Χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή
-Το γάλα σόγιας προέρχεται από τους σπόρους της, οι οποίοι εκχυλίζονται εν θερμώ.
-Το υψηλότερο ποσοστό αλλεργίας σε τρόφιμο που παρατηρείται στα ελληνόπουλα είναι στο αγελαδινό γάλα.
-Τα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε δεν πρέπει να είναι αλμυρά, γιατί το αλάτι δεν αφήνει να απορροφηθεί το ασβέστιο από τα οστά.
-Τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ χολίνη, όπως τα αυγά, το κοτόπουλο, τα ψάρια και τα όσπρια συμβάλλουν στη προστασία του εγκεφάλου από τις συνέπειες της γήρανσης.
-Το σκούρο μέλι έχει πιο πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ το ανοιχτόχρωμο μέλι έχει πιο καλό άρωμα και γεύση.
-Το κάρυ είναι ένα πολύ υγιεινό μπαχαρικό, αφού αποτελεί ένα μείγμα τουλάχιστον έξι μπαχαρικών. Συνήθως, αποτελείται από κόκκους πιπεριού, κύμινο, κόλιανδρο, κουρκουμά, κόκκινη καυτερή πιπεριά και σπόρους μάραθου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου