Αρχική

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Άπιστα επαγγέλματα


Άπιστα επαγγέλματα
Ποια επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στην απιστία;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο απατημένος δεν το μαθαίνει τελικά τελευταίος. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 94% των ανδρών και το 80% των γυναικών υποψιάζονται σωστά την απιστία της συντρόφου τους.
Επίσης, άλλο ένα σίγουρο είναι ότι η απιστία βλάπτει την υγεία. Το άγχος και οι τύψεις προκαλούν ανορεξία, πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα ή μπορεί στους άνδρες να φταίνε και τα φάρμακα που χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Με την απιστία, επίσης, στους άνδρες αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και για αφροδίσια.
Τα πιο επιρρεπή επαγγέλματα στην απιστία:
-Σταρ
-Αθλητές
-Πολιτικοί
-Στρατιωτικοί
-Πιλότοι
-Ναυτικοί.
Οι πιο άπιστοι είναι δηλαδή όσοι έχουν δημοσιότητα, όσοι φορούν στολή, εκείνοι που το επάγγελμά τους απαιτεί μετακινήσεις ή κάνουν ταξίδια.
Τι αυξάνει την πιθανότητα απιστίας:
-Η ανασφάλεια και ο φόβος του θανάτου στους άνδρες. Με μια μικρότερη γυναίκα ένας άνδρας αποκτά την αίσθηση παράτασης της δικής του ζωής.
-Η επαγγελματική ισχύη και η αυξημένη αυτοπεποίθηση αυξάνει τον κίνδυνο της απιστίας και για τα δύο φύλλα.
-Τα αυξημένα οιστρογόνα στις γυναίκες τις κάνουν πιο ελκυστικές και πιο γοητευτικές κι έχουν μεγαλύτερη τάση να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε κρυφές σχέσεις.
-Το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι λιγότερα, που η απελευθερωτική διάθεση είναι μεγαλύτερη υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για απιστία, ιδίως όταν η σχέση του ζευγαριού είναι προβληματική.
-Το χαμηλό IQ αυξάνει την πιθανότητα απιστίας, αφού σύμφωνα με τρους βιολόγους η μετάβαση από την μονογαμία στην πολυγαμία είναι αντίθετη με την εξέλιξη του ανθρώπου.
-Οι διαταραχές προσωπικότητας ιδίως στους άνδρες όπως τα αισθήματα κατωτερότητας, μειονεξίας, φόβου, οι λανθάνουσες ομοφυλοφιλικές τάσεις, η προσκόλληση ή ο αποχωρισμός της μητέρας, οδηγούν στην συστηματική απιστία.
-Οι άντρες είναι πιο άπιστοι από τις γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η γυναικεία απιστία, λόγω της απελευθέρωσης της κοινωνίας. Πάντως οι γυναίκες για πατέρα των παιδιών τους προτιμούν έναν πιστό κα μόνιμο σύντροφο.
Άρα, τελικά, όλοι κατά βάθος είναι άπιστοι, αλλά όταν εμφανίζονται ευνοϊκές συνθήκες για συναισθηματικές περιπέτειες με μικρότερο ρίσκο αποκάλυψης, όλοι ενδίδουν...
Βιβλιογραφία
http://www.psychologytoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου