Αρχική

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Γιατί οι γυναίκες θέλουν πολλούς άντρες


Δεν φταίνε οι γυναίκες, η φύση φταίει…
 Στοιχεία ερευνών αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αντρών έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και συχνές εναλλαγές συντρόφων. Οι γυναίκες δεν υστερούν σε αυτό, όμως χωρίζουν συχνότερα από τους άντρες με το πρόσχημα «θέλω να βρω τον εαυτό μου», ενώ στην πραγματικότητα η αφορμή είναι ένας άλλος άντρας. Παράξενες ισορροπίες σε πολυγαμικές επιλογές...
Η γυναίκα σε πολλά στάδια της ζωής της έχει έντονη ερωτική επιθυμία. Ένα τέτοιο στάδιο, για παράδειγμα, είναι εκείνο της εγκυμοσύνης. Επίσης, όσο μεγαλώνει, λόγω συγκεκριμένων ορμονικών μεταβολών, αυξάνεται και η ερωτική της επιθυμία. Πολλές φορές βλέπουμε τις γυναίκες να κάνουν ερωτικές σχέσεις με νεότερους άντρες, γιατί αυτοί μπορούν να αντεπεξέλθουν περισσότερο στην αυξημένη ερωτική τους επιθυμία.
Οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι γονιδιακά προγραμματισμένες ως δυνητικώς πολυγαμικές με σκοπό τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Η ύπαρξη πολλών εραστών αυξάνει την πιθανότητα σύλληψης και δίνει τη δυνατότητα στο θηλυκό ωάριο να γονιμοποιηθεί από το καλύτερο σπερματοζωάριο.
Άρα δεν φταίνε οι γυναίκες, η φύση φταίει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου