Αρχική

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ογκολόγοι με τους αστρονόμους;


Αστρονομία και καρκίνος
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ογκολόγοι με τους αστρονόμους;
Η μεγάλη συνεργασία των ογκολόγων και αστρονόμων.
Οι αστρονόμοι προσφέρουν το λογισμικό βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Οι αστρονόμοι και οι ογκολόγοι, στη Βρετανία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να μελετήσουν όγκους του μαστού με τη χρήση λογισμικού ανάλυσης εικόνας που αναπτύχθηκε αρχικά για να εξερευνηθούν τα μακρινά αστέρια.
Το αυτοματοποιημένο σύστημα προσφέρει ένα γρήγορο τρόπο για να γίνει έλεγχος  αν οι όγκοι είναι επιθετικοί, χωρίς έλεγχο στο μικροσκόπιο.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσαν  ότι οι αστρονομικοί  αλγόριθμοι, όταν προσαρμοστούν στη βιολογία, έχει αποδειχθεί, ότι δίνουν  πολύ πιο γρήγορα και πιο ακριβείς διαδικασίες ανάλυσης.
Οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν  πολύ εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για ξεχωρίσουν τα  δυσδιάκριτα αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό, και το λογισμικό που χρησιμοποιείται από την ομάδα του Cambridge αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για να βοηθήσει να εντοπισμό πλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Οι ερευνητές μελέτησαν μόλις πάνω από 2.000 δείγματα όγκων και βρήκαν ότι  το αστρονομικό σύστημα θα μπορούσε να επεξεργαστεί σε μία ημέρα όλους τους όγκους που οι ερευνητές μπορούν να αναλύσουν με το χέρι σε μια εβδομάδα.
Σχεδιάζουν τώρα μια μεγαλύτερη διεθνή μελέτη που θα περιλαμβάνει δείγματα από περισσότερους από 20.000 ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Μελετώντας δείγματα όγκων είναι ένα βασικό μέρος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού και μπορεί να δείξει κατά πόσον ή όχι ένας όγκος εκφράζει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Ένα "θετικό" αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να είναι κατάλληλος  για μια στοχευμένη θεραπεία.
Η ομάδα του Cambridge, οι ογκολόγοι  και οι αστρονόμοι, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό 'British Journal of Cancer'', οδεύουν ολοταχώς σε μια συνεργασία, που θα οδηγήσει στην πλέον πολυπόθητη εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου.
Βιβλιογραφία
abs-cbnnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου