Το CELLFOOD περιέχει
78 μέταλλα, 34 ένζυμα, και 17 αμινοξέα.
Το CELLFOOD
χρησιμοποιεί μια τεχνολογία αυτοδιάσπασης του νερού και με αυτόν τον τρόπο,
όπως η εταιρία ισχυρίζεται, η παροχή φυσικού οξυγόνου εισρέει στο σώμα σε
μεγάλες ποσότητες μαζί με 129 θρεπτικές
ουσίες απευθείας στα κύτταρα. Σε μια
πρόσφατη μελέτη, το CELLFOOD έδειξε να μειώνει σημαντικά τις ελεύθερες ρίζες έως και κατά
27%.
Η Κολλοειδή και
ιοντική φόρμουλα CELLFOOD έχει αρνητικό φορτίο (μετρήσιμη
με την μέθοδο Zeta potential testing. Αυτό το αρνητικά φορτισμένο διάλυμα (όπως αυτό του αίματος και της λέμφου)
επιτρέπει την ταχεία απορρόφηση και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Αυτή η
διαδικασία επιτρέπει στο σώμα να εξαλείφει πιο αποτελεσματικά της τοξίνες και
να υποστηρίζει δραστικά την ισορροπία
του pH.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι η κύρια αιτία της
διαδικασίας γήρανσης και των εκφυλιστικών ασθενειών και είναι θετικά φορτισμένα άτομα οξυγόνου (O+).
Το
αρνητικό άτομο οξυγόνου (Ο-) προέρχεται από τη διάσπαση του υδρογόνου και
οξυγόνου από ένα μόριο νερού στην κυκλοφορία του αίματος ή σε κυτταρικό
επίπεδο.
Το άτομο οξυγόνου που είναι αρνητικά φορτισμένο έλκεται από το θετικά
φορτισμένο οξυγόνο (O +), και σχηματίζει ένα μόριο καθαρού οξυγόνου (Ο2). Έτσι το Cellfood®
προκαλεί μείωση των ελεύθερων ριζών. Στη συνέχεια μετά τις κυτταρικές
διεργασίες ενώνεται με ένα άτομο άνθρακα και σχηματίζει διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το
οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω του αναπνευστικού συστήματος.
Πολλοί
ισχυρίζονται ότι το Cellfood βοηθά στην ανακούφιση από τα
συμπτώματα που σχετίζονται με θεραπείες για τον καρκίνο, όπως η θεραπεία με
χημειοθεραπεία και ακτινοβολία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη
θεραπεία του καρκίνου.
Μια
μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Food and Chemical Toxicology"
τον Ιούνιο του 2011 εξέτασε τις επιδράσεις του Cellfood in vitro. Οι
ερευνητές, με έδρα το Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο, στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι το
Cellfood
ενεργούσε ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστάτευε τα κύτταρα από την οξειδωτική
βλάβη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Cellfood μπορεί
να παρέχei οφέλη για τη θεραπεία και την πρόληψη των συνθηκών που σχετίζονται
με το οξειδωτικό στρες, όπως ο καρκίνος.
Όμως, μια ανασκόπηση επισημαίνει ότι το
οξυγόνο, όταν καταναλώνεται ως συμπλήρωμα από του στόματος, δεν απορροφάται από
το γαστρεντερικό σωλήνα και δεν επηρεάζει την ισορροπία του οξυγόνου στα
κύτταρα.
Εκτός από τα
πολυάριθμα οφέλη για την υγεία γενικά, το CELLFOOD έχει
γίνει πλέον το συμπλήρωμα πρώτης επιλογής για πολλούς επαγγελματίες αθλητές. Σε
μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια, το CELLFOOD έδειξε
να αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου (VO2 Max), αύξηση
της φερριτίνης (αποθήκες σιδήρου) και να μειώνει τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος
(μυϊκή κούραση).
Το CELLFOOD δεν
περιέχει αλκοόλ, γλυκόζη, μαγιά, ή γλουτένη. Το CELLFOOD σύμφωνα
με την εταιρία παραγωγής του, δεν
περιέχει συστατικά που βρίσκονται στον «κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών» για
επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς
αθλητικούς αγώνες και τις ενώσεις αυτών. Το CELLFOOD είναι μη
εθιστικό, μη επεμβατικό και εντελώς μη τοξικό.
Σύμφωνα με δήλωση
της Mayo Clinic τον
Ιούνιο 2009, τα οφέλη από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά υπερτερούν εκείνων της λήψης ενός
συμπληρώματος διατροφής.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές
ιδιότητες είναι τα μούρα, τα φασόλια, λάχανο, σπανάκι, αγκινάρες, αβοκάντο, τα
αχλάδια, ο ανανάς και το πράσινο τσάι που περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως
βιταμίνες Ε, C,
καροτίνη και λουτεΐνη,
Βιβλιογραφία
• NuScience
Corporation: Cellfood
• "Food and
Chemical Toxicology"; The Antioxidant Protection of Cellfood Against
Oxidative Damage in Vitro; Serena Benedetti et al.; June 2011
• Memorial
Sloan-Kettering Cancer Center: Cellfood
• American Cancer
Society: Oxygen Therapy
• Mayo Clinic; Food
Sources the Best Choice for Antioxidants; June 2009
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου