Τα είδη των μαχαιριών και οι χρήσεις τους.
Τα μαχαίρια που είναι απαραίτητα στην κουζίνα:
1.Μπαλτάς: Χρησιμοποιείται για το κόψιμο κρέατος με κόκκαλο,
αλλά και για λαχανικά. Οι Ασιάτες χρησιμοποιούν μόνο αυτό το μαχαίρι.
2.Του σεφ: Μαχαίρι γενικής χρήσεως με μήκος λεπίδας 15-30
εκατοστά., ανάλογα με το μήκος χεριού. Μερικοί χρησιμοποιούν για όλες τις
εργασίες και δεν χρειάζονται άλλο μαχαίρι.
3.Santoku:
Το μαχαίρι των Γιαπωνέζων. Ελαφρύτερο από τα ευρωπαϊκά. Χωρίς προστασία του
χεριού στην αρχή της λεπίδας
4.Utiliy:
Μαχαίρι για όλες τις χρήσεις. Δεν μπορεί όμως να το χρησιμοποιήσει κανείς με
ταχύτητα.
5. Paring:
Μαχαίρι με λεπίδα 6-10 εκατοστά, περισσότερο για λαχανικά και φρούτα.
6. Φιλεταρίσματος: Από τα ακριβότερα της αγοράς με μήκος
18-32 εκατοστά, ιδιαίτερα κοφτερό και επικίνδυνο στη χρήση του.
Παρά τα διαφορετικά είδη μαχαιριών οι σεφ λένε ότι τα δυο
μαχαίρια (σεφ και utility) είναι αρκετά.
Πηγή
www.imerisia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου