H έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D,
μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την εμφάνιση καρκίνου του
μαστού. Αυτό υποστηρίζει επιστημονική έρευνα που αναφέρει ότι ο παραπάνω
συνδυασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου κατά 43%.
Οι επιστήμονες μελέτησαν για περισσότερα από 10 χρόνια την υγεία 70.000 γυναικών και διαπίστωσαν ότι όσες είχαν επαρκή έκθεση στο ήλιο και έπαιρναν βιταμίνη D, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.
Ο ήλιος και η βιταμίνη D μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Σύμφωνα με την έρευνα, αν μία γυναίκα λαμβάνει βιταμίνη D από τη διατροφή της και αρκετές «δόσεις» ήλιου, τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού μειώνονται κατά 43%.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι το 45% των γυναικών έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα της βιταμίνης από τα ψάρια και τα θαλασσινά, το 16% από τα αυγά, το 11% από γαλακτοκομικά προϊόντα και το 10% από το λάδι και τη μαργαρίνη.
Βιβλιογραφία
Karolinska Institute in Sweden
Οι επιστήμονες μελέτησαν για περισσότερα από 10 χρόνια την υγεία 70.000 γυναικών και διαπίστωσαν ότι όσες είχαν επαρκή έκθεση στο ήλιο και έπαιρναν βιταμίνη D, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.
Ο ήλιος και η βιταμίνη D μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Σύμφωνα με την έρευνα, αν μία γυναίκα λαμβάνει βιταμίνη D από τη διατροφή της και αρκετές «δόσεις» ήλιου, τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού μειώνονται κατά 43%.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι το 45% των γυναικών έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα της βιταμίνης από τα ψάρια και τα θαλασσινά, το 16% από τα αυγά, το 11% από γαλακτοκομικά προϊόντα και το 10% από το λάδι και τη μαργαρίνη.
Βιβλιογραφία
Karolinska Institute in Sweden
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου