Η σόλα πρέπει να κάμπτεται μπροστά, εκεί που κάμπτεται και το πέλμα. Αν λυγίζει στη μέση, δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη στην καμάρα.
  • Το ιδανικό μέγεθος είναι όταν το μεγάλο δάχτυλο απέχει όσο ένας αντίχειρας από την άκρη του παπουτσιού. Αν είναι μικρότερο, το δάχτυλο μπορεί να χτυπά στο πάνω μέρος του παπουτσιού όταν τρέχετε, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει θρόμβο αίματος κάτω από το νύχι.

Το μυστικό: Χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο νούμερο παπουτσιού σας ως οδηγό μόνο. Τα παπούτσια φτιάχνονται με καλούπια, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία στα καλούπια διαφορετικών εταιρειών – η ακόμα και στις διάφορες σειρές της ίδιας εταιρείας.
Δοκιμάστε πολλά ζευγάρια, λοιπόν, πριν επιλέξετε.
Πηγή
omorfamistika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου