Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλύτερες πηγές σιδήρου


Οι καλύτερες τροφές για την πρόσληψη σιδήρου 
Εξαιρετικές πηγές τρισθενούς σιδήρου
Καλές πηγές τρισθενούς σιδήρου
Πασατέμπος
Πατάτα με τη φλούδα
Εμπουτισμένα με σίδηρο δημητριακά πρωινού
Δαμάσκηνα & βερίκοκα αποξηραμένα
Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, αρακάς) με ρύζι
Σπαράγγια
Χυμός δαμάσκηνου
Σπανάκι, μαγειρεμένο
Καρύδια/αμύδγαλα/κάσιους
Πράσινα φασολάκια
Αποξηραμένες σταφίδες
Αγγινάρες
Πετιμέζι
 
Τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου
Τροφές που μειώνουν την απορρόφηση σιδήρου
Γάλα
Κρέας/ψάρι/πουλερικά
Κόκκινο κρασί
Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, φράουλες, γκρεϊπφρούτ, μούρα, ρόδια, μύρτιλλα, ακτινίδια)
Καφές/Τσάι
Σπανάκι, σέσκουλο, φύλλα πατζαριού, γλυκοπατάτα
Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, πατάτα, ντομάτα, ντοματοχυμό, κόκκινες & πράσινες πιπεριές)
Πίτυρο (ολικής άλεσης προϊόντα)
Λευκό κρασί
Σόγια και τα προιόντα της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου