Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς παρασκευάζεται το έγχυμα βοτάνου;


Πώς παρασκευάζεται το έγχυμα, δηλαδή το τσάι βοτάνου;
Έγχυμα ή τσάι βοτάνου
-Ρίχνουμε βραστό νερό στα θεραπευτικά μέρη του βοτάνου (1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βότανο για κάθε φλιτζάνι νερού) και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
-Το σουρώνουμε και πίνουμε το έγχυμα εκείνη την ώρα.
-Το χρώμα του τσαγιού πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο ή πράσινο.
-Μπορούμε να παρασκευάσουμε την ποσότητα τσαγιού της ημέρας, να τη διατηρήσουμε σε θερμός και να πίνουμε λίγο λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το αφέψημα και το έγχυμα καλό είναι να το πίνουμε χωρίς ζάχαρη ή αν δεν μπορείτε να το πιείτε σκέτο, προσθέστε λίγο μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου