Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Tα μαχαίρια του σεφ


Τα είδη των μαχαιριών και οι χρήσεις τους.
Τα μαχαίρια που είναι απαραίτητα στην κουζίνα:
1.Μπαλτάς: Χρησιμοποιείται για το κόψιμο κρέατος με κόκκαλο, αλλά και για λαχανικά. Οι Ασιάτες χρησιμοποιούν μόνο αυτό το μαχαίρι.
2.Του σεφ: Μαχαίρι γενικής χρήσεως με μήκος λεπίδας 15-30 εκατοστά., ανάλογα με το μήκος χεριού. Μερικοί χρησιμοποιούν για όλες τις εργασίες και δεν χρειάζονται άλλο μαχαίρι.
3.Santoku: Το μαχαίρι των Γιαπωνέζων. Ελαφρύτερο από τα ευρωπαϊκά. Χωρίς προστασία του χεριού στην αρχή της λεπίδας
4.Utiliy: Μαχαίρι για όλες τις χρήσεις. Δεν μπορεί όμως να το χρησιμοποιήσει κανείς με ταχύτητα.
5. Paring: Μαχαίρι με λεπίδα 6-10 εκατοστά, περισσότερο για λαχανικά και φρούτα.
6. Φιλεταρίσματος: Από τα ακριβότερα της αγοράς με μήκος 18-32 εκατοστά, ιδιαίτερα κοφτερό και επικίνδυνο στη χρήση του.

Παρά τα διαφορετικά είδη μαχαιριών οι σεφ λένε ότι τα δυο μαχαίρια (σεφ και utility) είναι αρκετά.
Πηγή
www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου