Αρχική

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Eργαλείο για γυναίκες


Μια ωραία νεαρή κυρία ήταν στο αεροπλάνο, από Ηνωμένες Πολιτείες προς Αθήνα, δίπλα σε ένα παπά.
- ''Πάτερ μου να σας ζητήσω μια χάρη;'' ρωτάει η κυρία.
- ''Φυσικά κόρη μου, τι μπορώ να κάνω;'' απαντά ο αγαθός παπάς.
- ''Να σας πω, αγόρασα ένα πολύ ακριβό δώρο, δηλαδή ένα σούπερ ηλεκτρονικό πιστολάκι μαλλιών για τα γενέθλια της μητέρας μου, που είναι πάνω από το όριο του τελωνείου και φοβάμαι ότι... θα μου το κατασχέσουν αν δεν πληρώσω το τέλος. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να το περάσετε από το τελωνείο για μένα; Κάτω από τα ράσα σας μήπως;''
- ''Θα ήθελα να σε βοηθήσω παιδί μου, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω, ότι δεν θα πω ψέμματα.''
- ''Μα πάτερ μου, κανείς δεν θα σας κάνει ερωτήσεις, έτσι που έχετε πράο πρόσωπο και είστε και καλόγερος.''
Προσγειώνονται λοιπόν, αποβιβάζονται και όταν φτάνουν στο τελωνείο η κοπέλα αφήνει τον παπά να περάσει πρώτος.
Εκεί ρωτούν τον παπά:
- ''Πάτερ έχετε τίποτα να δηλώσετε;''
- ''Από το κεφάλι μου μέχρι την μέση μου, δεν έχω τίποτα να δηλώσω, απαντά ο καλόγερος.''
Ο τελωνειακός φυσικά βρήκε την απάντηση παράξενη και ξαναρωτά:
- ''Και έχετε τίποτα να δηλώσετε από την μέση σας μέχρι το πάτωμα;''
- ''Ναι, έχω ένα θαυμάσιο εργαλείο, σχεδιασμένο για χρήση μιας γυναίκας, αλλά το οποίο είναι έως τώρα αχρησιμοποίητο.''
Ξεσπώντας στα γέλια ο τελωνειακός λέει:
- ''Περάστε πάτερ, ο επόμενος .....................''


Συγκλονιστικό το σεξ την πρώτη φορά


Το σίγουρο είναι πως η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει αλλάξει.
Πολλοί σήμερα έχουν εντελώς διαφορετικές ηθικές από τις προηγούμενες γενιές.
Αυτό που δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει με τίποτε είναι οι βιολογικές και ψυχολογικές αποκρίσεις των αντρών και γυναικών στο σεξ.
Η πρώτη φορά στο σεξ είναι συγκλονιστική:
-Προκαταρκτικά
Εκείνη: Θεωρεί τα προκαταρκτικά ουσιώδες κομμάτι της σεξουαλικής εμπειρίας που είναι πιο σημαντικό και από τη διείσδυση...
Εκείνος: Η προθέρμανση είναι αγγαρεία, πάμε στο κυρίως ζητούμενο...
-Διείσδυση
Εκείνη: Απλώς είναι ένας τρόπος να κάνει έρωτα. Άλλοι τρόποι είναι το στοματικό σεξ, η αγκαλιά...
Εκείνος: Το κυρίως γεγονός της υπόθεσης. Τα άλλα δεν τον ενδιαφέρουν συνήθως...
-Οργασμός
Εκείνη: Μια υπέροχη στιγμή, αλλά όχι μόνο και η συναισθηματική οικειότητα είναι εξίσου σημαντική...
Εκείνος: Ο οργασμός είναι όλη η ουσία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε να αποφευχθεί όταν φτάσει η στιγμή...
-Μετά την ερωτική πράξη
Εκείνη: Αχ! Έφτασε το απολαυστικό στάδιο της αγκαλιάς μετά τη δράση. Η συναισθηματική οικειότητα την γεμίζει θαλπωρή...
Εκείνος: Μετά την ερωτική πράξη τι;...
Μυστικά επιτυχίας της πρώτης σας σεξουαλικής συνεύρεσης...
Οι άντρες και οι γυναίκες όχι μόνο αναζητούν το σεξ με διαφορετικό τρόπο ή συζητούν για το σεξ με διαφορετικό τρόπο ή προσεγγίζουν το σεξ με διαφορετικό τρόπο, αλλά και βιώνουν το σεξ με διαφορετικό τρόπο.
Αυτό συμβαίνει, γιατί η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας και διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικές και βιολογικές διαδικασίες.
Πώς όμως η πρώτη σεξουαλική τους επαφή θα στεφθεί από επιτυχία, αφού υπάρχουν τόσες διαφορές;
Εκείνη: Πρέπει να μάθει να ζητάει και να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει ξεκάθαρη στάση...
Εκείνος: Πρέπει να μάθει να ακούει αυτά που θέλει εκείνη και να μην βλέπει μόνο τον οργασμό ως απώτερο στόχο. Όλη η σεξουαλική διαδικασία είναι απολαυστική...
emedi sex education
Βιβλιογραφία
Brain Sex: The Real Difference Between Men and Women by Anne Moir and David Jessel



Αισθητηριακή εντροπία


Ένα από τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας.
Είναι γνωστό ότι ο έρωτας δεν φέρνει μόνο χαρές...
Η ευχαρίστηση και η δυσαρέσκεια. Δύο συναισθήματα απαραίτητα  για την ύπαρξη του ανθρώπου.
Η ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας και ιδιαίτερα της φαρμακολογίας, όμως ευνοεί, σε βαθμό δίχως προηγούμενο, την ανθρώπινη προσπάθεια να αποφεύγει τις δυσάρεστες εμπειρίες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με συνεχείς τερψιγενείς καταστάσεις που εναλλάσσονται προσπαθούν να εμποδίσουν την συνήθεια να καλύψει την ευχαρίστηση. Αυτό όμως αναπόφευκτα οδηγεί στην διαστροφή και στην αποχαύνωση.
Τα μέτρα καταπολέμησης  της αποχαύνωσης και της θανάσιμης χαλάρωσης των αισθημάτων είναι να προκληθούν δυσκολίες, όπου η αντιπαράθεση με την επικίνδυνη πραγματικότητα, αναγκάζει τον κόσμο να ξαναβρεί τα λογικά του.
Η σωτήρια εμπειρία της δοκιμασίας, για όσους το έχουν ανάγκη, για να αποκτήσουν συνείδηση της ομορφιάς της ζωής.
Κάθε δοκιμασία, κάθε ασθένεια, κάθε δύσκολο εμπόδιο και κάθε δυσκολία αποσπά από το ψυχικό βούλιαγμα και ξαναδίνει την όρεξη για ζωή.
Ειδικά την περίοδο αυτή, στην Ελλάδα δεν μας λείπουν τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν και γι' αυτό η Ελλάδα ποτέ δεν θα σβήσει.
Τα εμπόδια που υπάρχουν τώρα είναι δύσκολο να υπερπηδηθούν...
Έτσι, προσφέρουν στον καθένα μας την βαθύτατη ικανοποίηση της θριάμβευσης πάνω σε μια δοκιμασία.
Και ευτυχώς και οι νέοι έχουν συνειδητοποιήσει αυτά τα εμπόδια και αναμένεται να αποδώσουν πολύ.
emedi life coaching
Βιβλιογραφία
Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας, Κόνραντ Λόρεντς, Εκδ. θυμάρι


Κερδίστε πόντους


Θέλετε να κερδίσετε πόντους κατακτώντας τη συμπάθεια, την εύνοια και την εμπιστοσύνη των άλλων; 
Επιθυμείτε να δημιουργήσετε ζεστές και τρυφερές σχέσεις;
Βέβαια δεν αρκεί να κερδίζετε την προσοχή των άλλων ή ν' αφήνετε καλές εντυπώσεις, καθώς θέλετε να έρθετε πιο κοντά, χτίζοντας σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους γύρω σας. 
Κι αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και με πρόσωπα με τα οποία έχετε κατά βάση ανταγωνιστικές σχέσεις, όπως οι συνάδελφοί σας ή οι γείτονές σας.
  • Αν θέλετε πραγματικά να κερδίσετε τη συμπάθεια των άλλων, πρέπει να είστε χαλαροί, άνετοι, ανοιχτοί, ειλικρινείς,  αλλά κυρίως ενδιαφέροντες! Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να τους εντυπωσιάσετε με λεκτικά σχήματα, λαμπερή εμφάνιση, εξυπνάδα ή  κατορθώματα. Αρκεί να τους αποκαλύψετε παρά  την πιο ζεστή κι ανθρώπινη πλευρά του εαυτού σας!
  • Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος, γιατί οι  πράξεις φανερώνουν πιο πολλά από τις λέξεις. Οι κινήσεις, η  στάση σας και ο τόνος της φωνής σας, παίζει τον κυριότερο ρόλο στην επικοινωνία.
  • Χαμογελάστε! Το χαμόγελο είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να δείξετε τις φιλικές σας διαθέσεις. Αν δεν χαμογελάτε, οι άλλοι θα υποθέσουν ότι αδιαφορείτε ή πως είσαστε ψυχροί κι απόμακροι. Το χαμόγελο ενισχύει την επαφή και ζεσταίνει την επικοινωνία.
  • Κουνήστε καταφατικά το κεφάλι! Με αυτόν τον τρόπο εκφράζετε προσοχή, ενδιαφέρον, κατανόηση και συμπαράσταση, ενώ δίνετε την εντύπωση πως συμφωνείτε μ' αυτά που λέει ο συνομιλητής σας χωρίς να χρειάζεται να πάρετε θέση.
  •  Αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα! Αν την ώρα που επικοινωνείτε, κρατάτε τα χέρια σταυρωμένα, δείχνετε αμυντική, επιφυλακτική, κλειστή στάση. Γι' αυτό, όταν μιλάτε, αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα. Τολμήστε ν' αγγίξτε το συνομιλητή σας, για να εκφράσετε συμπαράσταση, αν είναι στενοχωρημένος, ή ακόμα και την ώρα που γελάτε με κάποιο αστείο. Όλες αυτές οι κινήσεις φανερώνουν εγκαρδιότητα, θέρμη και κυρίως ότι είστε ανοιχτοί στην συναισθηματική επαφή.
  •  Κοιτάξτε τον άλλο στα μάτια! Η βλεμματική επαφή αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για επιτυχημένη επικοινωνία. Όταν κοιτάτε τον άλλο στα μάτια, νιώθει ότι τον σέβεστε και ενδιαφέρεστε γι' αυτά που έχει να σας πει, χωρίς να τον φοβάστε. Αν αποφεύγετε το βλέμμα του άλλου, δείχνετε αδιάφορος, ανειλικρινής, αγχωμένος. Είναι, μάλιστα, σκόπιμο να κοιτάτε τον άλλο στα μάτια, ιδιαίτερα όταν ακούτε παρά όταν μιλάτε.
  • Κερδίστε την εμπιστοσύνη του άλλου!  Θέλει κόπο και χρόνο, αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω η επιτυχία σας είναι δεδομένη. Προσεγγίστε εσείς πρώτοι το πρόσωπο την εμπιστοσύνη του οποίου θέλετε να κερδίσετε, είτε τολμώντας ν' αποκαλύψετε λεπτομέρειες από τη ζωή σας είτε ζητώντας τη βοήθεια, την υποστήριξη και τη συμβουλή του.
  • Κάντε μια συναισθηματική προσέγγιση δείχνοντας προθυμία ν' ακούσετε τις απόψεις του, αλλά και τις όποιες εκμυστηρεύσεις που αποκαλύπτουν συναισθήματα, ενδόμυχες σκέψεις, επιθυμίες και ανάγκες.
  • Μπείτε στη θέση του και δώστε τη συμβουλή που θα δίνατε στον εαυτό σας. Για να το πετύχετε, μην βιαστείτε να τον συμβουλεύσετε. Αισθανθείτε, σκεφτείτε και μετά μιλήστε.
  • Όταν υπόσχεστε οποιασδήποτε μορφής εξυπηρέτηση, κρατήστε το λόγο σας. Δείξτε εχεμύθεια ακόμα και σε θέματα που είναι θεωρητικά ασήμαντα, αποφεύγοντας ν' αποκαλύψετε πληροφορίες που κάποιος έχει μοιραστεί μαζί σας.
  • Δείξτε οικειότητα! Μην κρύβεστε πίσω από τη μάσκα του ευγενικού ή τη βιτρίνα του επιτυχημένου, προκειμένου να προστατέψετε ή να προωθήσετε τον εαυτό σας. Έτσι, αναγκαστικά κρατάτε τους άλλους σε απόσταση. Γι' αυτό, μη διστάζετε ν' αποκαλύψετε το πιο ανθρώπινο και τρυφερό σας πρόσωπο: Μοιραστείτε με τους άλλους ένα αστείο περιστατικό, ένα πρόβλημα που σας βασανίζει, μικρές λεπτομέρειες που σας απασχολούν. Όλα αυτά δημιουργούν πιο ζεστό, οικείο και ανθρώπινο περιβάλλον, γύρω από το οποίο χτίζονται σχέσεις αλληλεγγύης και τρυφερότητας.
  • Μη φοβάστε να μιλήσετε για λάθη, αποτυχίες, ελαττώματα ή μειονεκτήματα που σας χαρακτηρίζουν. Να το κάνετε, ωστόσο, με διάθεση αυτοσαρκασμού και όχι αυτολύπησης ή αυτοϋποτίμησης.
  • Μη διστάζετε να κάνετε προσωπικές ερωτήσεις! Το να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα γούστα, τις προτιμήσεις, το χαρακτήρα των ανθρώπων γύρω σας, φανερώνει αμεσότητα κι ενδιαφέρον, κι όχι πάντα αδιακρισία.
  • Εκμεταλλευτείτε την ενέργειά σας εισάγοντας το στοιχείο του συναρπαστικού στις καθημερινές σχέσεις σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να παραγγείλετε κινέζικο με τους συναδέλφους στο μεσημεριανό διάλειμμα. Μάθετε να είστε αυθόρμητοι και απρόβλεπτοι, καταργώντας τους τύπους και τα προσχήματα που απομακρύνουν τους ανθρώπους.
  • Ανοίξτε το σπίτι σας! Όπως συμβαίνει και με τις ερωτικές σχέσεις, η πρόσκληση στο σπίτι ισοδυναμεί μ' ένα βήμα που προωθεί τη σχέση, βοηθώντας σας να γνωριστείτε καλύτερα με τους άλλους και να τους πλησιάσετε περισσότερο.
emedi life coaching


Κούραση και σεξ


Έχετε σκεφτεί ποιος είναι ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο δεν κάνετε σεξ; 
Μα φυσικά η κούραση. 
Διάθεση για έρωτα υπάρχει, δεν υπάρχει όμως δύναμη...
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 72% των γυναικών που έλαβαν μέρος είπαν πως νιώθουν τόσο κουρασμένες  που το τελευταίο που τις απασχολεί είναι το σεξ. Το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν για να ξυπνήσουν ξεκούραστες  το επόμενο πρωινό. 
Η κούραση όμως δεν κάνει κακό μόνο στη σεξουαλική ζωή, αλλά και στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων, καθώς λόγω εξάντλησης είτε ξεχνούν υποχρεώσεις, είτε ακυρώνουν συναντήσεις με φίλους και γνωστούς, είτε κάνουν λάθη στη δουλειά είτε ξεσπούν σε κλάματα με το παραμικρό είτε αρρωσταίνουν συχνότερα. 
Λοιπόν, περιορίστε τις ώρες εργασίας. Έτσι κι αλλιώς, σήμερα, δεν αποδίδουν οι κόποι σας. Ευχαριστηθείτε το σεξ και την παρέα με φίλους, για να βρείτε την υγειά σας και το χαμόγελό σας.

by PREDICT


Κιρσοί κάτω άκρων


Ενδοφλεβική εκτομή με laser ή παραδοσιακή χειρουργική εκτομή;
Μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή συγκρίνει την  ενδοφλεβική εκτομή με laser (endovenous laser ablation-EVLA) με τη συμβατική χειρουργική επέμβαση για τους κιρσούς.
Οι συγγραφείς αξιολόγησαν την κλινική αποτελεσματικότητα της εδοφλεβικής φωτοαποδόμησης (EVLA) σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική επέμβαση για τους κιρσούς της  μείζονος σαφηνούς  φλέβας.  
Το μέτρο αξιολόγησης ήταν το μέτρο της ποιότητας της ζωής (QoL) του Ηνωμένου Βασιλείου SF-36. Δευτερεύοντα μέτρα αξιολόγησης ήταν τα γενικά ερωτηματολόγια (EQ-5D, AVVQ), η σοβαρότητα της φλεβικής νόσου και ο πόνος μετά από επέμβαση, οι μετεγχειρητικές επιπλοκές, και η επιστροφή στην εργασία. Ένα σύνολο από 280 ασθενείς εντάχθηκαν στη μελέτη  από τους οποίους 39 (13,9%) αποχώρησαν κατά την παρακολούθηση. Και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής, στον πόνο και την αναπηρία μετά από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά η ομάδα που υποβλήθηκε σε EVLA είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη συμβατική χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στην  ποιότητα ζωής, λιγότερο πόνο, και ταχύτερη  επιστροφή στην εργασία και στις κανονικές δραστηριότητες.
Οι κιρσοί, είναι μία από τις πιο συχνές περιφερικές αγγειακές διαταραχές και πλήττουν περίπου το 25% των γυναικών και το 15% των ανδρών. Η μεγάλη παλινδρόμηση της σαφηνούς φλέβας είναι η πιο κοινή αιτία των  συμπτωματικών κιρσών. Κατά την τελευταία δεκαετία, η  EVLA έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή χειρουργική τεχνική. 
Η EVLA προσφέρει στους ασθενείς μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο και συντομότερο χρόνο αποκατάστασης σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση. Προηγούμενες μελέτες είχαν επικεντρωθεί στην τεχνική και την ασφάλεια των αποτελεσμάτων.
Αν και οι δύο χειρουργικές τεχνικές έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, η EVLA σχετίζεται με λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην  ποιότητα ζωής, λιγότερη διαταραχή αισθητικότητας, λιγότερα αιματώματα και μολύνσεις, καθώς και  ταχύτερη επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες και την εργασία. Όλες οι διαδικασίες της EVLA μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς ασθενείς στη βραχεία νοσηλεία, ενώ στη παραδοσιακή χειρουργική απαιτείται γενική αναισθησία 21,2% που απαιτεί ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.
Βιβλιογραφία
Carradice D, Mekako AI, Mazari FAK, Samuel N, Hatfield J, Chetter IC. Br J Surg. 2011;98:501-510.


Καρκίνος αγνώστου πρωτοπαθούς


Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Ο καρκίνος αγνώστου πρωτοπαθούς αποτελεί το 3-5% των περιπτώσεων καρκίνου.
Ανάλογα με τη διαφοροποίηση των κυττάρων διακρίνεται σε καλά, μέτρια και φτωχά διαφοροποιημένος.
Ιστολογικά συνήθως είναι πλακώδης, αδιαφοροποίητος και νευροενδοκρινικός.
Η ανοσοϊστοχημεία είναι χρήσιμη σε φτωχά διαφοροποιημένους καρκίνους αγνώστου πρωτοπαθούς, γιατί μπορεί να αναδείξει χημειοευαίσθητους όγκους θεραπεύσιμους, όπως τα λεμφώματα και τα Germ Cells
Σε αδενοκαρκίνωμα σε άνδρες απαιτείται εξέταση PSA για το ενδεχόμενο καρκίνου του προστάτη και σε γυναίκες με θετικούς μασχαλιαίους λεμφαδένες έλεγχος ER, PgR για το ενδεχόμενο καρκίνου του μαστού. 
Οι κυτταροκερατίνες βοηθούν για την ανάδειξη πιθανού καρκίνου του παχέος εντέρου CK 20+/ CK7-.
Ο καρκίνος αγνώστου πρωτοπαθούς είναι μεταστατικός όγκος. Απαραίτητη είναι η κλινική εξέταση, ο εργαστηριακός έλεγχος, οι ενδοσκοπήσεις και όλοι οι καρκινικοί δείκτες. 
PET CT SCAN γίνεται σε πολλές περιπτώσεις και ενδείκνυται, γιατί δεν πρέπει να χαθούν χημειοευαίσθητοι και δυνητικά θεραπεύσιμοι όγκοι.
Η θεραπεία γίνεται εμπειρικά και με βάση την ιστολογική εξέταση και την ανοσοϊστοχημεία ή καλύτερα με βάση την μοριακή ανάλυση του όγκου.
Σε νεόπλασμα φτωχά διαφοροποιημένο στους λεμφαδένες γίνεται Platina.
Σε φτωχά διαφοροποιημένο νευροενδοκρινές γίνεται Platina & Etoposide.
Σε περιτοναϊκή καρκινωμάτωση και ορώδες αδενοκαρκίνωμα γίνεται χειρουργική αφαίρεση και χορηγείται Platina & Taxol.
Σε γυναίκα με θετικούς μασχαλιαίους γίνεται θεραπεία καρκίνου του μαστού.
Σε πλακώδες τραχήλου γίνεται Platina.
Σε πολλαπλές ηπατικές ή οστικές μεταστάσεις γίνεται θεραπεία ελαττωμένης τοξικότητας ή γίνεται απλά υποστηρικτική αγωγή.
Η μοριακή ανάλυση του όγκου σε όλες τις περιπτώσεις θα βοηθήσει στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση του όγκου, στοχεύοντας με τα κατάλληλα φάρμακα τον όγκο, αποφεύγοντας τις παρενέργειες των περιττών φαρμάκων και καθιστώντας τον άγνωστο εχθρό δυνητικά ιάσιμο.
Βιβλιογραφία
Manual of Clinical Oncology, Dennis A. Casciato, Lippincott Williams & Wilkins
Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Λ. Γαλατσίου 135 & Μπουμπουλίνας, Γαλάτσι
Τ.Κ.: 111 46
Τηλ: 210 2131940, Κιν: 6974639366
e-mail: sevvimalliou@gmail.com
Ιατρός ΕΟΠΥΥ



Καλοκαιρινή διατροφή παιδιών


Η διατροφή του παιδιού είναι κάτι που απασχολεί τους γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μπαίνοντας όμως στους πιο ζεστούς μήνες, πέρα από τις κλασσικές συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή για καλή ανάπτυξη του παιδιού, η ιδιαιτερότητα αυτής της περιόδου επιβάλλει και μια ανάλογη διατροφική φροντίδαΚι αυτό γιατί οι καλοκαιρινοί μήνες χαρακτηρίζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν ορισμένες ιδιαίτερες ανάγκες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού του παιδιού.
Ο κύριος θερμορυθμιστικός μηχανισμός του παιδιού στις υψηλές θερμοκρασίες είναι ο ιδρώτας. Με τον ιδρώτα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Η αυξημένη, όμως, εφίδρωση που παρατηρείται το καλοκαίρι έχει ως αποτέλεσμα εκτός της απώλειας νερού και την απώλεια ορισμένων βασικών συστατικών του σώματός μας, με κυριότερα από αυτά το κάλιο, το νάτριο και το χλώριο, τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν.
Για να εξασφαλίσετε στο παιδί σας τα διατροφικά συστατικά εκείνα που του είναι απαραίτητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει το παιδί να καταναλώνει: 
1. Για επαρκή ενυδάτωση του παιδιού
  • Αρκετό νερό και (φυσικούς) χυμούς φρούτων και λαχανικών
  • Αρκετά φρούτα καθημερινά (τουλάχιστον 2 την ημέρα)
  • Επαρκείς ποσότητες λαχανικών (τουλάχιστον 1 μεγάλη σαλάτα την ημέρα)
  • Γάλα και γιαούρτι (λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε νερό) σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 2 μερίδες
2. Για καλύτερη πέψη
  • Μείωση του λίπους στην διατροφή του και κυρίως του κορεσμένου. Τρόφιμα που περιέχουν κορεσμένο λίπος είναι τα τηγανισμένα, αυτά με βούτυρο, τα πλήρη γαλακτοκομικά, το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά και τυριά με πλήρη περιεκτικότητα σε λίπος.
  • Μείωση των ποσοτήτων (μερίδων ανά γεύμα) με παράλληλη αύξηση του αριθμού των ενδιάμεσων γευμάτων.
  • Αντιθέτως θα πρέπει να επιλέγονται γεύματα εύπεπτα, όπως ζυμαρικά χωρίς την προσθήκη βουτύρου, άπαχες πηγές πρωτεϊνών όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψαρονέφρι, το ψάρι και τα θαλασσινά.
3. Για καλή υγεία γενικά
  • Διατηρήστε ένα καλό προγραμματισμό στο διαιτολόγιο του παιδιού.
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων του.
  • Φροντίστε να τρώει ένα καλό πρωινό.
  • Να έχει αρκετά μικρογεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Να του έχετε συνεχώς εύκαιρο νερό ή φρεσκοστιμμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Πηγή
neadiatrofis.gr


Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία


Η γνωστή δικαιολογία «δεν υπάρχει χρόνος» παύει να ισχύει.
Πλέον, 10 λεπτά αρκούν για να γίνουμε πιο υγιείς.
Σύμφωνα με τη Huffington Post, πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων, θυσιάζουν τη μία υγιεινή δραστηριότητα για χάρη κάποιας άλλης. Για παράδειγμα, για 10 επιπλέον λεπτά για την προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος, συχνά «δανείζονται» από το αντίστοιχο 10λεπτο της γυμναστικής.
Μήπως υπάρχει τρόπος να τα προλάβουμε όλα;
  • Σε ένα λεπτό: Γελάστε
Τα 60 δευτερόλεπτα γέλιου είναι το μόνο, που χρειάζεται ο οργανισμός για να απελευθερώσει ενδροφίνες (γνωστές ως οι ορμόνες anti-stress) και να χαλαρώσει τους μυς. Αν μάλιστα καταφέρετε να κάνετε το γέλιο καθημερινή σας «ασχολία», τότε σταθεροποιείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποκτάτε υγιή ροή του αίματος και ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Σε δύο λεπτά: Πείτε ευχαριστώ
Η έκφραση ευγνωμοσύνης, ένα απλό «ευχαριστώ», όχι μόνο θα δώσει χαρά σε εκείνον που θα το ακούσει, αλλά θα προσφέρει πραγματική υγεία σε εσάς που θα το πείτε. Η ευγνωμοσύνη αυτή μπορεί να προστατεύσει την καρδιά, σύμφωνα με μια μελέτη του 1995, ενώ παράλληλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγεί σε καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο και μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης.
  • Σε τρία λεπτά: Φτιάξτε ένα αβγό
Τα αβγά έχουν την κακή φήμη, ότι προκαλούν χοληστερίνη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Αντίθετα, η θρεπτική αξία του αβγού είναι μοναδική. Είναι πλούσια πηγή χολίνης, ενός παράγοντα δηλαδή του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να αποτρέψει προβλήματα στην καρδιά. Ένα αυγό για πρωινό μάλιστα, έχει αποδειχθεί, ότι ενισχύει την απώλεια βάρους, κρατώντας τον οργανισμό μακριά από λιγότερο θρεπτικά σνακ.
  • Σε τέσσερα λεπτά: Πάρτε βαθιές αναπνοές
Δεν χρειάζεται να είστε «μυημένος» στη γιόγκα και τον διαλογισμό για να καρπωθείτε τα οφέλη μιας βαθιάς αναπνοής. Όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να αναπνεύσετε από τη μύτη μετρώντας μέχρι το τρία, να κάνετε μία παύση και έπειτα να εκπνεύσετε, μετρώντας πάλι μέχρι το τρία. Η ηρεμία και η γαλήνη που θα αισθανθείτε είναι σωτήριες για την υγεία σας, ειδικά σε περιπτώσεις καρδιακών νοσημάτων.
  • Σε πέντε λεπτά: Δοκιμάστε ένα μίνι πρόγραμμα γυμναστικής
Εάν όντως δεν έχετε διαθέσιμο αρκετό χρόνο για να γυμναστείτε, μόλις πέντε λεπτά αρκούν για να επωφεληθεί η υγεία σας και να ενισχυθεί ο μεταβολικός σας ρυθμός. Και αν νομίζετε, ότι δεν προλαβαίνετε τίποτα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, πάρτε μία ιδέα από τις εναλλακτικές, που ακολουθούν:
• 25 ανατάσεις
• 20 κοιλιακοί
• 15 αργά, ελεγχόμενα καθίσματα
• 10 αργές, ελεγχόμενες κάμψεις
• 10 πηδήματα (και έπειτα καθίσματα)
  • Σε έξι λεπτά: Οι σωτήριες σκάλες
Η καθιστική ζωή του γραφείου μπορεί να ανατραπεί με μικρές αλλαγές. Κάντε ένα διάλειμμα και κατεβείτε τα σκαλιά με τα πόδια. Ακόμη και μόνο αυτή η μικρή κίνηση μέσα στην ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της καθιστικής ζωής. Και με την προσθήκη τριών με πέντε σετ «σκαλιών» την ημέρα, απαλλάσσεστε από περιττές θερμίδες, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος, μεταξύ των οποίων το σάκχαρο, η χοληστερίνη και τα καρδιακά νοσήματα.
  • Σε επτά λεπτά: Διαβάστε τις ετικέτες
Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας (μόλις επτά λεπτά αρκούν), για να διαβάσετε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνετε. Μάθετε όχι μόνο για τις θερμίδες, αλλά για τα λιπαρά, τη ζάχαρη, τις φυτικές ίνες, τα θρεπτικά συστατικά που θα καταλήξουν στο πιάτο σας.
  • Σε οκτώ λεπτά: Κανονίστε (επιτέλους) εκείνο το ραντεβού
Το γεγονός, ότι είστε διαρκώς απασχολημένοι, δε μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία για να αναβάλλετε το τακτικό σας ραντεβού με τον γιατρό. Ειδικά μάλιστα, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν πρόκειται για το τακτικό τσεκ απ (το οποίο θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντικό, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία), οφείλετε να αφιερώσετε μόλις οκτώ λεπτά για να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.
  • Σε εννέα λεπτά: Φτιάξτε ένα υγιεινό γεύμα
Αν περιμένετε να σκεφτείτε το μεσημεριανό σας γεύμα, όταν αισθανθείτε πολύ πεινασμένος είναι ήδη αργά και το πιο πιθανό είναι να καταφύγετε σε πρόχειρες, άρα και ανθυγιεινές λύσεις. Με λίγη προνοητικότητα, μπορείτε να καταπολεμήσετε τις λιγούρες και να απολαύσετε ένα θρεπτικό, σπιτικό γεύμα, διατηρώντας όχι μόνο τον έλεγχο του βάρους σας, αλλά και των συστατικών (λίπος, νάτριο κ.λπ) που εισέρχονται στον οργανισμό σας.
  • Σε 10 λεπτά: Πάρτε έναν υπνάκο
Εάν αισθάνεστε υπνηλία, η καλύτερη επιλογή είναι να κλείσετε τα μάτια σας, έστω για δέκα λεπτά. Όχι μόνο θα νιώσετε ξεκούραση, αλλά σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η σιέστα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Και το καλύτερο από όλα είναι, ότι μόλις 10 λεπτά αρκούν.
Πηγή
clickatlife.gr



Χρωματιστά γεύματα


Τα παλέτα της φύσης.
Οι διάφορες κατηγορίες χρωμάτων στα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ποσότητες φωτοχημικών και άλλων θρεπτικών ουσιών, γι' αυτό ωφελούν σημαντικά την υγεία.
  • Λευκές και καφέ τροφές

Περιέχουν το φωτοχημικό λυσίνη.
Τέτοιες τροφές είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο, η μπανάνα, το αχλάδι, το κουνουπίδι κ.α.
Μειώνουν την χοληστερίνη και την πίεση και αυξάνουν την ικανότητα καταπολέμησης των ασθενειών.
  • Μπλε και μοβ τροφές

Περιέχουν ανθοκυανίνη και φαινόλες.
Τέτοιες τροφές είναι τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα, τα μαύρα σταφύλια, οι σταφίδες, οι μελιτζάνες, τα δαμάσκηνα κ.α.
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και καρκίνου.
  • Οι πορτοκαλί και κίτρινες τροφές

Περιέχουν τις θρεπτικές ουσίες βιοφλαβονοειδή και καροτενοειδή.
Τέτοιες τροφές  είναι η γλυκοπατάτα, η κολοκύθα, το καρότο, τα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλι, σαγκουίνι και γκρέιπφρουτ κ.α.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών. Διατηρούν καλή όραση. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Κόκκινες τροφές

Περιέχουν τα φωτοχημικά ανθοκυανίνη και λυκοπένιο.
Τέτοιες τροφές είναι η ντομάτα, το καρπούζι, η παπάγια, το ροζ γκρέιπφρουτ, το κεράσι, το κόκκινο μήλο, η κόκκινη πιπεριά.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Πράσινες τροφές

Περιέχουν τα φωτοχημικά λουτεϊνη και ινδόλη
Τέτοιες τροφές είναι το σπανάκι, το μαρούλι, οι λαχανίδες, το πράσινο φασόλι, το ακτινίδιο, το μπρόκολο, το αβοκάντο κ.α.
Προστατεύουν από την απώλεια όρασης και τον καρκίνο.
Προσπαθήστε να εντάξετε στην διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις τροφές.

Βιβλιογραφία
http://www.foodnetwork.com


Χωρίς ενοίκιο


Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο συνδέεται, ασφαλώς, με τη δραματική υποχώρηση των ενοικίων στα ακίνητα, αλλά κυρίως με τους υψηλούς φόρους που βαρύνουν την κτηματαγορά.
Όπως, υπολογίζουν, μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από τα 12 ενοίκια που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, αν αφαιρέσει φόρους, χαράτσια, έξοδα συντήρησης κ.λ.π. θα του μείνουν το πολύ τρία ενοίκια μέσα στον χρόνο.
Σύμφωνα με την Ημερησία, σε πολλές περιπτώσεις η "άτυπη" συμφωνία... μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή περιλαμβάνει τα εξής:
  • Ο ενοικιαστής είτε θα πληρώνει λίγα χρήματα είτε και καθόλου, αρκεί να αναλάβει να πληρώσει τα έξοδα του ακινήτου. Δηλαδή να καλύπτει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Επίσης, το κόστος για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, το οποίο είναι υποχρεωτικό σε κάθε νέα μίσθωση του ακινήτου για ένα μέσο ακίνητο, μπορεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ.
  • Οι αγγελίες στις εφημερίες και το ίντερνετ για τη νέα ανταλλακτική μέθοδο αυξάνονται ραγδαία και οι κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει την ακίνητη ιδιοκτησία.
  • Μόνο οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011, 2012 και 2013, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για πέρυσι που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η καταβολή του, ο ΕΕΤΗΔΕ για το 2013, μειωμένος κατά 15% που ξεκινά να πληρώνεται από αυτό τον μήνα καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 προκαλούν μια άνευ προηγουμένου επιβάρυνση που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι.
  • Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για τα χιλιάδες άδεια ακίνητα όλων των ειδών, αυτά δηλαδή που δεν προσφέρουν κάποιο εισόδημα, είναι αδύνατη η πληρωμή όλων αυτών των φόρων με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους μα καταφεύγουν σε πρακτικές δωρεάν μίσθωσης.
Μόνο τα έξοδα...
Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης, είτε βρίσκεται στην επαρχία είτε έχει φύγει στο εξωτερικό και δίνει το ακίνητό του χωρίς την πληρωμή κάπου μισθώματος. Ζητά μόνο να πληρώνονται τα χαράτσια και τα λοιπά έξοδα συντήρησης. 
Όπως πρόσφατα, ιδιοκτήτης μεζονέτας στην Κάντζα που έφυγε για τρία χρόνια στο εξωτερικό έδωσε το ακίνητό του σε ζευγάρι χωρίς ενοίκιο και χωρίς συμβόλαιο με την προϋπόθεση να πληρώνουν φως, νερότηλέφωνο, έξοδα κήπου και άλλα κοινόχρηστα και φυσικά το χαράτσι. Ο ιδιοκτήτης γλιτώνει όλα αυτά τα έξοδα, ενώ το ζευγάρι με 180 ευρώ τον μήνα ζει σε ένα πανέμορφο σπίτι.
Τα καταστήματα...
Πολλές είναι οι αγγελίες από ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που έχουν μείνει στα... αζήτητα και ζητούν επιχειρηματίες να τα μισθώσουν χωρίς ενοίκιο παρά μόνο με την καταβολή εξόδων συντήρησης, λογαριασμών και του φόρου ακινήτων. Ένας λόγος παραπάνω για τους ιδιοκτήτες αυτούς είναι ότι φοβούνται την κατάληψη του ακινήτου τους από λαθρομετανάστες, που μπαίνουν σε υπόγεια καταστήματα και γραφεία προκειμένου να εγκατασταθούν.
Πηγή


Λεύκη και χρώμα ματιών


Λεύκη είναι, ICD-10 L80, μια αυτοάνοση νόσος στην οποία το δέρμα χάνει την χρωστική ουσία του.
Μια μελέτη με περίπου 3.000 μη-ισπανόφωνους Αμερικανούς ευρωπαϊκής καταγωγής διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με  μπλε μάτια είναι λιγότερο πιθανό να έχουν λεύκη. Οι ερευνητές εντόπισαν, επίσης, 13 νέα γονίδια που προδιαθέτουν σε λεύκη. 
Περίπου 27 τοις εκατό των ατόμων με λεύκη είχαν μπλε και γκρι μάτια, σε σύγκριση με 52 τοις εκατό των Αμερικανών  μη ισπανόφωνων ευρωπαϊκής καταγωγής, χωρίς λεύκη. 43 τοις εκατό των ατόμων με λεύκη είχαν μαύρα ή τα καφετιά μάτια, σε σύγκριση με 27 τοις εκατό των Αμερικανών μη ισπανόφωνων ευρωπαϊκής καταγωγής χωρίς λεύκη. Περίπου το 30 τοις εκατό των ασθενών με λεύκη είχαν πράσινα ή μελιά μάτια.
Αν και η μελέτη επικεντρώθηκε στη λεύκη, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη του κινδύνου για  μελάνωμα. Οι άνθρωποι με τα μελιά μάτια έχουν μικρότερο κίνδυνο μελανώματος.
Γενετικά, με κάποιο τρόπο η λεύκη και το μελάνωμα είναι αντίθετες νόσοι. Οι ίδιες γενετικές παραλλαγές που πατατηρούνται στη λεύκη κάνουν λιγότερο πιθανό τα άτομα να νοσήσουν από μελάνωμα, και αντίστροφα, Αυτό συμβαίνει γιατί η λεύκη είναι μια αυτοάνοση νόσος, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου επιτίθεται στα φυσιολογικά κύτταρα χρωστικής ουσίας και το ανοσοποιητικό σύστημα αναζητά και καταστρέφει και τα καρκινικά κύτταρα πρώιμα στο μελάνωμα.
Τα άτομα με λεύκη, όμως, είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο και για άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, όπως η νόσος του θυρεοειδούς και του διαβήτη τύπου 1.
Βιβλιογραφία
University of Colorado School of Medicine, news release, May 7, 2012