Οι καλές ιδιότητες της ζάχαρης
Η ζάχαρη είναι συνυφασμένη με τα γλυκά, τα περιττά κιλά και τον καρκίνο
Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τις «μαγικές» ιδιότητες που έχει η ζάχαρη, εκτός κουζίνας.
Εκτός, λοιπόν, από τις
γευστικές ιδιότητές της, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απλά
καθημερινά πράγματα, ενώ διαθέτει θεραπευτικές, αλλά και καλλωπιστικές
ιδιότητες.
Μελέτες, έδειξαν ότι η κρυσταλλική
ζάχαρη σε πληγές ή ακρωτηριασμούς πριν από τον καθαρισμό, βοηθάει στην
εξάλειψη των βακτηρίων, που αποτρέπουν την επούλωση και προκαλούν χρόνιο
πόνο.
- Δροσίζει την καμένη γλώσσα
Επειδή συχνά τυχαίνει να καούμε από
φαγητό, η καλύτερη λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι να φάμε έναν κύβο
ζάχαρης ο οποίος ηρεμεί αμέσως τη γλώσσα.
Ένα μείγμα από ζάχαρη και λάδι αποτελεί το ιδανικό υλικό για απολέπιση σώματος.
Ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από το κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα κάνοντας το χρώμα να διαρκέσει περισσότερη ώρα.
Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού
ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού
νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και
το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
- Απομακρύνετε τις κατσαρίδες
Αναμείξτε ζάχαρη με μπέικιν πάουντερ
και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη
θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν
πάουντερ θα τις εξοντώσει οικολογικά χωρίς να χρειαστεί να εισπνεύσετε
τοξικές ουσίες
Πηγή
perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου