Ποιες είναι οι διαφορές του μαύρου και του άσπρου ψωμιού;
Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι γνωστό ως "μαύρο"
ψωμί.
Στο μαύρο ψωμί δεν έχει αφαιρεθεί το πίτυρο που είναι ο
εξωτερικός φλοιός του δημητριακού. Το πίτυρο περιέχει φυτικές ίνες απαραίτητες
για την καλή λειτουργία του εντέρου και περισσότερες βιταμίνες και
ιχνοστοιχεία.
Το άσπρο ψωμί σε σύγκριση με το ψωμί ολικής αλέσεως, υστερεί
σε ασβέστιο κατά 60%, σε μαγνήσιο κατά 75%, σε σίδηρο κατά 80% και σε βιταμίνες
Β1 και Β2 κατά 60%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου