Αρχική

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα μάξι φορέματα του καλοκαιριού


Τα μάξι φορέματα του καλοκαιριού...
Prints ή μονόχρωμα... Ασύμμετρα ή με ουρά... Στράπλες ή με ανοικτή πλάτη...
Μυστικά για τα μακριά φορέματα
- Τα μακριά φορέματα δεν φοριούνται ποτέ με κλασικό λεπτό τακούνι. Παπούτσια φλατ ή wedge είναι ό,τι πιο σωστό.
- Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες που συνοδεύουν το μάξι φόρεμα, είναι να μην κουκουλώνεται το κορμί και δημιουργείται μια άχαρη σιλουέτα.
- Ένας άλλος βασικός κανόνας που συνοδεύει το μάξι φόρεμα, είναι να αποφεύγεται ό,τι μπορεί να δείχνει το φόρεμα υπερβολικά βαρύ. Επίσης, εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η επιλογή του ίδιου του φορέματος. Ας είναι καλύτερα σε ανάλαφρο print ή σε απλή απόχρωση και απέριττο.
-Το μάξι φόρεμα πρέπει να φαίνεται χαριτωμένο, θηλυκό και σύγχρονο.
-Ένα μάξι με σχίσιμο ή από ημιδιάφανο ύφασμα αναδεικνύει το σώμα και αποτρέπει από το κουκουλωμένο εφέ.
-Οπωσδήποτε απαραίτητα είναι τα wedges παπούτσια με πλατφόρμα ή τα chunky και συνοδεύονται μπροστά από πλατφόρμα που  με τη βοήθειά τους “ανορθώνεται” ολόκληρο το κορμί, κάτι απαραίτητο, ειδικά, για όσες δεν διαθέτουν μεγάλο ύψος.
-Η ζώνη στη μέση υπογραμμίζει τη θηλυκότητα της σιλουέτας και αποτρέπεται και πάλι το εφέ-“σακί”.
-Το casual μάξι φόρεμα πρέπει να είναι ανάλαφρο και δεν πρέπει να συνοδεύεται από πολλά αξεσουάρ. Ένα ζευγάρι φλατ σανδάλια ή wedges και μια cross-body τσάντα, η οποία, πέραν της άνεσης “σπάει” και λίγο οπτικά τη “βαρετή” συνέχεια ενός μακριού φορέματος επιτρέπει να αναδειχθεί η θηλυκή σιλουέτα από μέσα Αν θέλετε κάποιο κόσμημα μπορείτε να προσθέσετε ένα λεπτό μακρύ χαϊμαλί.
-Εννοείται πως το χτένισμα και το μακιγιάζ, πρέπει να είναι απλά.
-Το βραδινό μάξι, θέλει ένα ζευγάρι wedges, ένα-δυο κοσμήματα και ένα διακριτικά glamorou τσαντάκι. Πολύ σημαντικό είναι να μην υπερβάλλετε  σε χτένισμα ή μακιγιάζ  και να τονίσετε μόνο το βλέμμα ή μόνο τα χείλη.
-Σε πιο glamorous περίσταση, π.χ. γάμος, διαλέξτε κάτι πιο λεπτεπίλεπτο, όπως μια μεταξωτή ημιδιαφάνεια, αποφεύγοντας και πάλι την υπερβολική λάμψη. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κρατήσετε μια τσάντα-κόσμημα, αντί να φορέσετε μακριά σκουλαρίκια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου