Αρχική

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κινητοποιήσεις στην Υγεία


Νέες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας.
Σε  κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων.
Η   Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ισχυρίζεται ότι αυτό οδηγεί στο κλείσιμό τους και το καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, θα οδηγήσει σε απολύσεις.

-Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στις εισόδους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», αναφέρουν, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, ότι το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».

-Συγκέντρωση στις εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00 πμ οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

-Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00 πμ έως 15.00 μμ. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

-Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».

Πηγή
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου