Αρχική

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Οι καλές ιδιότητες της ζάχαρης


Η ζάχαρη είναι συνυφασμένη με τα γλυκά,  τα περιττά κιλά και τον καρκίνο

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τις «μαγικές» ιδιότητες που έχει η ζάχαρη, εκτός κουζίνας.
Εκτός, λοιπόν, από τις γευστικές ιδιότητές της, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απλά καθημερινά πράγματα, ενώ διαθέτει θεραπευτικές, αλλά και καλλωπιστικές ιδιότητες.
  • Θεραπεύει πληγές
Μελέτες, έδειξαν ότι η κρυσταλλική ζάχαρη σε πληγές ή ακρωτηριασμούς πριν από τον καθαρισμό, βοηθάει στην εξάλειψη των βακτηρίων, που αποτρέπουν την επούλωση και προκαλούν χρόνιο πόνο.
  • Δροσίζει την καμένη γλώσσα
Επειδή συχνά τυχαίνει να καούμε από φαγητό, η καλύτερη λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι να φάμε έναν κύβο ζάχαρης ο οποίος ηρεμεί αμέσως τη γλώσσα.
  • Απολέπιση
Ένα μείγμα από ζάχαρη και λάδι αποτελεί το ιδανικό υλικό για απολέπιση σώματος.
  • Κραγιόν
Ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από το κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα κάνοντας το χρώμα να διαρκέσει περισσότερη ώρα.
  • Ζάχαρη στα λουλούδια
Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Απομακρύνετε τις κατσαρίδες
Αναμείξτε ζάχαρη με μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει οικολογικά χωρίς να χρειαστεί να εισπνεύσετε τοξικές ουσίες
Πηγή
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου