Αρχική

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Vega Check


Το Vega Check (VRT) είναι μια συσκευή μέτρησης της γενικής κατάστασης του σώματος.
Το πρωτότυπο αυτό σύστημα αναπτύχθηκε από τον Δρ Voll Reinhard, έναν Γερμανό γιατρό.
Το VEGA αποτελείται από έναν φορητό ηλεκτρικό καθετήρα που τοποθετείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, που ενδιαφέρει. 
Ο ασθενής κρατά ένα σωλήνα από ορείχαλκο στο ένα χέρι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα σύρμα για τη Μηχανή VEGA. Κρατώντας το σωλήνα  ο ασθενής σχηματίζεται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. 
Οι ηλεκτρικοί κανόνες των σημείων, όπου τοποθετείται η βελόνα έχουν καθοριστεί από προηγούμενες έρευνες του Voll. Το ηλεκτρικό επίπεδο τάσης για ένα συγκεκριμένο σημείο αντανακλά το επίπεδο της ενέργειας του μεσημβρινού του οργάνου.
Η απόκλιση στην κατεύθυνση των ηλεκτρικών δυνάμεων από τον κανόνα μπορούν να έχουν διαφορετικές ερμηνείες. Για παράδειγμα, μια τάση που είναι χαμηλότερη από τη φυσιολογική μπορεί να προκαλείται από μια εκφυλιστική ασθένεια ενός οργάνου ή συστήματος. Αντιστρόφως, υψηλότερη από την κανονική τάση μπορεί να είναι ενδεικτική μιας υποκείμενης φλεγμονώδους διαδικασίας.
Η μηχανή VEGA επιτρέπει σε κάποιον να πραγματοποιήσει μια δυναμική καταγραφή των λειτουργιών των διαφόρων οργάνων σε ένα πολύ λεπτομερή τρόπο. Οι ενεργητικές πληροφορίες μπορεί να είναι υπό τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το πρώτο βήμα μπορεί να δώσει μια ένδειξη ως προς την παρουσία του εκφυλισμού ή της φλεγμονή στο εν λόγω όργανο.
Η συσκευή αποκαλύπτει περίπου το 80% αδιάγνωστων περιπτώσεων διαφόρων ασθενειών...
Είναι εξαιρετικά κατάλληλη για τη διάγνωση των λειτουργικών παθήσεων και των κλινικά σκοτεινών, υποκλινικών διαταραχών.
Σε σοβαρές κλινικές περιπτώσεις η διαφορική διάγνωση, με VRT μπορεί δώσει καθοριστική βοήθεια. Το VRT  δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τις συμβατικές διαγνωστικές διαδικασίες.
Η συσκευή VRT έχει το μεγαλύτερο ποσοστό διαγνωστικής επιτυχίας σε περιπτώσεις λειτουργικών  διαταραχών, λόγω του ότι χρησιμοποιείται ένα διαγνωστικό σύστημα που χρησιμοποιεί το φαινόμενο του βιολογικού συντονισμού.
70% των ασθενών πάσχουν από λειτουργικές διαταραχές που εκδηλώνεται, ως χρόνιες παθήσεις. Οι λειτουργικές διαταραχές δεν μπορούν  να επιβεβαιωθούν  από τις συμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις
Το 30-40% των συμβατικών εργαστηριακών δοκιμών για τους ασθενείς με λειτουργικές παθήσεις θα δώσει αρνητικά αποτελέσματα  και τότε προτείνεται ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. 
Οι διαγνωστικές ελλείψεις της συμβατικής ιατρικής, οδηγούν σε άσκοπη ταλαιπωρία, με σπατάλη χρόνου και χρήματος. Το VRT, στα χέρια ενός πεπειραμένου και έμπειρου γιατρού μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια για τον ασθενή.
Οι ενδείξεις για τη διάγνωση VRT είναι σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς με λειτουργικές και υποκλινικές διαταραχές.
Τι είναι ο βιολογικός συντονισμός;
Συντονισμός  είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλη τη φύση. Στο επίπεδο του ατόμου, γνωρίζουμε ότι η περιστροφή των ηλεκτρονίων γύρω από τον πυρήνα ορίζεται τροχιά. Για να μετακινηθεί ένα ηλεκτρόνιο από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη τροχιά, μια κβαντική ενέργεια με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συχνότητας απαιτείται. Ένα ηλεκτρόνιο θα δεχτεί μόνο την ενέργεια της κατάλληλης συχνότητας για να μετακινηθεί από το ένα επίπεδο στο άλλο ενέργειας. Αν το ηλεκτρόνιο πέσει από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη τροχιά, ακτινοβολεί ενέργεια και είναι η  "συχνότητα συντονισμού".
Το φαινόμενο του συντονισμού είναι η αρχή πίσω από την συστήματα απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας και  σάρωσης. Τα άτομα και τα μόρια έχουν ειδικές συχνότητες συντονισμού. Για παράδειγμα, ο τραγουδιστής είναι σε θέση να σπάσει ένα ποτήρι με την ακριβή συχνότητα συντονισμού του γυαλιού.
Ένας άλλος ορισμός του συντονισμού έχει να κάνει με το φαινόμενο της ενέργειας που ανταλλάσσεται μεταξύ συντονισμένων ταλαντωτών. Ας χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα δύο βιολιά Στραντιβάριους που τοποθετούνται στις αντίθετες άκρες του ένα μικρό δωμάτιο. Αν χρησιμοποιηθεί  η σειρά Ε στο ένα βιολί,  η σειρά Ε του άλλου βιολιού  θα αρχίσει να δονείται  σε αρμονία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή οι στοιχειοσειρές Ε των βιολιών είναι προσεκτικά συντονισμένες και αποκρίνονται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Οι χορδές των Ε βιολιά είναι σαν τα ηλεκτρόνια των ατόμων. Θα δονούνται σε ένα νέο επίπεδο ενέργειας μόνον εάν εκτεθούν στην ενέργεια.
Οι ανισορροπίες της ενέργειας στο σώμα
Το ανθρώπινο σώμα, όταν είναι εξασθενημένο ή μετατοπίζεται από την ισορροπία, ταλαντώνεται σε μια διαφορετική και λιγότερο αρμονική συχνότητα από ό, τι όταν υγιές. Αυτή η ανώμαλη συχνότητα αντικατοπτρίζει μια γενική κατάσταση της κυτταρικής ενεργητικής ανισορροπίας στο φυσικό σώμα. 
Οπότε απαιτείται ώθηση της ενέργειας για να επιστρέψει το σώμα σε ένα νέο επίπεδο της ομοιόστασης. Η παροχή αυτή μπορεί να είναι μια λεπτή ώθηση ενέργειας μέσω επιλογή του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου ή  η χρήση της θεραπείας βιοσυντονισμού ή τα ανθοϊάματα BACH ή τεχνολογία  Ράιφ κ. ά.
Πώς λειτουργεί η μηχανή VEGA;
Συνδεδεμένα με τη μηχανή VEGA είναι μία μικρή, μεταλλική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν κυλινδρικές τρύπες. Σε κάθε οπή τοποθετείται μια μικρή αμπούλα του φαρμάκου ή τροφίμου που πρόκειται να δοκιμαστεί. Αυτός ο μεταλλικός πίνακας είναι συνδεδεμένος με το σύστημα VEGA. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι κάθε ουσία που τοποθετείται πάνω στη μεταλλική πλατφόρμα γίνεται μέρος του ενεργητικού κυκλώματος της μηχανής VEGA. Όταν ο ιατρός αγγίζει για πρώτη φορά με τον καθετήρα τα συγκεκριμένα σημεία βελονισμού για την ενεργειακή ανάλυση, αυτά συντονίζονται με το μεταλλικό εξάρτημα, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ενός συγκεκριμένου μεσημβρινού. Από τη στιγμή που οι αρχικές ηλεκτρικές μετρήσεις έχουν ληφθεί, το απόλυτο επίπεδο του microvoltage στο μετρητή δείχνει, αν υπάρχει ισορροπία ή ανισορροπία στα συγκεκριμένα σημεία.
Εάν ένα σημείο βρίσκεται  εκτός ισορροπίας, ο ιατρός μπορεί να τοποθετήσει στη συνέχεια διάφορα ομοιοπαθητικά φάρμακα στον ηλεκτρικό πίνακα για να παρατηρήσει τις αλλαγές στο ηλεκτρικό φορτίο. Κάθε ουσία που τοποθετείται πάνω στο μεταλλικό τραπέζι γίνεται μέρος του κυκλώματος. Όταν ένα φάρμακο τοποθετείται στο μεταλλικό τραπέζι και ταιριάζει με τη συχνότητα της ενεργητική ανισορροπίας του ασθενούς, ένα φαινόμενο συντονισμού εμφανίζεται, και μια σημαντική αλλαγή στην ανάγνωση του ηλεκτρικού παρατηρείται.


Τι μπορεί να μετρηθεί στην VEGA;
Η μηχανή VEGA είναι ικανή να αποδείξει τις αιτίες των ασθενειών. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται είναι μέσω δοκιμής διαφορετικών τύπων ομοιοπαθητικών φαρμάκων (bionosode) στην πλατφόρμα του VEGA. Το bionosode, είναι ένα μικρό τμήμα του ιστού από ένα αρρωστημένο όργανο που  χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Επειδή δεν υπάρχουν φυσικά μόρια στο τελικό ομοιοπαθητικό φάρμακο, αλλά μόνο η ενεργειακή ουσία του παθογόνου ιστού δεν υπάρχουν βακτήρια και ιοί στο ομοιοπαθητικό παρασκεύασμα κι έτσι το  bionosode είναι ανίκανο απευθείας μετάδοσης ασθένειας σε έναν ασθενή που λαμβάνει αυτό το φάρμακο. Εάν η ασθένεια αυτή προκαλείται από ένα συγκεκριμένο βακτηρίδιο ή ιό, τότε μόνο η ενεργητική του υπογραφή  παραμένει στο bionosode.
Όταν ένα συγκεκριμένη bionosode επάγει μία αντίδραση συντονισμού, σε ένα συγκεκριμένο σημείο,  όπως μετράται από τη Μηχανή VEGA, μπορεί να θεωρηθεί ότι η αιτία της ασθένειας του ασθενούς έχει αποκαλυφθεί. 
Διάφοροι τύποι των ασθενειών που προέρχονται από βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να διαγνωστούν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο VEGA. Τα Bionosodes μπορούν να παρασκευαστούν από καλλιέργειες μεμονωμένων τύπων των βακτηρίων.
Για παράδειγμα, ένα bionosode υπάρχει για το βακτηρίδιο Salmonella
Ο τρόπος με τον οποίο ένας ομοιοπαθητικός γιατρός VEGA μπορεί να διαγνώσει  τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα, χωρίς τη λήψη εξετάσεων αίματος ή άλλων υγρών έχει ως εξής:
Διάφορα bionosodes των ύποπτων παθογόνων θα πρέπει να ελέγχονται διαδοχικά με την τοποθέτηση τους πάνω στο μεταλλικό τραπέζι. Αν πράγματι είναι το παθογόνο η σαλμονέλα, τοποθετώντας ένα bionosode που παρασκευάζεται από το βακτήριο Salmonella στο τραπέζι προκαλείται σημαντική αντίδραση στο μεσημβρινό με ηλεκτρική ένδειξη, με αποτέλεσμα την πτώση στο βολτόμετρο της μηχανής VEGA.
Αφού βρεθεί το ακριβές φάρμακο, το bionosode μπορεί να χορηγηθεί στον ασθενή είτε σαν ένα χάπι, ή ως υγρό ή υπογλώσσια, ή με ενδομυϊκή ένεση. Η σωστή θεραπεία θα επιβεβαιωθεί από την ταχεία υποχώρηση των συμπτωμάτων του ασθενούς μετά τη λήψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.
Τι μπορεί να διαγνωστεί με το Vega;
  • Ανακάλυψη των παθοφυσιολογικών διεργασιών που ξεφεύγουν από την τυπική κλινική εξέταση.
  • Προσδιορισμός της ύπαρξης εστιακών λοιμώξεων.
  • Προσδιορισμός  υποκλινικών λοιμώξεων.
  • Παθολογικές καταστάσεις σε διαφορετικά τεταρτημόρια του σώματος.
  • Ενεργητική και λειτουργική κατάσταση των διαφόρων οργάνων.
  • Κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος και των ανοσοσχετιζόμενων ιστών (σπλήνας, θύμος, κλπ.).
  • Ποσότητα διαθέσιμης ενέργειας.
  • Συνολικά η κατάσταση της υγείας.
  • Συναισθηματικό στρες και διαταραχές.
  • Η παρακολούθηση της θεραπευτικής προόδου με γρήγορη ανασκόπηση των ενδείξεων για το φάρμακο.
  • Αποκάλυψη τυχόν παρενεργειών (για παράδειγμα, αλλεργικές αντιδράσεις).

Το VEGA είναι ένα μηχάνημα για τον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση της κλινικής διάγνωσης, πριν από την κλινική εκδήλωση της νόσου, έτσι ώστε  προληπτικά μέτρα να τεθούν σε ισχύ εγκαίρως.
Η βιοδερματική δοκιμή είναι μια απλή, μη παρεμβατική διαγνωστική μέθοδος η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ηλεκτροδίου σε σημεία του σώματος (συνήθως δάχτυλα χεριών και ποδιών). Όλα τα όργανα του σώματος μπορεί να ελεγχθούν για τη λειτουργία τους, καθώς και αλλεργίες σε τρόφιμα, σκόνη, γύρη, φάρμακα, κλπ., και οτιδήποτε άλλο που είναι ύποπτο. Είναι επίσης δυνατόν να ελεγχθεί εάν τα φάρμακα ή οι φυσικές ουσίες θα έχουν παρενέργειες  Είναι πραγματικά ένα υπέροχος και οικονομικός αποδοτικός τρόπος για τον προσδιορισμό της λειτουργίας των περισσοτέρων οργάνων και ιστών του σώματος, καθώς και την κατανόηση της γένεσης των δυσλειτουργιών.
emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου