Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τσιπούρα


Gilthead seabream - Τσιπούρα (Sparus auratus)
Κολυμπάει στα βαθιά νερά και πλησιάζει τις ακτές τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Τα δολώματα που προτιμούν είναι η σαρδέλα, ο γαύρος και το μύδι. Βρίσκεται σε βυθούς με βραχάκια από Ιούνιο μέχρι αργά το φθινόπωρο.  Ψαρεύεται με πεταχτάρι, καθετή, δίχτυα, παραγάδι, με δόλωμα σκουλήκι, μύδι, καβούρι, σαρδέλα.

Από τα πιο νόστιμα ψάρια, αρκεί να είναι «ελευθέρας» βοσκής.   
Έχει  κρουστή και  βελούδινη σάρκα με ωραίο άρωμα.
Η τσιπούρα ιχθυοτροφείου είναι ποιο μαλακή. 
Μαγειρεύεται με πολλούς και αφάνταστους τρόπους, με  σέλινο αυγολέμονο, στη σχάρα, στο φούρνο με κρασί και αμύγδαλα, αλλά και ψητή στα κάρβουνα είναι υπέροχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου