Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γαρίδες με μακαρόνια


Νόστιμη ελληνική συνταγή 
Γαρίδες με μακαρόνια
Υλικά
  • 1000 γρ. σπαγγέτι
  • 16 μεγάλες γαρίδες
  • 8 ντομάτες
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ποτήρια λευκό κρασί
  • μαϊντανός
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
-Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
-Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε κομμάτια.
-Στο τηγάνι παίρνουν σειρά οι γαρίδες, οι οποίες μόλις ροδίσουν τις «σβήνουμε» με το κρασί.
-Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όσοι προτιμούν τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο.
-Μετά από 5 – 10 λεπτά οι γαρίδες αποσύρονται σε ένα πιάτο κι εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα μας μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
-Στο τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μας. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα μακαρόνια, σερβίρουμε από πάνω τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου