Αρχική

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Βιονική όραση


Βιονική όραση στους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο, ήδη έχει χρηματοδοτήσει μία εταιρεία (Pixel Optics) για να αναπτύξει ένα σύστημα ηλεκτρονικών φακών, που θα διορθώνουν αυτόματα κάθε ατέλεια των ματιών του χρήστη, διπλασιάζοντας μάλιστα την εμβέλεια του οπτικού του πεδίου.
Άλλοι ερευνητές (Second Sight, Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Τίμιγκεν Γερμανίας) προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα, που θα καταφέρουν να παίξουν τον ρόλο των τεχνητών ματιών σε ανθρώπους που πάσχουν από τύφλωση (μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, εκφύλιση ωχράς κηλίδας).
Μία εξωτερική κάμερα υποκαθιστά τους φωτοϋποδοχείς και βρίσκεται στα γυαλιά ηλίου που φοράει ο ασθενής και καταγράφει τις οπτικές εικόνες σε τσιπ που βρίσκονται εμφυτευμένα στα μάτια και με ειδικά καλώδια διεγείρουν τον αμφιβληστροειδή.
Και αν αρχικά ο ασθενής με την τεχνολογία μπορεί να ξεχωρίσει το σκοτάδι από το φως και  δει κάποιες σκιές και κάποια σχήματα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα μικροτσίπ εξελίσσονται ταχύτατα και σε λίγο θα δίνουν την δυνατότητα σε αυτόν που τα χρησιμοποιεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και να διαβάζει εφημερίδα.
Βιβλιογραφία
http://2-sight.eu/en/home-en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου