Αρχική

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αντηλιακά αναλόγως ηλικίας


Στα 20, στα 30, στα 40, στα 50, ακόμη και στα 60 και τα 70, η επιδερμίδα δεν έχει τις ίδιες ανάγκες.
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη για την σύνθεση της βιταμίνης D, που είναι σημαντική για τα οστά, αλλά και για την ψυχική μας υγεία, καθώς είναι γνωστές οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητες του ήλιου.
20-30 λεπτά έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία είναι αρκετή. Περαιτέρω έκθεση στην UV ακτινοβολία απαιτεί προστασία, γιατί ο ήλιος επιταχύνει την αφυδάτωση, την γήρανση, τους ερεθισμούς, τις πανάδες και τις δυσχρωμίες.
Σε όποια ηλικία και αν είστε και όλον τον χρόνο και σε καθημερινή βάση,  φορέστε το κατάλληλο αντηλιακό:
-20+:  Κατάλληλα είναι τα gel και οι λεπτόρρευστες κρέμες με χρώμα που κρύβουν τα σπυράκια και τις ατέλειες. Για επιδερμίδες με σπυράκια, παρόλο που ο ήλιος βελτιώνει την ακμή, μερικές φορές υπάρχει επιδείνωση και απαιτείται αντηλιακό με μη λιπαρή σύνθεση και ακετυλοσαλικυλικό οξύ.
-30+: Σε αυτήν την ηλικία η επιδερμίδα απαιτεί επιπλέον ενυδάτωση και πρόληψη γήρανσης. Χρησιμοποιούνται αντηλιακά με υαλουρονικό οξύ  για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας και ταυτόχρονη αντιγήρανση. Επίσης προστασία χρειάζονται τα χείλη και τα μάτια. Τα κραγιόν αλλά και οι κρέμες ματιών παρέχουν αντηλιακή προστασία
-40+:  Σε αυτήν την ηλικία η αντιγήρανση είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα αντηλιακά πρέπει να παρέχουν ενυδάτωση, να έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και να προστατεύουν από τις πανάδες και τις δυσχρωμίες. Γι' αυτό, κατάλληλα είναι τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50, βιταμίνη C και Ε, πράσινο τσάι και εκχυλίσματα ροδιού και σταφυλιού.  \
-50+: Από αυτήν την ηλικία και μετά πρωτίστης σημασίας έχει η επανόρθωση, άρα τα αντηλιακά για το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλια πρέπει να έχουν επανορθωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και να είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου