Αρχική

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι ασφαλή τα αντισυλληπτικά;


Η αλήθεια έρχεται από την έρευνα
Πολλά έχουν ειπωθεί όσον αφορά στο κατά πόσο ασφαλής είναι για τον οργανισμό, η μέθοδος αντισύλληψης με λήψη αντισυλληπτικών χαπιών.
Δεδομένου λοιπόν, ότι προφυλάσσουν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι γνώμες διχάζονται, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην γνωρίζουν αν τελικά αποτελούν μέτρο προστασίας ή απειλής για την υγεία τους.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες που έγιναν σε μελέτες αποδείχτηκε πως:
Προστατεύουν από τον καρκίνο του ενδομητρίου. Οι επιστήμονες εξηγούν πως η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτής της μορφής καρκίνου. Μάλιστα, επισημαίνουν πως η «προστασία» αυτή διαρκεί έως και 25 χρόνια μετά την διακοπή της λήψης τους, δεδομένου ότι το συστατικό προγεστερόνη που περιέχουν τα δισκία μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της κυτταρικής υπερανάπτυξης στο ενδομήτριο κάτι που «διατηρείται» και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την λήξη της χορήγησής τους στον οργανισμό.
Αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων αυξάνει –αν και ελάχιστα- τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών ή σε όσες βρίσκονται σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Ο κίνδυνος μειώνεται κατά την πάροδο του χρόνου, ενώ 10 χρόνια μετά την τελευταία χρήση δεν καταγράφεται σημαντική σχέση μεταξύ της χρήσης τους και του καρκίνου του μαστού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου