Αρχική

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους


Βάλτε τέλος στους μαύρους κύκλους
Οι μαύροι κύκλοι σε κάποιες περιπτώσεις οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, επειδή η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πάρα πολύ λεπτή, με αποτέλεσμα τα τριχοειδή αγγεία να γίνονται ορατά και να προκαλούν μοβ σκιές.
Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η αϋπνία, η κούραση και το στρες ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους που καταστρέφουν την εικόνα μας.
Άλλοτε πάλι, πίσω από το πρόβλημα κρύβονται οι γνωστές κακές συνήθειες όπως: κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφές και ανθυγιεινή διατροφή.
Ακόμη, η έλλειψη σιδήρου ή η κατακράτηση υγρών προκαλούν μαύρους κύκλους, ενώ όσο μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο εμφανή. 
Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
-Κοιμηθείτε
Τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως στο κρεβάτι θα ανακουφίσουν την περιοχή των ματιών.
-Κόψτε το κάπνισμα
Το τσιγάρο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για τους μαύρους κύκλους, αφού επιδρά αρνητικά στην κυκλοφορία του αίματος.
-Βιταμίνες και πρωτεΐνες στο πιάτο σας
Πράσινα λαχανικά, πράσινο τσάι, εσπεριδοειδή, καρότα και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ (μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, βρώμη, ρεβίθια, ντομάτες, φράουλες, φασόλια, συκώτι). Επίσης, πίνετε άφθονο νερό και περιορίστε το αλάτι και το αλκοόλ.
-Ψυχρολουσία
Κάνε ένα καλό «σοκ» στο δέρμα σας: να πλένεστε με κρύο νερό ή τοποθετήστε παγάκια μέσα σε γάζες και ακούμπήστε τες στους μαύρους κύκλους για 10 λεπτά (αγγειοσύσπαση). Υπάρχουν και ειδικές παγοκύστεις στο σχήμα των ματιών.
-Πατάτα, τσάι,  αγγούρι
Βάλτε ροδέλες πατάτας ή αγγουριού στην περιοχή των ματιών σας ή φακελάκια τσαγιού, αφού φτιάξετε  το ρόφημά σας. Βάλτε τα στα μάτια σας για 10 με 15 λεπτά.
-Σωστά καλλυντικά
Καλοκαίρι και χειμώνα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό προκειμένου να εμποδίσετε την υπερέκκριση μελανίνης. Επίσης, προτιμήστε κρέμες προσώπου με βιταμίνη Κ ή ρετινόλη και για το μακιγιάζ σας είτε είστε άντρας είτε γυναίκα,  υγρό κονσίλερ.
Βιβλιογραφία
ithappensinindia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου